CHP'de bu da oldu! Esenyurt Belediye Baþkaný Ahmet Özer arkadaþýný ABD'den çaðýrýp koordinatör yaptý
ABONE OL

CHP'li belediyelerde eþ-dost atamalarý hýz kesmiyor. Ýstanbul Esenyurt Belediyesi Meclis toplantýsýnda Baþkan Ahmet Özer'in yaptýðý akraba atamalarý tartýþýldý.

Ahmet Özer

AK Parti Grup Baþkanvekili Togay Çoban'ýn gündeme getirdiði atamalara Baþkan Ahmet Özer çok sinirlenerek þu yanýtý verdi: Verdiðiniz bilgilerin hepsi yanlýþ. Bir kere 5-6 tane danýþman söz konusu deðil. Ýki tane danýþmaným var. Koca Esenyurt'ta 2 tane danýþmaným olacak. 2 tane daha olacak, 2 tane daha olacak... Bunu yaparken ben belediye baþkanýysam nasýl yöneteceðimi ben bilirim. Kimseye soracak halim yok. Benim ne kýz kardeþim ne kýzým ne de oðlum burada. Hiç kimse burada deðil. Kayýnbiraderim burada. Ama kayýnbiraderim olduðu için deðil. O alanda baþka birini bulamadýðým için orada çalýþýyor ve çalýþacak. Ben adam arýyorum.

"ÇALIÞANLAR BASKI ALTINDA"

Togay Çoban

Akþam Gazetesi'ne konuyu deðerlendiren Togay Çoban, "Belediyede ABD'den gelen baþkanýn arkadaþý olduðu söylenen Cevdet Özister danýþman. Belediyede birim müdürleri hatta baþkan yardýmcýlarýnýn Özister'in onayý olmadan hiçbir iþ yapamadýklarýndan þikayetçi. Belediye çalýþanlarýna göre baþkanýn mühendis oðlu Serhan Özer'in resmi görevi olmamasýna raðmen 9. katta oturup talimatlar veriyor. Baþkan 'adam bulamadým' diyor. 1.5 milyonluk Esenyurt'ta Özer'in kayýnbiraderi olmadan hizmet veremeyecek mi?" diye sordu.

ÝÞTE BAÞKANIN ÝÞE ALDIÐI KÝÞÝLER

Arkadaþý Cevdet Özister Genel Koordinatör ABD'den geldi.

Cevdet Özister

Kayýnbiraderi Metin Günsan Mali Ýþlerden Sorumlu Koordinatör.

Yeðenleri Muhammet Özçoban, Botan Fýrat Yýlmaz özel kalemde görevli.

Kardeþi Azat Özer yakýn korumasý.

Kayýnbiraderini müdür yaptý, savunmasý þaþkýna çevirdi