CHP'den intikam operasyonu! Deðiþim çaðrýlarýnýn sesi olmuþtu: Fondaþ Halk TV'nin musluðu kesildi
ABONE OL

CHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Eren Erdem, CHP'nin, Halk TV ile arasýndaki protokolü tek taraflý feshettiðini bildirdi.

Erdem, yaptýðý yazýlý açýklamada, þu ifadeleri kullandý:

"Halk TV isimli televizyon kanalý ile partimiz arasýnda yapýlmýþ olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayýþtay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamýnda, partimiz tek taraflý fesih hakkýný kullanmýþ, Halk TV ile tüm iliþkimiz sona ermiþtir."

Cumhuriyet Halk Partisi vekili Avukat Çaðlar Çaðlayan tarafýndan Ankara 54. Noterliðine verilmek üzere hazýrlanan fesihnamede ise CHP ile Halk Radyo ve Televizyon Yayýncýlýk A.Þ. arasýnda 1 Ocak 2023'te sözleþme imzalandýðý ve bu sözleþmenin ilgili maddesi uyarýnca daha önce varsa imzalanmýþ tüm sözleþmelerin zaten sonlandýðý hatýrlatýldý.

Fesihnamede, þu ifadelere yer verildi:

"1 Ocak 2023 tarihli sözleþmenin 6.3. numaralý maddesi, 7 gün önceden bildirmek kaydý ile sözleþmenin tek taraflý ve tazminatsýz olarak feshedilebileceðini düzenlemektedir. Bu çerçevede, iþbu ihtarýn tarafýnýza tebliðinden itibaren sözleþmede yazýlý sürenin (7 gün) geçmesi ile sözleþmeyi yukarýdaki madde uyarýnca tek taraflý ve tazminatsýz olarak feshettiðimizi, feshin kabule baðlý olmadýðýný, bu süreden sonra sözleþmeye konu hizmetin tarafýnýzdan alýnmayacaðýný ve bugüne dek iki tarafýn yükümlülüklerinin devam edeceðini vekaleten saygýlarýmýzla bildiririz."

FONDAÞ MEDYANIN CHP'DEN PARA ALDIÐI TESCÝLLENDÝ

Seçim hezimeti sonrasýnda Kýlýçdaroðlu'na karþý deðiþim hareketi baþlatan Ýmamoðlu'na yakýn Sözcü ve Halk TV'nin CHP'den para aldýklarý bir kez daha tescillendi.

"ÝHANET ÇETESÝ" BENZETMESÝ

CHP Muðla Ýl Baþkaný Hüseyin Erol, geçtiðimiz haftalarda yaptýðý bir açýklamasýnda Kýlýçdaroðlu'na destek vererek "Halk TV, Sözcü TV ihanet çetesi arkadaþlar" ifadelerini kullanmýþtý.

"CHP'DEN PARA ALIP KILIÇDAROÐLU'NA SALLIYORLAR"

Ýki kanalý hedef alan CHP'li Erol, "Parayý CHP'den alýyorlar, CHP Genel Baþkaný'ný milletvekillerimize, büyükþehir belediye baþkanlarýmýza kýþkýrtarak parti içinde sorgulama yaratmaya çalýþýyorlar" diye konuþmuþtu.

YILMAZ ÖZDÝL: KAÇ PARA ÖDENDÝÐÝNÝ AÇIKLAYIN

Yýlmaz Özdil, CHP'nin Halk TV ile olan sözleþmesini sona erdirmesiyle ilgili dikkat çeken bir paylaþýmda bulundu.

Özdil, "Türk basýn tarihinin en hazin belgesi... Hangi kalemlere, hangi yorumculara, hangi haberlere kaç para ödendiðini de açýklayýn, baþka hangi kanallara para ödendiðini, hangi namuslu gazetecilerin bu sözleþme karþýlýðýnda iþten kovdurulduðunu da açýklayýn." dedi.