YSK Baþkaný Ahmet Yener: Malatya'da seçim hazýrlýklarýnýn büyük ölçüde tamam olduðunu gördük
ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Baþkaný Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine iliþkin Malatya'daki hazýrlýklarýn büyük ölçüde tamamlandýðýný bildirdi.

Yener, Malatya Valisi Ersin Yazýcý ile makamýnda görüþtükten sonra gazetecilere yaptýðý açýklamada, 31 Mart Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri ile ilgili deprem bölgesinde incelemede bulunduklarýný anýmsattý.

Malatya'da incelemede bulunduklarýný ve hafta içerisinde de Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraþ ve Hatay'da kurul üyelerince inceleme yapýlacaðýný ifade eden Yener, þunlarý kaydetti:

"Bir sonraki haftalarda ise Þanlýurfa, Adana ve Diyarbakýr'da da incelemelerde bulanacaðýz. Malatya'daki incelemelerimizde Vali'mizin ve Baþsavcý'mýzýn, Komisyon Baþkaný'mýzýn, Ýl Seçim Kurulu Baþkaný'mýzýn, deðerleri seçim hakimlerimizin ve personelinin eþ güdüm içerisinde birlikte çalýþtýklarýný görmekten son derece mutluyuz. Malatya'daki seçim hazýrlýklarýnýn büyük ölçüde tamam olduðunu görmek bizleri son derece memnun etmiþtir. Gelinen son durumu da Sayýn Vali'mizle deðerlendirdik, kendileri konteyner ve diðer hususlarda tüm imkanlarýný seferber etmiþlerdir. Malatya ilimizin yaralarýný sarmak üzere olduðunu gördük. Seçim konusunda tüm hazýrlýklarýn yapýldýðýný, büyük ölçüde hazýr olduðunu gördük. Seçmen listelerinin kesinleþmesi tamamlandý, konteynerlerin kurulacaðý yerler olarak da Ýl Seçim Kurulumuz gerekli çalýþmalarý yapýyor."

  • Ahmet Yener
  • YSK Baþkaný
  • Malatya açýklama