CHP'nin yerel yönetimi: Çöp, laðým, ölüm!
ABONE OL

Ankara'da Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý ekipleri, Yenimahalle Ýlçesi'nde bir araziye atýk dökümü yapýldýðý ihbarýyla harekete geçti. Ankara Büyükþehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi tarafýndan bölgeye eski mobilya, yalýtým malzemesi ve belediye atýðý býrakýldýðý tespit edildi. Hafriyat döküm alaný olmayan bölgenin düzenli depolama lisansý bulunmadýðý, her iki belediyenin de kaçak döküm yaptýðý belirlendi. Ýki belediyeye mevzuat uyarýnca 1 milyon 299 bin 54'er lira idari ceza uyguladý.

DENÝZÝ KÝRLETTÝLER

Aydýn Didim'de de Büyükþehir Belediyesi'ne ait atýk su arýtma tesisindeki kirli suyun arýtýlmadan Fener Koyu'na boþaltýldýðý ihbarý üzerine Bakanlýk çalýþma baþlattý. Ekipler, bölgeden su numunesi aldý. CHP'li belediyeler benzer olaylarla daha önce de gündeme gelmiþti. Antalya'da Büyükþehir Belediyesi'ne baðlý ASAT atýk su arýtma tesisinde, denize atýk su deþarj edilmiþti. Çevre Bakanlýðý, Antalya Büyükþehir Belediyesi'ne 464 bin 585 lira ceza kesmiþti.

KÖRFEZ'E ÖZEL ÖNLEM

Ýzmir'de de belediyenin yetersiz önlemleri sonrasý Körfez'de baþlayan kirlilikle balýk ölümleri meydana geldi. Bakanlýk, arýtma tesislerinden denize atýk su boþaltan belediyeye 1.8 milyon lira ceza kesmiþti. Ayrýca, Körfez'in kurtarýlmasý için de eylem planý hazýrladý. Ayrýca Ýzmir'de iki kiþi sokakta yoðun yaðmur sonrasý oluþan selde elektrik çarpmasý sonrasý hayatýný kaybetmiþti.

Ýki belediyeye kaçak döküm cezasý

Ýzmir'deki kirlilikte acý gerçek

Kirli su arýtýlmadan denize boþaltýldý