Bu ne piþkinlik! Halk TV'nin patronu kaçak yapýda ýsrarcý
ABONE OL

Halk TV patronu Cafer Mahiroðlu, geçen yýl villasýna kaçak kat yaptýrmýþtý. Tepkiler nedeniyle yýkýlan kaçak yapýnýn yerine Mahiroðlu bu defa çelik konstrüksiyonla yeniden inþaata baþladý

Halk TV patronu Cafer Mahiroðlu her yýl kaçak inþaatlarla gündem olmaya devam ediyor.

2021'de Çanakkale Assos'ta sit alanýna inþa ettirdiði kaçak restoraný CHP'li üst düzey isimlerin de katýldýðý törenle ruhsatsýz olarak iþletmeye açan Cafer Mahiroðlu, 2022'de ise Ýstanbul Sarýyer'de Boðaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki villasýna kaçak kat inþa ettirirken yakalandý.

Tüm tepkilere raðmen ÝBB iþtiraki Boðaziçi Ýmar Müdürlüðü, inþaat hakkýnda iþlem yapmadý.

Ýstanbul Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðü ise kaçak inþaatý mühürledi ve geçen yýl 26 Aðustos'ta inþaatýn yýkýmýna baþladý.

Sabah'a konuþan AK Parti Ýstanbul Ýl Baþkan Yardýmcýsý ve Yerel Yönetimler Baþkaný M. Ejder Batur, "Tam 1 yýl önce bu konu gündeme gelince kaçak inþaatý ÝBB tarafýndan donduruldu ve vatandaþýn da bu konuyu unutmasý beklendi. Þimdi yapýnýn tüm hacmi kaçak olarak çelik konstrüksiyonla büyütülmeye çalýþýlýyor. Ekrem Ýmamoðlu'nun yönettiði ÝBB, Halk TV'nin patronuna gerek kendi partisi içinde gerekse diðer tüm desteklerinden dolayý diyet borcunu ödüyor olmalý ki bu sefer yapý tüm hacmiyle kaçak olarak büyütülüyor. Ýnþallah 7 ay sonra Ýstanbul'a 5 yýl kaybettirip bu aziz þehri nimet görenler sandýkta Ýstanbullu hemþehrilerimizden gerekli cevabý alacaklardýr" diye konuþtu.