CHP'li baþkan Üsküdar'ý satýyor! Sert tepki: Bu para nereye gidecek?
ABONE OL

CHP'li Sinem Dedetaþ yönetimindeki Üsküdar Belediyesi Meclis kararýyla 56 adet taþýnmazýný satýþa çýkardý. 5 adet arsayý ihale usulü, 51 adet daireyi ise doðrudan satýþ usulü ile satýþa çýkaran belediye resmi ilan dýþýnda bir de tanýnmýþ bir emlak sitesine ilan verdi. Ýhale ile satýþa çýkarýlan arsalardan Þile'deki imarlý arsa için 93 milyon 750 bin TL, Kartal'da bulunan arsa için 45 milyon TL, Beykoz'da bulunan arsa için 17 milyon 500 bin TL, Sultanbeyli'deki arsa için 35 milyon TL, Çekmeköy'deki arsa için ise 25 milyon TL muhammen bedel istendi.

DAÝRELERÝ GELEN ALIR

Emlak sitesinde verilen ilanlar arasýnda belediyeye ait daireler de yer aldý. Kandilli'de her biri 9 milyon 75 bin TL'den 40 adet daire, Burhaniye'de dubleks lüks daire 20 milyon 55 bin TL'den, Yavuztürk'te 10 adet dubleks daire ise her biri 6 milyon 900 bin TL'den satýþa çýkarýldý.

HÝLMÝ TÜRKMEN'DEN TEPKÝ

Eski Üsküdar Belediye Baþkaný Hilmi Türkmen belediyenin gayrimenkul ve arsa satýþýna tepki gösterdi. Akþam Gazetesi'ne konuþan Türkmen, "Bu taþýnmazlarý bizim dönemimizde belediyenin ihtiyacý olduðunda satýþ yapmak için edindik. Bu satýþ normal ancak CHP Üsküdar'da tam 20 yýldýr bu tür satýþlara engel olmaya çalýþtý ve karþý çýktý. Þimdi ne oldu da tüm taþýnmazlarý bir anda satýþa çýkardýlar. Belediyeyi 31 Mart'ta borçsuz devrettik. Satýþlardan gelen para nereye harcanacak? CHP'nin yýlardýr karþý çýktýðý satýþlara yönetime gelir gelmez ihtiyaç bile yokken baþvurmasý ikiyüzlülüktür."

Hilmi Türkmen

ÖZEL SÝTEDE ÜYELÝK AÇILDI

Resmi ilanla duyurulan satýþlarýn özel bir emlak sitesinde ilana çýkýlmasý tartýþma konusu oldu. Üsküdar Belediyesi'nin emlak sitesinde üyelik oluþturduðu ve satýþlarý gerçekleþecek taþýnmazlarýn resimli ilanlarýný paylaþtýðý görüldü.

Sinem Dedetaþ

Ýlanda yer alan telefon numarasýndan Üsküdar Belediyesi Emlak Ýstimlak Müdürlüðü yetkilisi çýktý. Görevli ilanýn doðru olduðunu gayrimenkullerin doðrudan arsalarýn ise ihaleyle satýlacaðýný söyledi. Üsküdar Belediyesi, satýþlarýn eski yönetim döneminde bütçeyi dengelemek için planlandýðýný savundu.