CHP anketçisi bile ilan etti: Baþkan Erdoðan hayatýnýn en kolay seçimine hazýrlanýyor
ABONE OL

Türkiye, 14 ve 28 Mayýs'ta sandýk baþýna giderek milletvekillerini ve cumhurbaþkanýný seçti. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan karþýsýnda 12'nci seçim yenilgisini tadan CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, bozgundan anketleri sorumlu tuttu. Geçtiðimiz günlerde katýldýðý bir canlý yayýnda, seçimlerde neden kaybettiklerine iliþkin kendisine yöneltilen sorularý cevaplayan CHP lideri, suçu CHP yandaþý anket firmalarýna atýp, "Bütün anket firmalarý kazanacaðýmýzý söylüyordu biz de kazanacaðýmýza inanýyorduk." dedi.

Bilindiði üzere muhalefete yakýnlýðýyla bilinen isimlerin sahip olduðu anket þirketleri, Kýlýçdaroðlu'nun seçimi ilk turda kazanacaðýný öne sürmüþ, yüzde 10'lara varan sapmalarla kamuoyunu yanýlttýklarý ortaya çýkmýþtý.

KILIÇDAROÐLU'NUN ANKETÇÝSÝ KULAT'TAN CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN'A YARANMA PAYLAÞIMI

Kýlýçdaroðlu'nun CHP yandaþý anket firmalarýný hedef almasý sonrasý bugün dikkat çeken bir geliþme yaþandý. CHP'nin anketçisi olarak bilinen MAK Danýþmanlýk Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ali Kulat, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile çekildiði fotoðrafý sosyal medya hesabýndan paylaþtý.

Kulat, paylaþýmýnda, "Çok partili demokrasi tarihimizin en uzun soluklu hükümetlerini inþaa eden ve girdiði her seçimde milletin teveccühüyle 1. olma vasfýný kimseye kaptýrmayan AK Parti'nin 22. Yaþýný Gn. Bþk. ve Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn þahsýnda kutlar; baþarýlar dilerim." ifadelerini kullandý.

Kulat paylaþýmýndan birkaç saat önce ise þu ifadelere yer vermiþti:

"Cumhurbaþkaný Sayýn Recep Tayyip Erdoðan hayatýnýn en zor seçimini KAZANDI þimdi hayatýnýn en kolay seçimine hazýrlanýyor. Bu seçimi kolaylaþtýrma konusunda da MUHALEFET ELÝNDEN GELEN KATKIYI saðlýyor. Kazanan iktidar; kazandýran muhalefettir. Asist yapan muhalefet; gol atan belli."

CHP'NÝN ANKETÇÝSÝ MEHMET ALÝ KULAT ANKETLERÝNDE NE SÖYLEDÝYSE TERSÝ ÇIKMIÞTI

CHP yandaþý Mehmet Ali Kulat, 14 Mayýs seçim sonuçlarýnýn netleþmesi sonrasý, seçim öncesinde yaptýðý analizlerle gündem olmuþtu. Kulat'ýn 6,4 oy alacak dediði MHP, 10,1 oy alýrken 29,2 oy alacaðýný ön sürdüðü CHP dört partinin desteðine raðmen ise yüzde 25'lerde kalmýþtý. Kulat, Kýlýçdaroðlunun yüzde 50,9 ile ilk turda kazanacaðýný da iddia etmiþti. Seçimlerin ilk turunda Kýlýçdaroðlu, Erdoðan'dan 2 milyon 600 bin fark yemiþti. Erdoðan yüzde 49.52, Kýlýçdaroðlu yüzde 44.88 oranýnda oy almýþtý.

SEÇÝMLERÝN ÝKÝNCÝ TURUNDA 'ERDOÐAN KAZANACAK' DEDÝLER

MAK Danýþmanlýk, 28 Mayýs seçimleri öncesinde ise kararsýz seçmenin araþtýrmaya dâhil edilmediði anket sonucunda, Erdoðan'ýn yüzde 52,3, Kýlýçdaroðlu'nun ise yüzde 47,7 oy oranýnda oy alacaðýný iddia etmiþti.

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • anket
  • MAK Danýþmanlýk
  • Mehmet Ali Kulat