Bursa'da saðanak hayatý felç etti: Metroyu su bastý seferler durdu!
ABONE OL

Öðleden sonra etkisini gösteren saðanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluþtu.

Vatandaþlarýn hazýrlýksýz yakalandýðý yaðýþ dolayýsýyla sürücüler su biriken yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Zaman zaman dolu yaðýþý etkisini artýrýrken, saðanak nedeniyle Odunluk Metro Ýstasyonu'nu su bastý.

Acemler ve Ataevler arasýndaki tüm metro istasyonlarý yolcu giriþine kapatýldý, Bursa Uludað Üniversitesi yönündeki metro hattýna paralel ek otobüs seferleri baþlatýldý.

Nilüfer Çayý'nýn debisi de yaðýþ dolayýsýyla yükseldi, çevresinde park halinde bulunan bir araç su altýnda kaldý.

Osmangazi ilçesi Teferrüç Mahallesi 2. Aydýn Caddesi'nde dere taþmasý sonucu yýðýlan molozlarla çok sayýda araç sürüklendi.

Sahipleri kendi imkanlarýyla araçlarýný kurtarmaya çalýþýrken, polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldý. Araç içinde mahsur kalanlar çevredekilerin yardýmýyla kurtarýldý.

Bölgedeki bir kiþinin, aracý sürüklenmesin diye iple baðladýðý görüldü.

- NÝLÜFER ÇAYI'NDA ERKEK CESEDÝ BULUNDU

Þiddetli saðanak nedeniyle debisi yükselen Nilüfer Çayý'nda bir cesedin sürüklendiðini gören vatandaþlar durumu 112 Acil Çaðrý Merkezi'ne bildirdi. Ýhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, suda sürüklenen cesedi Alemdar Mahallesi yakýnlarýnda kýyýya çýkardý.

Yaðýþ nedeniyle suya kapýlan birine ait olup olmadýðý araþtýrýlan ceset, kimlik tespiti ve kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Týp Kurumu morguna gönderildi.

SUDA CESET BULUNDU

Vali Mahmut Demirtaþ da cesedin bulunduðu bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldý.

Daha sonra gazetecilere açýklama yapan Demirtaþ, saat 14.30'dan sonra þiddetli yaðýþýn etkili olduðunu söyledi.

Demirtaþ, metrekareye 40 kilogramýn üzerinde saðanak düþtüðünü belirterek, 500'den fazla su baskýný ihbarýnýn yapýldýðýný kaydetti.

Belediyeler, AFAD, DSÝ ve kamu kuruluþlarýnýn harekete geçtiðini anlatan Demirtaþ, "Þu an bir ceset var ama muhtemelen eski bir ceset olduðunu düþünüyoruz. Yani selden veya yaðýþtan kaynaklanan bir ceset deðil, daha önce kaybolmuþ olan birisine ait olabilir ama olay yeri incelemesi devam ediyor. Bu konuda bir þey söylemek þu an için erken." ifadesini kullandý.

Demirtaþ, kent genelindeki hasar tespit çalýþmalarýnýn devam ettiðini dile getirerek, bittiðinde kamuoyuyla paylaþýlacaðýný sözlerine ekledi.

HABERÝN VÝDEOSU