Bursa'da palet fabrikasýnda çýkan yangýn kontrol altýna alýndý
ABONE OL

Alýnan bilgiye göre, Uluabat Mahallesi yakýnýnda Bursa-Balýkesir yolundaki bir palet fabrikasýnda henüz belirlenemeyen nedenle yangýn çýktý.

Olay yerine çok sayýda saðlýk, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Yangýna müdahale eden itfaiye erlerinden 3'ü yüksek ýsýdan dolayý rahatsýzlýk yaþadý. Saðlýk ekiplerince oksijen desteði verilen erlerden 2'si tedbiren hastaneye götürüldü. Ýtfaiye erlerinin saðlýk durumunun iyi olduðu öðrenildi.

Ýtfaiye ekiplerinin yaklaþýk 4 saat süren çalýþmalarýnýn ardýndan yangýn kontrol altýna alýndý.

Bölgede soðutma çalýþmalarý sürüyor.

- ALEVLERÝN ARASINDA KALAN TAVÞAN VATANDAÞ TARAFINDAN KURTARILDI

Öte yandan fabrika alanýndaki bir kafeste beslenen evcil tavþan, alevleri fark edip bölgeye gelen Bilal Dile ve Salih Belciler tarafýndan kurtarýldý.

Dile, AA muhabirine, yakýndaki Uluabat Deresi'nde arkadaþý Belciler ile balýk tutarken alevleri fark ettiklerini söyledi.

Yaklaþýk 2 kilometre yürüyerek bölgeye geldiklerini, sýcaktan yer yer eriyen tel örgülerin altýndan kaçan tavþaný gördüklerini anlatan Dile, "Köprü altýnda balýk tutuyorduk, alevleri gördük önce, gökte kýpkýrmýzý bir ýþýk vardý. Bu tarafa yürüdüðümüzde palet fabrikasýnýn yandýðýný anladýk." dedi.

Bölgeye geldiklerinde tavþanýn ateþten kaçtýðýný, sonra da yeniden yuvasýna dönmeye çalýþtýðýný görünce onu kurtarmaya çalýþtýklarýný anlatan Dile, "Alevler ilk geldiðimizde bayaðý yüksekti, tüm paletler yanýyordu. Tavþaný kurtardýk ve çalýþmalara yardým ettik. Kovalamaca da oldu, üstüm baþýmdan da belli. Tavþanýn üstüne atladým, çamurun içinde koþtuk ama sonunda kurtardýk." diye konuþtu.

Dile, yangýndan dolayý korkan tavþana su içirdiðini ve bir süre yanýndan ayýrmayacaðýný da ifade etti.