CHP yine þaþýrtmadý! SGK borçlarýna karþýlýk bakýn neleri verdiler?
ABONE OL

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan belediyelerin SGK borçlarýnýn seçim sonrasý iki ayda 120 milyar liraya yükseldiðini açýkladý. Borçlu listesinin büyük çoðunluðunu ise CHP'li belediyeler oluþturdu.

Ýzmir'de CHP'li Seferihisar Belediyesi'nin SGK'ya yaklaþýk 584 milyon TL borcu olduðu öðrenildi. Belediye meclis kararýyla borçlara karþýlýk bazý taþýnmazlarýn SGK'ya devredilmesine karar verildi. 38 arsa ve yapý devir ya da kat karþýlýðý SGK'ya devredilecek.

SGK BORCUNA KARÞILIK TARÝHÝ CAMÝLER

Meclis kararýna göre aralarýnda bin 233 yýlýnda yapýlan tarihi Ulamýþ ve Payamlý camileri bulunuyor. Devredilecek taþýnmaz arasýnda anaokulu arazisi ve halk eðitim merkezi arazisinin de olduðu görüldü.

CHP ÝÇÝN BÝNADAN ÝBARET

AK Parti Seferihisar Ýlçe Baþkaný Serdar Kýsaaða karara tepki göstererek "Böyle bir karar alýnmasýnýn þaþkýnlýðý içindeyiz. Caminin CHP için bir binadan ibaret olduðu tescillendi" dedi.

Fotoðraftaki: Seferihisar Belediye Baþkaný Ýsmail Yetiþkin

Ulamýþ Köyü'ndeki cami 1233 yýlýnda inþa edilmiþti.

Payamlý Camii'de SGK'ya devredilecekler listesinde yer aldý.

Seferihisar Belediyesinin gereðinden fazla personel istihdam ettiðini, maaþ ve SGK primi ödemelerine mevcut bütçe olanaklarýyla yetiþemediðini savunan Kýsaaða, þöyle konuþtu:

"SGK'ye 584 milyon lira civarýnda bir borç söz konusu. Muhtemelen bu da jeotermal þirketi üzerinden yapýlan alýmlardan. Bunun borcuna karþýlýk da meclisin bir kararý var. 37 gayrimenkulün satýþý, devri, takasý konusunda bir karar almýþlar. En üzen konu da içerisinde 2 tane cami oluþu. Birisi yaklaþýk 800 yýllýk mazisi olan bir cami. Bir diðeri de Payamlý Camimiz. Maalesef üzüntü içindeyiz bu konuda. Geçmiþte 1930-40'lý yýllarda tek partili dönemde yaþandý bunlar. Hatta Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn da ifadesiyle ahýra çevrilmesi, satýlmasý konusu gündeme gelmiþti. Maalesef ayný zihniyetin þu an devam ettiðini görüyoruz. Üzülerek söylüyoruz bunun düzeltilmesi lazým."

Kýsaaða, belediyenin deniz kenarýnda çok daha deðerli arsalarý olduðunu, 2-3 arsa satýþýyla kapanabilecek borucun okul ve camilerle kapatýlmaya çalýþýldýðýný iddia etti.