Çanakkale'de 4.9 büyüklüðünde deprem! Ýstanbul ve çevre illerde hissedildi
ABONE OL

AFAD, saat 21.38'de Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüðünde deprem meydana geldiðini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baþkanlýðýnýn internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Yenice ilçesi olan 4,9 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Depremin, 10 kilometre derinlikte meydana geldiði belirlendi.

Deprem anýna iliþkin ilk görüntüler de vatandaþlarýn telefon kameralarýna böyle yansýdý. Ýþte o görüntüler...

Çanakkale'de 4,9'luk deprem paniði güvenlik kameralarýna yansýdý

ÇANAKKALE VALÝSÝ ÝLHAMÝ AKTAÞ: HERHANGÝ BÝR OLUMSUZLUK YOK

Çanakkale Valisi Ýlhami Aktaþ, 4.9'luk deprem sonrasý ekiplerin saha çalýþmalarýný sürdürdüðünü, þu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun tespit edilmediðini söyledi.

Yenice'de depremi hisseden bir vatandaþ, "Kýsa süreli bir sarsýntý oldu. Þu anda dýþarýda bekliyoruz. Evlere giremiyoruz" diyerek yaþadýklarýný anlattý.

Yenice'de depremi hisseden bir vatandaþ, "Kýsa süreli bir sarsýntý oldu. Þu anda dýþarýda bekliyoruz. Evlere giremiyoruz" diyerek yaþadýklarýný anlattý.

AFAD EKÝPLERÝYLE BÝR ARAYA GELÝNDÝ

Çanakkale Valisi Ýlhami Aktaþ, Yenice merkezli 4,9 büyüklüðünde meydana gelen depremin ardýndan 112 Acil Çaðrý Merkezi Müdürlüðü ve Ýl Afet ve Acil Durum Müdürlüðünü (AFAD) ziyaret etti.

Ýl Saðlýk Müdürü Gökhan Baþtürk ile ilk olarak AFAD Ýl Müdürlüðünü ziyaret eden Vali Aktaþ, AFAD Ýl Müdür Yardýmcýsý Abbas Aslan'dan deprem ile ilgili il genelinde yapýlan tarama ve çalýþmalara iliþkin bilgi aldý.

ÝÇÝÞLERÝ BAKANLIÐI'NDAN ÝLK AÇIKLAMA

Ýçiþleri Bakanlýðý depreme iliþkin açýklama yaptý.

Bakanlýk, "Çanakkale Yenice'de 4,9 büyüklüðünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarýmýzýn tüm ekipleri saha taramalarýna baþlamýþtýr." ifadelerini kullandý.

BAKAN ÖZHASEKÝ: ÝL MÜDÜRLÜÐÜ EKÝPLERÝMÝZ TÜM KURUMLARIMIZLA BÝRLÝKTE SAHADA ÇALIÞMALARINA BAÞLADI

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, de sosyal medya hesabýndan "Çanakkale Yenice'de meydana gelen ve Ýstanbul baþta olmak üzere çevre illerden de hissedilen 4,9 büyüklüðündeki deprem nedeniyle vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum. Ýl Müdürlüðü ekiplerimiz tüm kurumlarýmýzla birlikte sahada çalýþmalarýna baþladý. Rabbim, ülkemizi her türlü afetten korusun." dedi.

PROF. DR. BÜLENT ORUÇ: BUNLAR ASLINDA ORTA BÜYÜKLÜKTEKÝ DEPREMLERDÝR

Çanakkale'deki depremi 24 TV ekranlarýna deðerlendiren Kocaeli Üni. Jeofizik Müh. Öðr. Üy. Prof. Dr. Bülent Oruç, "Bunlar aslýnda orta büyüklükteki depremlerdir." deðerlendirmesinde bulundu.

Uzman isim canlý yayýnda anlattý Çanakkale depremi büyük Ýstanbul depremini tetikler mi?

ÝBB ADAYI KURUM: DOÐRU ADIMLARI ATARSAK ENDÝÞEYE YER YOK

Deprem hakkýnda sosyal medya hesabýndan paylaþýmda bulunan Cumhur Ýttifaký Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Murat Kurum, "Geçmiþ olsun Marmara. Geçmiþ olsun Ýstanbul. Allah ülkemizi, Ýstanbul'umuzu daha büyüðünden korusun. Depreme karþý hazýrlýðýmýzý sürdürmemiz, kentsel dönüþüm çalýþmalarýný hýzlandýrmamýz gerekiyor. Doðru adýmlarý atarsak endiþeye yer yok. Tedbir alýp, depremle yaþamayý öðreneceðiz." ifadelerini kullandý

ÝSTANBUL VALÝSÝ GÜL: ÞU ANA KADAR OLUMSUZLUK TESPÝT EDÝLMEDÝ

Ýstanbul Valisi Davut Gül, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüðünde meydana gelen depremin Ýstanbul'da da hissedildiðini, kentte þu ana kadar bir olumsuzluk tespit edilmediðini bildirdi.

Vali Gül, saat 21.38'de 4,9 büyüklüðünde meydana gelen depreme iliþkin sosyal medya hesabýndan paylaþýmda bulundu.

Gül, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüðünde bir deprem meydana gelmiþtir. Deprem, Ýstanbul'dan da hissedilmiþ olup, þimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiþtir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandý.

Murat Kurum Çanakkale depremi sonrasý Ýmamoðlu'nu topa tuttu!

BAKAN KOCA DUYURDU: 1 VATANDAÞ HAYATINI KAYBETTÝ

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca duyurdu: "Bu akþam Çanakkale Yenice'de meydana gelen; Çanakkale yaný sýra Balýkesir ve Ýstanbul'da da hissedilen 4.9 büyüklüðündeki depremde, Bursa'nýn Nilüfer ilçesindeki bir vatandaþýmýz, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak aðýr yaralanmýþ; ambulansla kaldýrýldýðý Çekirge Devlet Hastanesinde yapýlan tüm müdahalelere raðmen hayatýný kaybetmiþtir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine baþsaðlýðý diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun."

VATANDAÞLAR SOKAÐA ÇIKTI

Deprem sonrasý sokaða çýkan bir vatandaþ 99 depremini yaþadýðýný belirterek, "Dükkanda oturuyordum bir anda sallandý. Ayný anlarý yaþayacaðým diye çok korktum, hala titriyorum." dedi.

VALÝLÝKTEN SON AÇIKLAMA: OLUMSUZ BÝR DURUM YOK

Valilikten yapýlan açýklamada, Çanakkale'de Yenice merkezli 4.9 büyüklüðünde deprem meydana geldiði hatýrlatýlarak, "Saat 00.00 itibarýyla ilimiz genelinde olumsuz durum meydana gelmemiþtir. Vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verildi.