Cami imamýný býçaklayan saldýrgandan akýlalmaz savunma!
ABONE OL

Ýstanbul 35. Aðýr Ceza Mahkemesi'ndeki duruþmaya tutuklu sanýk Ömer Salgýn getirildi. Taraf avukatlarý da duruþma salonunda hazýr bulundu.

"KENDÝ DÜNYAMDA CÝDDÝ ÇALKANTILAR VARDI"

Sanýk Ömer Salgýn savunmasýnda, "Bursa'dayken 5 vakit namaz için camiye gidiyorum. Dinimi kitaplardan öðrendim. Camide kulaðýma bazý þeyler çarpmaya baþladý, kitaptakilerle imamlarýn söylediði uyuþmuyordu. Kendi dünyamda bir tepki oluþmaya baþladý. Camii deðiþtirmeye baþladým, acaba burada bir sýkýntý mý var diye. Kendi içimde bir sýkýntý yaþamaya baþladým. Dinimi öðrenmeye çalýþýrken büyük bir zaman harcadým. Bu sürecin sonuna doðru kendi mahallemdeki hocalarla tartýþmaya baþladým, küfürler çýkýyordu aðýzlarýndan, sünnette hadiste olmayan þeyler söylüyorlardý. Bu beni ciddi sýkýntýlara soktu. Kur'an-ý baþtan sona okudum, anladýðýmý düþünüyorum. Benim anladýðým þu zamanda imamlar bizim dinimizde vasfedilen imamlarýn görevini yapmýyorlar. Müslümanlarý dinlerinden çýkarýp baþka bir dine yönlendirmeye çalýþýyorlar sanki. Ben bunu kabul etmiyorum. O dönem kendi dünyamda ciddi çalkantýlar vardý. Bursa'da aradýðýmý bulamadým, Bursa'dan çýktým Ýstanbul'a geldim, belki ferahlarým diye" dedi.

"ÝÇÝMDEKÝ O NEFRET AHÝR ZAMANIN FÝTNESÝYLE PATLADI VE OLAN OLDU"

Salgýn savunmasýnýn devamýnda, "Ne kadar gezdiðimi hatýrlamýyorum. Üzerimde bir hal vardý, kendimde deðildim. En son Fatih Camii'nde Kur'an okuyordum. Bir kurtuluþ arýyordum neden bu vaziyetteyim diye. Ýmam kýyafetli birini gördüm akabinde odaya girdim, sonrasýný pek hatýrlamýyorum. Ýçimdeki o nefret, ahir zamanýn fitnesiyle patladý ve olan oldu. Ýmam dýþýnda baþka kimseye saldýrmadým. Kimseden talimat almadým. 40 yaþýna geldim þimdiye kadar kimse doðru düzgün dinimi öðretmedi, 40 yaþýndan sonra Allah nasip etti, içimdeki bu nefreti bir yere yönlendirdim. Bütün taþlar yerine oturduðunda bu olay oldu. Vaziyetimden razýyým. Yüzde yüz aklým yerinde deðildi sadece yaptýðým fiili söylüyorum. Baþka bir çare bulamadým, bir çýðlýk gibiydi. Müslümanlarýn yaþadýðý en zor zamanlar, Müslümanlar, Müslüman görünen insanlar tarafýndan ihanete uðruyor. Ben kaderime iman etmiþtim. Hayýrlýsý neyse o olacak" diye konuþtu.

SANIÐIN TUTUKLULUK HALÝNÝN DEVAMINA

Mahkeme heyeti sanýk Ömer Salgýn'ýn tutukluluk halinin devamýna karar verdi. Heyet, mütalaasýný hazýrlamasý için dosyanýn duruþma savcýsýna gönderilmesine hükmederek duruþmayý erteledi.

ÝDDÝANAME

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan hazýrlanan iddianamede, sanýk Ömer Salgýn'ýn, Galip Usta ve Bilal Erdem'e yönelik "kasten öldürmeye teþebbüs etmek" suçundan 18 yýldan 30 yýla kadar, Yusufcan Ýslam'a yönelik "kasten yaralama" suçundan da 1,5 yýldan 4,5 yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý talep ediliyor.