CHP'den depremzede vatandaþlara büyük vicdansýzlýk! AFAD sahip çýktý
ABONE OL

CHP'nin yönetimindeki Tekirdað Büyükþehir Belediyesi, 14 Mayýs seçimleri sonrasýnda skandal bir karara imza attý. Depremin ardýndan Tekirdað'ýn Süleymanpaþa ilçesine baðlý Kumbað mahallesindeki otellere yerleþtirilen depremzedeler ile ilgili Büyükþehir Belediyesi, seçimin hemen ardýndan tahliye kararý aldý.

Karar sonrasý büyük bir þok yaþayan depremzedeler bu karara tepki gösterdi. Normalde Tekirdað Büyükþehir Belediyesi ile oteller arasýndaki rezervasyonun 13 Aðustos 2023 tarihine kadar sürdüðü öðrenilirken, seçim sonrasý alelacele alýnan karar 'Deprem bölgesinden AK Parti'ye çýkan büyük destek sonrasý Tekirdað'daki depremzedeler cezalandýrýlýyor mu?' sorusunu akýllara getirdi.

21 MAYIS'A KADAR BOÞALTIN

CHP'li Tekirdað Büyükþehir Belediyesi'nin Kumbað'da kalan depremzedelere yönelik tahliye kararý otellere asýldý.

Asýlan kararda, "Saygýdeðer misafirlerimiz, Büyükþehir Belediyemiz tarafýndan depremzede vatandaþlarýmýza verilen geçici konaklama hizmeti 21.05.2023 tarihinde (Pazar günü) sonlandýrýlacak olup, bu tarihten sonra geçici konaklama hizmeti verilmeyecektir. Bilgilerinize sunulur" denildi.

AK PARTÝ'YE DESTEK ÇIKTI DÝYE MÝ CEZALANDIRILIYORUZ

Yaþadýklarý duruma isyan eden depremzedeler, "Deprem bölgesi AK Parti'ye verdi diye bize bunu mu reva görüyorsunuz? Hani özgür bir ülkeydik biz? Demokrasi nerede? Bize önce altý ay anlaþma yaptýk demiþtiler. Çocuklarýmýzýn okulu var, sýnavý var. Burada yine oy kullanacaðýz." dedi.

AFAD OTEL TAHSÝSÝ ÝÇÝN DEVREYE GÝRDÝ

CHP'li Tekirdað Büyükþehir Belediyesi'nin bir otelde konaklayan depremzedelerin masraflarýný artýk karþýlamayacaðýný bildirmesi üzerine AFAD depremzedelere otel tahsisi için devreye girdi.

DEPREMZEDEDEN CHP'YE TOKAT GÝBÝ CEVAP

Pazar günü gerçekleþtirilen seçim sonrasý 7'li koalisyonu cumhurbaþkaný adayý Kemal Kýlýçdaroðlu'nun seçmeni deprem bölgesindeki vatandaþlara Kýlýçadaroðlu'na oy vermediði için beddua ve aðza alýnmayacak sözler söylemiþti.

Yapýlan beddualara bir depremzede ise yardýmýn parasýný iade ederek cevap verdi. Elbistan depreminde 11 yakýnýný kaybeden depremzede Kemal Kýlýçdaroðlu'nun hesabýna 2 buçuk lira göndererek dekonta; "Depremde bir þiþe su almýþtým Ankara Büyükþehir Belediyesi'nin standýndan. Haram edenlere iletirsiniz" notu düþtü.