Bursa'da düþen uçak hakkýnda yeni geliþme
ABONE OL

Valilikten yapýlan yazýlý açýklamada, Bristell B23LE tipi çok hafif hava aracýnýn (ultralight), Sakarya Pamukova mevkisinden kalkýþýndan sonra saat 15.55 sularýnda Osmangazi Ovaakça bölgesine düþtüðü hatýrlatýldý.

Yaþamýný yitiren iki kiþiden biri olan pilotun, çok hafif hava aracý pilot lisansý (UPL) sahibi olduðu belirtilen açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"TC-UHY tescil iþaretli hava aracý ile genel havacýlýk maksatlý gerçekleþtirilen uçuþta kaza meydana gelmiþtir. Hava aracý Asya ASC Genel Havacýlýk Ýþletmesi altýnda olup, söz konusu þirket Sivil Havacýlýk Genel Müdürlüðü tarafýndan TR-GH-108 no'lu iþletme ruhsatý ile genel havacýlýk iþletmeciliði yapmak üzere yetkilendirilmiþtir. TC-UHY tescil iþaretli hava aracý kendi kategorisine uygun olarak 22 Nisan 2023 tarihine kadar geçerli olan özel uçuþ izni ile uçuþlarýný gerçekleþtirmekteydi."

Ovaakça Doðal Gaz Çevrim Santrali yakýnýndaki araziye düþen uçaðýn pilotu Yunuseli Sportif Havacýlýk Derneði Baþkaný Hakan Köksal ile yanýnda bulunan Burcu Saðlam hayatýný kaybetmiþti.