CHP'nin anketçisinden muhalefete soðuk duþ! Ýstanbul sonuçlarýný paylaþtý
ABONE OL

31 Mart tarihinde yapýlacak Mahalli Ýdareler Seçimi'ne sayýlý günler kalýrken Gezici Araþtýrma Merkezi Baþkaný Murat Gezici, tv100 yayýnýnda Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý için hangi adayýn yarýþý önde götürdüðünü anlattý.

"ÝSTANBUL'DA MURAT KURUM ÖNDE"

Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý için yapýlan araþtýrmayla ilgili Gezici "Bu araþtýrma hanelerde yüz yüze görüþme metoduyla yapýlmýþtýr. Ýstanbul'da Murat Kurum diyenlerin oraný yüzde 44,1, Ekrem Ýmamoðlu yüzde 43,5, Meral Danýþ Beþtaþ ve Murat Çepni yüzde 4,1, Azmi Karamahmutoðlu yüzde 3,1, Mehmet Altýnöz yüzde 2,3, Buðra Kavuncu yüzde 1,7, diðer adaylar ise 1,2 görünüyor." dedi.

"MURAT KURUM SON 3 ARAÞTIRMADA YÜKSELEREK GELDÝ"

Hacýr'ýn "Bu araþtýrmayý yaptýnýz daha önceden Ýstanbul'a yönelik yaptýðýnýz araþtýrma var mýydý, tablo çok mu deðiþti?" sorusuna Gezici "3 tane var, çok deðiþti. Ekrem Bey öndeydi fakat arkadan Murat Kurum 3 farklý araþtýrmada aþama aþama yükselerek geldi. Son 3 araþtýrmada Ekrem Ýmamoðlu yüzde 47'lerden yüzde 43,5'e gerilediðini görüyoruz." yanýtýný verdi.

"KURUM ARADAKÝ FARKI 1,8'E KADAR AÇACAK"

Gezici "Araþtýrmacýlar örneklem oluþturur 'Þu ilçede, þu mahallede, þu sokaklarda anket yap' dersiniz, gençte gider araþtýrma yapar. Orada kiþiye 'Burada yaþýyor musunuz?' der ve soru sormaya baþlar. Araþtýrmacýlar bunu atlýyor, bunu hata payý içerisinde deðerlendiren bir grup var aslýnda bilimsel olarak onu ayýrmak gerekiyor. Bu yüzden ben onlarýn yaptýðý kurala göre yaptým bunu, 44,1 çýkýyor ama ben iddialýyým aradaki fark 1,8'e kadar açýlacak." diye konuþtu.

"YENÝDEN REFAH'IN, ÝMAMOÐLU VE KURUM ARASINDA TERCÝHÝ KURUM"

Yeniden Refah Partisi seçmenin yerel seçimlerdeki tercihine iliþkin Gezici "Yeniden Refah'a oy verenlere bir soru açýyorum sizin ikinci tercihiniz kim diyorum yüzde 92 oranýnda Murat Kurum'a oy verdiðini görüyoruz. Yeniden Refah'a peki ikisinden birini tercih etmek zorunda kalsan kimin kazanmasýný istersin dediðimiz zaman Murat Kurum diyenlerin oraný yüzde 84'e geliyor." ifadelerine yer verdi.