Burasý Erdoðan’ýn deðil Türk milletinin sarayý
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaþkanlýðý Sarayý’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende konuþan Erdoðan, gündeme iliþkin önemli açýklamalarda bulundu:

Dünya 5’ten büyüktür

BM, BM Güvenlik Konseyi kararlarýný objektif mi veriyor? Asla. Yine söylüyorum. Dünya 5’ten büyüktür. Birinci Dünya Savaþý’nýn þartlarýndan sonra oluþan bir BM þu anda dünyayý mý temsil ediyor? Hayýr... Ýçeride Avrupa var, Asya var, Amerika var. Kýtalar olarak ele alacak olursanýz diðer kýtalar nerede? Yok. Peki. Bu 5 ülke sadece Hristiyanlardan oluþuyor. Ýçlerinde bir tane Müslüman ülke var mý? Yok. Tüm dünya bu 5 ülkenin içinde herhangi birisinin dudak arasýna mý bakacak? Eðer ‘Hayýr’ derse mesele bitmiþtir. Tüm dünya ona mahkum. Böyle bir zulüm olabilir mi? Adaletin beklendiði bir yerde adalet yok, sadece zulüm var ve bu zulüm acýmasýzca devam ediyor. Suriye’de 300 bin kiþi ölmüþ, 400 bin kiþi ölmüþ. Umurlarýnda mý? Asla. Türkiye 1 milyon 600 bin insaný þu anda kabullenmiþ. Umurlarýnda mý?

Lafý býrak da destek ver

Karþýmýza geldikleri zaman ‘tebrik ederiz, çok güzel iþler yapýyorsunuz.’ Yahu o lafý býrak. Bütün bu yükü sýrtýna almýþ Türkiye’ye ne kadar destek verdin ondan bahset. ‘Afrika, Afrika, Afrika’ diyorlar. Afrika’nýn sadece petrollerini, elmaslarýný, altýnlarýný araþtýrýyorlar. Yaptýklarý bu. Onun dýþýnda bir þey var mý? Yok. Ýþte bütün bunlarýn bakýþ açýþýný deðerlendirdiðimizde meseleye sadece kendi mahallenizin ufku kadar bir çerçeveden bakarsýnýz ve bunlarýn baktýðý budur. Eðer meseleye ideoloji gözlüðüyle mensubu olduðunuz tekellerin kriterleriyle bakýyorsanýz göremezsiniz. Ama ufuklarýný þöyle geniþletip bakabilseler çok deðerli iþler görecekler. O zaman Türkiye’den ne kadar ilim adamlarýnýn, ne kadar sanatçýlarýn çýktýðýný da  çok daha rahatlýkla görebilecekler. O günler gelecek mi? Eyvallah gelir. Benim bu noktada umudum var.

Aydýn diktasý görülmeli

Bizzat bu ülkenin bazý gençleri hatta ve hatta bizzat bu ülkenin bazý aydýnlarý farklý bir ilim tarihinin var olabileceðine, bize anlatýlan tarihin yanlýþ olabileceðine, dayatýlmýþ olabileceðine ihtimal dahi vermiyorlar. Bizim bilim insanlarýmýzýn, Engin Deniz Akarlý gibi nice deðerli tarihçimizin, ilim erbabýnýn muhteþem eserleri dar bir çerçeveye hapsolup kalýrken, dedikodular, söylentiler, efsaneler ve uydurmalar, hatta twettler, facebook mesajlarý, haber bültenleri ‘ilim’ diye, ‘tarih’ diye, ‘bilim tarihi’ diye bizlere dayatýlabiliyor. Bugün bizim milletimizin ve medeniyetimizin en çok ihtiyaç duyduðu þey deðerli Alev Alatlý’nýn bir ömür boyu bizlere anlatmaya çalýþtýðý gibi aydýn diktasýna, aydýn vesayetine, yabancýlaþmýþ ve milletini küçümseyen aydýna bir projektör tutabilmektir. Ýnanýn en büyük arzularýmdan biri gençlerimizin, sanatçýlarýmýzýn, münevverlerimizin ve ilim insanlarýmýzýn en baþta bu özgüvene kavuþabilmeleridir.

Gururla aðýrlýyoruz

Ýþte þu anda çatýsý altýnda bulunduðumuz Beþtepe Cumhurbaþkanlýðý Sarayý. Biliyorsunuz neler söylediler, neler söylüyorlar. Varsýn söylesinler. Hiç umurumuzda deðil. Biz büyük bir devlet olmanýn gayreti içerisindeyiz. Ýstanbul’da bir Dolmabahçe Sarayýmýz var, hala onunla övünürüz. Bir Topkapý Sarayýmýz var, hala onunla övünürüz. Bizden sonra gelen nesillere ‘Acaba bizden öncekiler bize ne býraktý?’ diye sorduklarýnda, ortaya koyduðunuz bir eseriniz var mý?  ‘Þu anda acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti nereden yönetiliyor, nereden yönetildi?’ Bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiðinde iþte bu cevabý, bu duruþuyla, bu saray verecektir. Burasý Erdoðan’ýn sarayý Türk milletinin sarayýdýr. Bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarýyla inþa edilmiþ olan bir saraydýr. Bu sarayýn içerisinde sadece Cumhurbaþkanlýðýnýn görevlileri çalýþacaktýr, iki, millet burada aðýrlanacaktýr. Biz bugün bakýn bu salonda sizlerle bir araya gelebiliyoruz. Ama bundan önce bizim bir araya gelebileceðimiz bu tür imkanlarýmýz yoktu. Devlet baþkanlarý geldiði zaman þu anda onurla, gururla onlarý burada aðýrlamaya baþladýk.

ENGELLÝ GENCÝ KIRMADI

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Saray Engelsiz Yaþam Bakým Rehabilitasyon Merkezi’nde barýnan engellilere resepsiyon verdi. Erdoðan, Saray Engelsiz Yaþam Bakým Rehabilitasyon Merkezi’ne önceki gün gerçekleþtirdiði ziyarette, Cumhurbaþkanlýðý Sarayý’ný gezmek isteyen zihinsel engelli Neslihan Baþ’ýn isteði üzerine, merkezde barýnan engellileri Cumhurbaþkanlýðý Sarayý’nda misafir etti. Göreneller Ýlköðretim Okulu öðrencilerinden oluþan koronun parçalar seslendirdiði resepsiyona katýlan davetliler, Mimar Fatih Ünal tarafýndan Saray’da gezdirildi.