CHP'nin üzerini çizdiði Tunç Soyer'den partisine zehir zemberek sözler: ''Deðiþim sloganýn altý boþaltýldý''
ABONE OL

CHP yerel seçimlere kriz ve kavgalarýn gölgesinde gidiyor. Parti içerisinde kontrolü Ekrem Ýmamoðlu'na kaptýran ve eþ baþkan konumuna düþen Özgür Özel, en kritik illerde bile aday çýkaramadý.

CHP SOYER'ÝN ÜZERÝNÝ ÇÝZDÝ

Özgür Özel, Kemal Kýlýçdaroðlu'na yakýnlýðýyla bilinen Tunç Soyer'in üzerini çizdi. Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý olarak Karþýyaka Belediye Baþkaný Cemil Tugay açýklandý.

"DEÐÝÞÝM SLOGANININ ALTI BOÞALTILDI"

Narlýdere Metrosu Açýlýþ Töreninde konuþan Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, CHP'ye sitem dolu sözlerle yüklendi. Hedefine ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu ve Genel Baþkan Özgür Özel'i koyan Soyer, "Ne yazýk ki bugün, deðiþim sloganýn altýnýn boþaltýlarak, hedefinden koparýldýðýný ve umutlarýn sönümlendiðini üzülerek görüyoruz." dedi.

"BURADAN SÝTEM EDÝYORUM"

Kendisinin anketlerde birinci çýktýðýný savunan Soyer, "Vatandaþýn talepleri tek ve en gerçek yol göstericidir. En yüksek örgüt desteði alana, baþarýlarýyla uluslararasý alanda en yüksek makama getirilene, anketlerde birinci çýkana, onlarca esere bir teþekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum." ifadelerini kullandý.

"Unutmasýnlar! Ben uzun mesafe koþucusuyum" diyen Soyer sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bugüne kadarki hattýmýz Ýzmir Büyükþehir Belediyesiydi. Bundan sonra sathýmýz, tüm Vatan olacaktýr. Biz, birlikte çok güçlüyüz. Bu asla bir son deðil. Selam olsun sana Ýzmir!"

GENEL MERKEZÝ HEDEF ALMIÞTI

Aday belirleme sürecinin adaletli bir þekilde yürütülmediðini, anketlerin dikkate alýnmadýðýný söyleyen Soyer, geçtiðimiz ay yaptýðý açýklamasýnda Genel Merkezi suçlamýþtý. "Bu bir siyasi cezalandýrmadýr. Genel Merkez tarafýndan kapalý kapýlar ardýnda yürütülen çalýþmalar, yapýldýðý söylenen memnuniyet anketleri, sayýsý, yöntemi ve sonuçlarý usulen ve esasen adil deðildir. Adaylýk süreçlerinde tüm belediye baþkanlarý için ayný objektif kriterlerin uygulanmasý gerekirken, ne yazýk ki böyle olmamýþtýr" diyen Soyer, kendisine nezaketsizlik yapýldýðýný da vurgulamýþtý.