CHP'de fiþlemeler baþladý! Adana Büyükþehir Belediyesi'nde büyük skandal
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi, belediyecilikte sýnýfta kaldý. 2019'dan bu yana CHP'li belediyeler, bulunduklarý þehirlerde tek bir çivi dahi çakmadý. Yerel seçime sayýlý günler kala da her birini 'kaybetme korkusu' sardý.

CHP'li Adana Büyükþehir Belediyesi Zeydan Karalar da, kurum içinde kendisine yönelik 'memnuniyet anketi' yaptý. Karalar, 'personel memnuniyeti araþtýrmasý' adý altýnda belediye çalýþanlarýna "Zeydan Karalar, siyasi görüþlere saygýlýdýr", "Zeydan Karalar, herkese eþit davranýr/tarafsýz" tarzýnda sorularýn bulunduðu anketi yolladý.

MECLÝS OTURUMUNDA TARTIÞMA

Söz konusu anket Adana Büyükþehir Belediyesinin Eylül ayý meclis oturumda tartýþmalara yol açtý.

AK PARTÝLÝ VEDAT GÜNDOÐAN'DAN TEPKÝ: BU PERSONELÝ FÝÞLEMEKTÝR!

Eylül ayý meclis oturumda gündem dýþý söz alan Büyükþehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Baþkanvekili Vedat Gündoðan, belediyenin ihaleyi alan anket firmasýnýn kurum içinde personele yönelik yaptýðý anketin "Personeli fiþlemek" olduðunu vurguladý.

Ankette sorular sorularýn direkt olarak fiþlemeye yönelik olduðunu vurgulayan Gündoðan, "Bu durum personelde büyük huzursuzluk yaratmýþ durumda. Ankette 'Baþkanýn memnuniyet anketi fiþlemeye yöneliktir. Açýkçasý bu anket personeli fiþlemektir" açýklamasýný yaptý.

EN DÝREKT FÝÞLEME...

Bir belediye baþkaný ve yönetiminin kendi durumunu kamuoyu önünde görmek istemesinin doðal hakký olduðunu ifade eden AK Parti Grup Baþkanvekili Vedat Gündoðan, þu ifadeleri kullandý:

Ancak kurum içi anketlerde sorulan sorularýn en direk fiþleme yapmak için kullanýlacak þekilde seçilmesi gerçekten çok ilginç. Belediye Baþkanýnýzýn çalýþmalarýndan memnun musunuz? Belediye baþkanýnýz Halka yakýndýr, dürüsttür, eþit davranýr, tarafsýzdýr gibi sorularýn amacý personeli fiþlemek dýþýnda nasýl bir amaç taþýyabilir merak ediyoruz...

KARALARDAN ÞOKE EDEN SAVUNMA!

Baþkan Zeydan Karalar ise anket hakkýnda, "Bunlar gizli ve özeldir. Ýsimler bize gelmez" savunmasý yaptý.

ÝÞTE O SORULAR:

Baþkan Karalar'ýn anket adý altýnda çalýþanýný fiþlediði sorular:

Zeydan Karalar iþ bitiricidir

Zeydan Karalar siyasi görüþe saygýlýdýr

Zeydan Karalar çalýþanlarýn fikirlerine deðer verir

Zeydan Karalar çalýþkandýr

Zeydan Karalar halka yakýndýr

Zeydan Karalar dürüsttür

Zeydan Karalar eþit davranýr, tarafsýzdýr

Zeydan Karala dine deðerlere saygýlýdýr

Zeydan Karalar ulaþýlabilirdir

Adana Büyükþehir Belediyesi'ni ne kadar baþarýlý bulduðunuzu 1 çok baþarýlý 5 çok baþarýsýz þeklinde puanlar mýsýnýz?