CHP'nin Akbelen'deki ikiyüzlülüðü Menteþe'de tescillendi: Zehir fabrikasý mühürlendi
ABONE OL

Muðla Menteþe'nin Bayýr Mahallesi ile Yataðan'ýn Deþtin Mahallesi arasýnda, kýzýlçam ormanlarýnýn göbeðine çimento fabrikasýnýn kurulmasý için CHP'li Menteþe Belediyesi tarafýndan ruhsat verilmiþti. Köylüler, Tekaðaç mevkiinde 2021'de yapýmýna baþlanan çimento fabrikasýnýn ruhsatýnýn iptali için protesto gösterileri düzenledi, Muðla 2. Ýdare Mahkemesi'ne baþvuruda bulunarak dava açtý.

Menteþe Belediyesi'nin önünde defalarca toplanan köylüler, fabrika ruhsatýnýn iptalini istedi. Köylüler, 9'da 9 bilirkiþi raporuna raðmen kurulmak istenen fabrikanýn ruhsatýnýn iptali için bir yýlý aþkýn süredir CHP'li Menteþe Belediyesi ve Muðla Büyükþehir Belediyesi'ne çaðrýda bulunuyordu. Muðla 2. Ýdare Mahkemesi davayla ilgili kararýný önceki gün verdi.

Sabah'ýn haberine göre, Mahkeme, Muðla Çimento Sanayi ve Ticaret A.Þ.'ye ait Entegre Çimento Fabrikasý ve Hammadde Ocaklarý Projesi'ne dair dava konusu olan ÇED (Çevresel Etki Deðerlendirmesi) Olumlu Kararýnýn hukuka uyarlýk bulunmadýðý kanaatine vardý ve iptal etti. Mahkeme, çok sayýda aðaç kesileceðine, kesilecek aðaçlarýn orman ekosistemine olasý etkilerinin göz ardý edildiðine vurgu yaptý.

Mahkeme kararýnda, çimento fabrikasýndan dolayý oluþacak tozun, yakýnýndaki çok sayýda zeytinlik alan ile tarým arazilerine, çiçeklenme ve meyve oluþumuna zarar vereceði vurgulandý. Ayrýca hammadde ocaklarý ve çimento fabrikasýnýn uzun süreli iþletme ömrü dikkate alýndýðýnda söz konusu zararlarýn katlanarak artacaðý kaydedildi.

Mahkeme kararýnýn ardýndan CHP'li Menteþe Belediyesi, kurulmasý için ruhsat verdiði çimento fabrikasýnýn inþaatýný mühürlemek zorunda kaldý. Böylece CHP'lilerin Akbelen'deki ikiyüzlülüðü Menteþe'de tescillenmiþ oldu.

Ormanýn ortasýnda çimento fabrikasýna ruhsat verdiler! CHP'den ikiyüzlü tutum

Akbelen'de çevreci rolüne soyunanlarýn maskesi düþtü! Otopark için aðaç katliamý

CHP'nin ikiyüzlülüðü! Menteþe'de aðaç katledenler Akbelen'de çevreci kýlýðýna girdi

Kýlýçdaroðlu'nun þovu köylüden döndü! Aradýðýný bulamadý