CHP'nin SMS belediyeciliði! Ankete sarýlan Tunç Soyer alay konusu oldu
ABONE OL

4 Kasým'da Ankara'da gerçekleþen CHP Kurultayýnda mevcut Genel Baþkan Kemal Kýlýçdaroðlu'nu destekleyen Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, sandýktan deðiþimcilerin adayý Özgür Özel çýkýnca büyük þok yaþadý. Yaklaþmakta olan yerel seçimler öncesi yeniden adaylýðý tehlikeye düþen Soyer'in morali, Özgür Özel'in aday belirleme sürecine iliþkin açýklamalarý ile iyice bozuldu.

ÝZMÝR ÝÇÝN 'ANKET' DEDÝ

Ulusal yayýn yapan bir televizyon kanalýnda gazetecilerin gündeme iliþkin sorularýný yanýtlayan Özel: "Ýstanbul, Ankara ve Aydýn'da sorun yok. Onlarýn baþarýlarý anketlerle de destekleniyor. Ýstanbul, Ankara, Aydýn'ý Parti Meclisi'ne önereceðim. Ýzmir'le birlikte 8 Büyükþehir'de anket var." Dedi. Özel'in 'Baþarýlarý anketlerle destekleniyor' diyen belediye baþkanlarý arasýnda Soyer'in ismini saymamasý siyaset kulislerinde 'Soyer gidici' yorumlarýna neden oldu.

DEÐÝÞÝMÝ ÝLK BEN DÝLLENDÝRDÝM DEDÝ AMA...

Özgür Özel'e yaranmak için art arda açýklamalar yapan Soyer, kurultay öncesi parti içi deðiþimi ilk kendisinin dillendirdiðini öne sürüp tekrar aday gösterilmesi ile ilgili: olarak da "Bir sürpriz yaþayacaðýmý düþünmüyorum. Adaylýk ile ilgili bir deðiþiklik olacaðýný sanmýyorum" dedi. Ardýndan da yerel bir internet sitesine verdiði röportajda kendisine yöneltilen "Ýzmir'de bir baþkan arayýþý vefasýzlýk deðil mi?" sorusuna "Ciddi olarak bunu hak etmediðimi düþünüyorum." þeklinde cevap verdi.

ÝZMÝRLÝ SEÇMENE ÞÝRÝN GÖZÜKMEK ÝÇÝN YENÝ YÖNTEM

Özel ve Soyer cephesinden aday belirleme sürecine iliþkin art arda gelen açýklamalar sonrasý Soyer, partisinin kentte yapacaðý memnuniyet anketi öncesi Ýzmirlilere þirin gözükmek için yeni yol ve yöntemlere baþvurdu. Önceki gün kentte yaþayan milyonlarca seçmenin cep telefonuna SMS mesajý gönderen Soyer, göreve geldiði Mart 2019'dan bu yana yapmayý vadettiði 165 projeden 144'ünü yani yüzde 87'sini tamamladýðýný öne sürdü.

Attýðý mesajda yaptýðýný iddia ettiði icraatlarýn bir de linkini paylaþan Soyer altýna da "Söz verdik, yaptýk. Birlikte baþardýk" ifadelerini kullandý. Ayný Soyer önceki gün katýldýðý bir televizyon kanalýnýn canlý yayýnýnda da Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan aday adayý mýsýnýz?" þeklindeki soruya, "Net olarak aday adayýyým" diyerek cevap vermiþti.

ALAY KONUSU OLDU

Soyer'in yaptýðý yatýrýmlarý Ýzmirliye anlatmak için SMS yöntemine baþvurmasý siyaset kulislerinde Soyer panikledi yorumlarýna neden oldu. Öte yandan Soyer'in '165 projeden 147'sini hayata geçirdik' þeklindeki açýklamalarý sosyal medyada alay konusu oldu. Soyer'in açýklamalarýnýn altýna yorum yapan çok sayýda Ýzmirli Soyer'in hayata geçirdiðini iddia ettiði yatýrýmlarý göremediklerini öne sürdü.