CHP yüzüstü býraktý! 29 kiþinin can verdiði faciada keþif
ABONE OL

Beþiktaþ'ta 29 kiþinin öldüðü gece kulübü yangýnýna iliþkin dava kapsamýnda olay yerinde keþif yapýldý.

Gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sýrasýnda çýkan, 29 kiþinin yaþamýný yitirdiði yangýna iliþkin iþ yeri sahiplerinin de aralarýnda bulunduðu 5'i tutuklu 22 sanýðýn yargýlandýðý davaya bakan Ýstanbul 33. Aðýr Ceza Mahkemesinin kararý uyarýnca keþfe katýlacak heyet sabah erken saatlerde olay yerine geldi.

Mahkeme heyeti, duruþma savcýsý, bilirkiþi heyeti, olay yeri inceleme ekipleri, itfaiye ve polis ekiplerinin katýldýðý keþif nedeniyle güvenlik birimleri, gece kulübünün önünde önlem aldý.

Yangýnda hayatýný kaybedenlerin yakýnlarý ve avukatlarý da keþfi takip etti.

Yaklaþýk 4,5 saat süren keþfin ardýndan, ölenlerin yakýnlarý ve taraf avukatlarý yangýnýn çýktýðý gece kulübü içerisine girerek incelemelerde bulundu.

Keþfin ardýndan gece kulübü kapýsý tekrar kapatýldý.

- "2-3 DAKÝKA ÝÇERÝSÝNDE BOÐULARAK ÖLDÜ BÝZÝM YAKINLARIMIZ"

Yangýnda hayatýný kaybeden Özkan Baþ'ýn eþi Emine Kaya Baþ gazetecilere, mahkeme sürecinin zor geçtiðini, sanýk avukatlarýnýn iyi davranmadýðýný belirterek, "Hem bir acý var hem bir kayýp var. Üstelik bir de bunlarla uðraþýyoruz ve yalnýz hissediyoruz. Yani ben mahkemeden sonra eve gittiðimde sýrtýmý koltuða yaslayamýyorum. Hep endiþeli, hep kaygýlýyým ve asla bu mahkemeleri atlatamýyorum." dedi.

Baþ, Beþiktaþ Belediyesi ve CHP'den hiçbir yetkilinin yanlarýnda olmadýðýný ifade ederek, "Bir tane insan çýkýp da 'Babamýzýn oðlu olsa acýmayýz.' demedi. Ben onlardan bunu beklerdim. Kurumlarýn ihmali var. Ýþ güvenliði uzmaný içeride yok. Bir tane yangýn tüpü çalýþmamýþ, sprinkler, sulama, bir iþ güvenliði uzmaný yok. Hiçbir þey yok yani. 2-3 dakika içerisinde boðularak öldü bizim yakýnlarýmýz." þeklinde konuþtu.

Öte yandan, Emine Kaya Baþ, olay yerinde bulunan bir kulüp çalýþanýna tepki gösterdi.

Gece kulübü faciasýnda yeni geliþme

Gece kulübü yangýnýna iliþkin yeni görüntüler ortaya çýktý

Gece kulübü yangýný ile ilgili skandal savunma

  • Beþiktaþ Yangýný
  • Ýþ Güvenliði Ýhmal
  • Kurumsal Sorumluluk