CHP'yi karýþtýracak iddia! DEM Partisi Tunç Soyer'e teklif götürdü
ABONE OL
CHP'de yerel seçimler öncesi projeler ve hizmetler konuþulmasý gerekirken, parti içinde hesaplaþma ve kaos hakim. Özellikle Ekrem Ýmamoðlu ile Özgür Özel arasýnda yaþanan güç savaþý zirve yaparken hangi tarafýn bu yarýþý önde tamamlayacaðý merak konusu.

ÝMAMOÐLU'NUN HAMLELERÝ PARTÝYÝ KARIÞTIRDI

Ekrem Ýmamoðlu'nun 'eþ baþkan' edasýyla hareket edip Ýstanbul'un dýþýnda diðer noktalarda da aday belirleme sürecine müdahil olmak istemesi partiyi karýþtýrdý.

SOYER'Ý ADAY YAPMADI

Ýzmir özelinde baþlayan aday belirleme kaosuna DEM Parti de dahil olurken, hem DEM Parti hem de Kemal Kýlýçdaroðlu'nun destek verdiði Tunç Soyer'in üzeri çizildi.

SÝYASÝ NEZAKETSÝZLÝK

Geliþmeye müteakip Soyer, "Yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceðimin, MYK toplantýsýndan 5 dakika önce tarafýma teblið edilmiþ olmasýný en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak deðerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hatalarý olduðunu düþünüyorum" açýklamasýnda bulundu.

"LÝSTEYÝ BÝZZAT BEN ÇALIÞTIM"

Diðer yandan Ekrem Ýmamoðlu gölgesinde genel baþkanlýk yapmaya çalýþan Özgür Özel kendisini ispatlamaya çalýþýrken Ýzmir'de Cemil Tugay'ý aday gösterdi. Bu kararla Ýmamoðlu'na mesaj veren Özel yaptýðý açýklamada da "Listeyi bizzat ben çalýþtým" ifadeleriyle "Genel baþkan benim" dedi.

DEM PARTÝ SOYER'ÝN ADAY YAPILAMAMASINDAN RAHATSIZ

Bu noktada da DEM Parti ve Kemal Kýlýçdaroðlu'nun aday olarak göstermek istediði Tunç Soyer'in aday yapýlmamasý DEM Parti'de rahatsýzlýk yarattý. Ýstanbul'da DEM Parti desteðine muhtaç olan CHP bu konuda DEM Parti'yle ýlýmlý iliþkilerini sürdürürken flaþ geliþmeler yaþanýyor.

BAÞAK DEMÝRTAÞ KARTI

Soyer'in aday göstermemesi DEM Parti'de büyük tepki çekerken Ýstanbul'da Baþak Demirtaþ kartýnýn bu nedenle gündeme geldiði iddialar arasýnda.

TUNÇ SOYER DEM PARTÝ'DEN ADAY OLABÝLÝR

Hatta CHP yandaþý Oda TV'nin haberine göre CHP'nin Ýzmir'de yeniden aday göstermediði Tunç Soyer'in DEM Parti'den aday yapýlmasý için görüþmeler gerçekleþtirildi.