CHP'de aile belediyeciliði hýz kesmiyor! Kayýnbiraderini müdür yaptý, savunmasý þaþkýna çevirdi
ABONE OL

Yerel seçimlerde liyakati dilinden düþürmeyen CHP'de, belediyelere yapýlan torpil atamalarý tüm hýzýyla sürüyor.

Son örnek Ýstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaþandý.

Esenyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Baþkanvekili Togay Çoban, Baþkan Ahmet Özer'e belediyeye oðlunu, kýz kardeþini, amca oðlunu, kayýnbiraderini iþe alýp almadýðýný sordu.

Eseryurt Belediye Baþkaný Ahmet Özer ise kayýnbiraderinin belediyede çalýþtýðýný açýkladý.

"O ALANDA BAÞKA BÝRÝNÝ BULAMADIÐIM ÝÇÝN ORADA ÇALIÞIYOR"

Özer, skandal atamayý, "Ama kayýnbiraderim olduðu için çalýþmýyor. Üniversite genel sekreterliði yaptýðý, hastane baþ müdürlüðü yaptýðý için, o alanda baþka birini bulamadýðým için çalýþýyor. Çalýþacak da." sözleriyle savundu.

31 Mart sonrasý CHP'li belediyelerde büyük iþçi kýyýmý

TORPÝL FURYASI BÝTMEDÝ

Daha önce Kýrþehir, Balýkesir, Ýzmir ve Bursa baþta olmak üzere pek çok belediyede benzer skandallar yaþandý.

Seçim vaatlerinde "Adam kayýrmaya yer yok" diyen ve Kýrþehir'de ikinci kez belediye baþkaný seçilen CHP'li Selahattin Ekicioðlu, aile belediyeciliðini yeni dönemde de devam ettirdi. Ekicioðlu, önceki dönemde olduðu gibi kayýnbiraderi Hamza Çam ile bacanaðý Mustafa Orman'ý belediye baþkan yardýmcýlýðý görevine atadý.

CHP Balýkesir Milletvekili Serkan Sarý'nýn aðabeyini Büyükþehir Belediyesinde yönetici yapmasýnýn ardýndan, bu kez de CHP Balýkesir Ýl Baþkaný Erden Köybaþý, gelinini Belediyede iþe soktu. CHP'li Belediye Baþkaný Burcu Köksal, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karanfil'in kýzý Nurgüven Kurt'u Belediye'nin Gençlik ve Eðitim Birim Sorumlusu yaptý.

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay, CHP Malatya Milletvekili Veli Aðababa'nýn yeðeni Nermin Özgül'ü belediye kadrosuna aldý.

Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Mustafa Bozbey, eþinin kýz kardeþi Sezen Uðurlu'yu, Sosyal Hizmetler Daire Baþkanlýðý'na getirdi. CHP Meclis Üyesi Yalçýn Iþýkyýldýz'ýn eþi Pýnar Iþýkyýldýz'ý, Dýþ Ýliþkiler Daire Baþkanlýðý görevine atadý. CHP'li Milletvekili Kayýhan Pala'nýn eþi Þafak Pala'yý, Kültür ve Sosyal Ýller Daire Baþkanlýðý'na aldý. CHP'li Bozbey, yeðeni Furkan Bozbey'i, belediye þirketi BURKENT'in baþýna oturttu.

CHP'de "Esenyurt" kavgasý! Ahmet Özer, eski baþkaný topa tuttu

Esenyurt Belediye Baþkaný seçilen Ahmet Özer'in ilk icraatý