CHP yandaþý þirketin anketi sonrasý Kýlýçdaroðlu'na soðuk duþ!
ABONE OL

Seçimlerin ardýndan muhalefette sular durulmuyor. Alýnan sonuçlardan sonra parti tabaný tarafýndan Kemal Kýlýçdaroðlu ve ekibinin istifa etmesi istendi. Ancak Kýlýçdaroðlu koltuðu býrakmamak için direniyor. CHP içerisindeki deðiþim tartýþmalarý bitmek bilmezken, Metropoll dikkat çeken bir anket çalýþmasýna imza attý.

YÜZDE 60,7'SÝ ÝSTÝFA ETMELÝ DÝYOR

MetroPOLL Araþtýrma, Haziran 2023 tarihli anketinde yurttaþlara, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun görevine devam etmesini mi yoksa istifa etmesini mi istersiniz diye sordu.Ankete katýlan yurttaþlarýn yüzde 60,7'si Kýlýçdaroðlu'nun istifa etmesini istedi.

YÜZDE 31,4'Ü DEVAM ETMELÝ GÖRÜÞÜNDE

Yüzde 31,4'ü ise Kýlýçdaroðlu'nun görevine devam etmesi gerektiðini söyledi. Yüzde 7,9 ise 'Fikrim yok/Cevap yok' yanýtýný verdi. Parti bazýnda bakýldýðýnda; CHP seçmeninin yüzde 60'ý, Kýlýçdaroðlu'nun istifa etmesini istedi. Ýyi Parti seçmeninin yüzde 81'i, HDP/YSP seçmeninin yüzde 60'ý "Kýlýçdaroðlu istifa etmeli" dedi.

EN ÇOK ZAFER PARTÝSÝ ÇIKTI

Zafer Partili seçmenin yüzde 88'i, TÝP seçmeninin yüzde 66,7'si Kýlýçdaroðlu'nun istifa etmesini istedi. Ýktidar partilerine bakýldýðýnda ise AK Parti seçmeninin yüzde 60'ý Kýlýçdaroðlu istifa etsin derken, bu oran MHP'de yüzde 58 olarak ölçüldü.