CHP'den vicdanlarý sýzlatan 'Hatay' kararý! Depremzedeler ateþ püskürdü
ABONE OL

CHP yönetimi, kentsel dönüþüm projelerine karþý çýkýp 6 Þubat depreminde yaþanan faciaya zemin hazýrlayan Hatay Büyükþehir Belediye Baþkaný Lütfü Savaþ'ý yeniden aday yaptý. Hataylý depremzedeler, Lütfü Savaþ'ýn aday gösterilmesine ateþ püskürdü. Vatandaþlar, "Hatay'daki yýkýmdan birinci derece sorumlu olan kiþiyi utanmadan yeniden aday yaptýlar. Pes doðrusu" dedi.

Hatay Büyükþehir Belediye Baþkaný Lütfü Savaþ'ýn CHP yönetimi tarafýndan yeniden aday gösterilmesi, depremde büyük yýkýmýn yaþandýðý kentte yaþayan vatandaþlarýn tepkisini çekti.

Özgür Özel, Hatay sözlerinden çark etti

KENTSEL DÖNÜÞÜME KARÞI ÇIKTI

Kahramanmaraþ merkezli depremlerden en çok etkilenen illerin baþýnda gelen Hatay'da yýllar önce devlet eliyle riskli bölgelerde kentsel dönüþüm yapýlmak istendi. Ancak CHP'li Hatay Büyükþehir Belediye Baþkaný Lütfü Savaþ, 2019'daki yerel seçimlerde vatandaþlara kentsel dönüþüm projelerinin faydalarýný anlatmak yerine, proje karþýtý miting düzenledi. Kentsel dönüþüme Savaþ'ýn yaný sýra CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal baþta olmak üzere baþka CHP'li isimler de karþý çýkmýþtý.

Piþkinliðin bu kadarýna da pes! CHP'li Savaþ canlý yayýnda inkar etti

Ancak Lütfü Savaþ'ýn miting düzenlediði Emek Mahallesi, 6 Þubat 2023'te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüðündeki depremlerin ardýndan yýkýma uðramýþ ve birçok insan enkaz altýnda kalmýþtý. Kentse dönüþüm karþýtý mitingin fotoðraflarýný 4 Mayýs 2019'da sosyal medya hesabýndan paylaþarak "Emek Mahallemize dayatýlan kentsel dönüþüm projesindeki haksýzlýklarý ortadan kaldýracaðýz" ifadelerini kullanan Savaþ, depremden sonra ise katýldýðý televizyon programýnda kentsel dönüþüme karþý miting yapmadýðýný öne sürmüþtü. Depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans'ýn müteahhidi Mehmet Yaþar Coþkun'a da adeta övgüler düzen Savaþ'ýn, "Bu arkadaþýmýz gerçekten idealist bir insan. Bunu büyük ihtimal þartlarýna uygun yapmýþtýr, deprem yönetmeliðine göre yapmýþtýr" ifadeleri tepki toplamýþtý.

Portakal CHP'ye isyan etti: Hiç utanmadýnýz mý? Yazýklar olsun!

'YIKIMIN SORUMLUSU'

Sabah'ýn haberine göre, Lütfü Savaþ'ýn yeniden belediye baþkanlýðýna aday gösterilmesine sosyal medyada tepki gösteren bazý vatandaþlar, "CHP Hatay'da mevcut Belediye Baþkaný Lütfü Savaþ'la devam etme kararý almýþ. Ben þu an Hatay'dayým, elim ayaðým titriyor", "Hatay'daki yýkýmdan 1. derece sorumlu olan Lütfü Savaþ, depremden sonra görevden alýnmalý ve bizzat CHP tarafýndan hakkýnda suç duyurusunda bulunulmalýydý. Kendisini yeniden aday göstermekten utanmayan bir yapý var" gibi paylaþýmlarda bulundu.

'SÝZ NE YAPTIÐINIZIN FARKINDA MISINIZ'

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, daha önce Hatay Büyükþehir Belediye baþkan adaylýðýyla ilgili olarak, "Hatay'da vereceðimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir þehirde yýkým yaþanýyorsa o þehirde herkesin sorumluluðu vardýr" açýklamasý yapmýþtý. Özel'in bu sözlerine raðmen Lütfü Savaþ'ýn yeniden aday gösterilmesi tepki çekti. Gazeteci Ýzzet Çapa, "Siz, ne yaptýðýnýzýn farkýnda mýsýnýz Sayýn Özgür Özel... Sanýk sandalyesinde oturmasý gereken birini, hangi akla hizmet yeniden aday gösterdiniz. CHP'ye hem gönül hem de oy vermiþ bir seçmen olarak soruyorum bunu..." dedi.

Lütfü Savaþ'tan büyük skandal: Ýtfaiye aracýný "özel" göreve göndermiþ!

'YAZIKLAR OLSUN'

HATAY'DA konteynerde yaþayan engelli çift Sultan Dönmez (53) ve Faysal Dönmez (60), "Yaþanan felakette Lütfü Savaþ'ý belediye baþkaný olarak hiç görmedik. Bizimle ilgilenmedi. Utanmadan bir de tekrar aday yapýyorlar. Yazýklar olsun" dedi.

Nevzat Fahrioðullarý da, "Kentsel dönüþüme karþý çýkan bir belediye baþkanýnýn tekrar aday gösterilmesi akýllara zarar" diye konuþtu.

Rezidansýn müteahhidi kaçarken yakalanmýþtý... Lütfü Savaþ savundu: Ýdealist bir insan

Lütfü Savaþ'ýn kentsel dönüþüm karþýtý miting düzenlediði ortaya çýktý