CHP'nin eski avukatý kirli iliþkileri ifþa etti: Besleme medya ÝSKÝ skandalý gibi patlayacak
ABONE OL

28 Mayýs'taki seçim yenilgisinin ardýndan CHP'de kýlýçlar çekildi. Kýlýçdaroðlu ve Ýmamoðlu taraftarlarý partiyi ikiye bölerken, ayný ayrýþma CHP medyasýnda da gün yüzüne çýktý. Ýki yýl önce "CHP'nin kasasýndaki kayýp 650 milyon lira nerede?" tartýþmasýný baþlatan CHP'nin eski avukatý Mustafa Kemal Çiçek, besleme medya-CHP arasýndaki para trafiðini ifþa etti. Sabah Yazarý Ýsa Tatlýcan'a konuþan Çiçek, Halk TV, Tele1 ve ANKA'da CHP'nin eliyle dönen dolaplarý anlattý.

GÝZLÝ MEDYA SÖZLEÞMELERÝ YAPILDIÐINA ÞAHÝT OLDUM

Ýki yýl önce parti yardýmý olan 650 milyonun nerede olduðunu sormuþtum. Bu para hazine yardýmýydý. Aslýnda bu para yan gelirlerle birlikte 1 milyarý buluyordu. Bu paranýn parti örgütlerinde ve seçim çalýþmalarýnda harcanmasý gerekiyordu. Vahimi bu paranýn önemli bir kýsmýnýn nereye harcandýðýný partide kimse bilmiyordu. 2019-2020-2021 yýllarýnda yani benim halen CHP'nin avukatlýðýný yaptýðým dönemde besleme medya ile CHP arasýnda sözleþmelerin yapýldýðýna þahit oldum.

PARALAR HALK TV, TELE1 VE ANKA'YA AKTARILDI

Muharrem Ýnce'ye verilen medya bilgilerini ben vermiþtim. O belgelerde hepsi var. Her ay, 6 milyon TL Halk TV'ye, 5 milyon TELE 1'e ve 5 milyon ANKA Haber ajansýna veriliyordu. Baþkalarý da var ama þu an belgeler elimde deðil. CHP ve besleme medya iliþkilerini uzun uzun araþtýrmak gerekir. Birkaç TV kanalý, gazete ve haber sitesi ile sýnýrlý olmadýðýný düþünüyorum. Eðer bunun derinlerine inilirse bir ÝSKÝ skandalý gibi patlayacaðýný göreceksiniz.

HALK TV, CHP'NÝN PARASIYLA KURULDU

Bugün Kýlýçdaroðlu'nun finans desteðini kestiði Halk TV, aslýnda CHP'nin parasýyla kurulmuþtu. Göstermelik bir sahibi elbette vardý ama uydu kirasýný bile CHP veriyordu. Bu paranýn kaynaðý nedir, nasýl faturalandýrýyorlar bilmiyorum. Bir takým Ali Cengiz oyunlarý mutlaka yapýlýyordur. Sonra bu TV kanalýný 2 milyon dolara Cafer Mahiroðlu'na sattýlar. Bu satýþ CHP'de çok tartýþma yarattý. Çünkü her kuruþunda CHP'lilerin katkýsý vardý.

HALK TV'NÝN ARKASINDA FETÖ'CÜ AKIN ÝPEK VAR

Halk TV'nin sahibinin Cafer Mahiroðlu olduðu bilinir. Ancak CHP kulislerinde o dönemde bu iþin arkasýnda þu an Londra'da firari olan FETÖ'cü Akýn Ýpek'in olduðu söylendi. CHP'lilerin parasýyla kurulan bir TV kanalý hiç tanýnmayan bir iþadamýna satýlmýþ ve bu satýþýn arkasýnda FETÖ'cü Akýn Ýpek'in olduðu iddiasý vardý. Bu iddialar o dönemde CHP'de rahatsýzlýk uyardýrmýþtý.

CHP'LÝ BELEDÝYELER MEDYA ÜZERÝNDEN HORTUMLANDI

Herkes CHP Genel Merkezi ile besleme basýn arasýndaki para iliþkisi üzerine yoðunlaþýyor. Bence asýl para trafiði CHP'li belediyelerle CHP medyasý arasýnda yürütülüyordu. Genel merkez 1 veriyorsa belediyeler 10 veriyor. Mesela Serhan Asker isimli Halk TV sunucusunun programlarý üzerinden CHP'li belediyelere yüklü faturalar kesiliyordu. CHP'li bir Genel Baþkan Yardýmcýsý besleme medya ile CHP'li belediyeler arasýndaki trafiði doðrudan organize ediyordu. Kesilecek faturalar, ödenecek ücret hep bu görüþmelerde somutlaþtýrýlýrdý. Talimatlarýn hepsi genel merkezden gelir. Çýkacak konuklarý bile Genel Merkez belirler. HDP'li isimler de buna dahil.

KRT VE ANKA'NIN ARKASINDA TUNCAY ÖZKAN VAR

KRT de Halk TV gibi CHP'nin parasýyla kuruldu. Arkasýnda Tuncay Özkan var. Güneþim Medya isimli bir þirket kuruldu. Bu þirket üzerinden KRT ve ANKA ajansý yayýn yapýyor. Finansmanýn nereden saðlandýðýna gelince. Tuncay Özkan ve Engin Özkoç bir asansör firmasýnýn iþlerini takip ederek KRT ve ANKA'ya finans saðlýyor. Buradan elde edilen gelirin ne kadarýnýn KRT'ye ne kadarýnýn CHP'li yöneticilerin cebine gittiðini bilmiyorum.

ANKA'NIN HURDA YAYIN ARACINA MÝLYONLAR VERÝLDÝ

CHP Genel Merkezi'nin önünde ANKA Haber Ajansý'nýn hurda bir canlý yayýn aracý vardý. O sözde canlý yayýn aracýnýn kestiði faturalar üzerinden milyonlar ANKA'ya aktarýldý. Bana inanmýyorsanýz CHP'nin mali iþlerden sorumlu genel baþkan yardýmcýsý Bülent Kuþoðlu'na sorun. Bülent Kuþoðlu demiþken bir detayý da unutmayalým. 2023 seçimlerine CHP 800 milyon lira harcadýðý söylendi. Ben bu rakama inanmýyorum. En fazla 200 milyon harcanmýþtýr. 600 milyon birilerinin cebine gitmiþtir. Partinin içini dýþýný bilen biri olarak bunu rahatlýkla söyleyebilirim.

EKREM ÝMAMOÐLU'NUN FÝNANSE ETTÝÐÝ MEDYA ARAÞTIRILMALI

28 Mayýs seçimlerinden sonra CHP'de dengeler deðiþti. CHP medyasý giderek Ýmamoðlu'nun kontrolüne girmeye baþladý. Halk TV'de bunlardan biriydi. Sözcü de Ýmamoðlu'nun yanýnda. Cumhuriyet ise Kýlýçdaroðlu'nun safýnda görünüyor. Besleme medya-CHP arasýndaki bu para trafiði CHP Genel Merkezi'nin Halk TV'ye gönderdiði tek taraflý sözleþme iptali ile patladý ve kirli çamaþýrlar ortalýða saçýldý. Ýmamoðlu'nun beslediði medyanýn tahminlerin çok ötesinde olduðunu olduðunu düþünüyorum. Ýçiþleri Bakanlýðý mutlaka bu iliþkileri araþtýrmalý.

EREN ERDEM TROL ORDUSUNU KURDU

Kýlýçdaroðlu'nun CHP içerisinde en kullanýþlý olarak gördüðü isim Eren Erdem'dir. Eren Erdem CHP içerisinde sosyal medyadan sorumludur. Hep çok güçlü bir sosyal medya ordusu kurma hevesi vardý. Sanýrým bunlara trol deniliyor. Bunu da seçimlerden önce baþardýðýný duymuþtum. Ankara Çukurambar'da Mekik Plaza'da devasa bir þirket kurulduðu, burada bir trol ordusunun istihdam edildiði biliniyor.