TUSAÞ standýnda anma töreni! Bakan Güler: Hainlerin oyunlarýný bozmaya devam edeceðiz
ABONE OL

Türkiye'nin ve Avrupa'nýn en büyük sanayi kümelenmesi SAHA Ýstanbul tarafýndan Cumhurbaþkanlýðý himayesinde organize edilen, 6 bakanlýk ve Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðýnýn desteklediði, Anadolu Ajansýnýn (AA) global iletiþim ortaðý olduðu SAHA EXPO'nun üçüncü günü devam ediyor.

Terör saldýrýsý nedeniyle TUSAÞ standýnda düzenlenen anma törenine, Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, BAYKAR Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar baþta olmak üzere çok sayýda isim katýldý.

Tören alanýnda terör saldýrýsýnda þehit olan vatandaþlarýn resimleri ve isimleri Türk bayraðýyla birlikte ekrana yansýtýldý.

Bakan Kacýr, burada yaptýðý konuþmada, savunma sanayisinde iftihar kaynaðý olan öncü kurumlardan TUSAÞ'a yönelik menfur terör saldýrýsýný lanetlediðini söyledi.

Þehitlere Allah'tan rahmet, yaralýlara acil þifa ve Türk milletine baþ saðlýðý dileyen Kacýr, "Bu alçak terör saldýrýsý, tam baðýmsýzlýk yolundaki yürüyüþümüzü hedef almýþtýr. Hain teröristler ve arkasýndakiler asla hedeflerine ulaþamayacak, bizi durduramayacak, azmimizi kýramayacaklar. Bizler, aziz Türk milletinin istiklali ve istikbali için canla baþla çalýþmaya devam edeceðiz." dedi.

Savunma sanayisi tek yürek oldu! SAHA EXPO alaný Türk bayraklarýyla donatýldý

- "'TAM BAÐIMSIZLIK' ÝDEALÝMÝZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEÐÝZ"

Kacýr, þehitlerin emaneti olan vatan, milletin birliði ve beraberliði için durmadan ter dökeceklerini dile getirerek, gök vatanda, mavi vatanda, uzay vatanda milli savunma sanayisini hep birlikte zirveye çýkaracaklarýný vurguladý.

Tüm kurumlar ve savunma sanayisine emek veren 3 bin 500 firmayla muazzam bir yol arkadaþlýklarý bulunduðunu anlatan Kacýr, sözlerini þöyle tamamladý:

"Milli Teknoloji Hamlesi yolculuðunda, omuz omuza, sýrt sýrta çalýþacaðýz. Bu yoldan asla dönmeyeceðiz. Hainlere inat, daha fazla çalýþacaðýz ve üreteceðiz. Milletimizin göz bebeði savunma sanayisi projelerimizi daha hýzlý gerçekleþtirecek, milletimizin umudu olmayý sürdüreceðiz. Caydýrýcýlýk kabiliyetimizi en ileri seviyeye çýkaracak, hiçbir þer odaðýnýn Türkiye'nin kýlýna bile zarar vermesine izin vermeyeceðiz. Mehmetçik'imizin, milli savunma sanayimizin desteðiyle topraklarýmýzdan kazýyýp attýðý terörün hortlamasýna izin vermeyeceðiz. Teröristler heveslenmesin, onlarýn sýrtýný sývazlayanlar hiç ümitlenmesin. Biz bundan sonra bu topraklarýn çocuklarýný, Dicle'nin, Anadolu'nun kuzularýný çakallara kaptýrmayacaðýz. Türkiye Yüzyýlý'nda 'tam baðýmsýzlýk' idealimizden asla vazgeçmeyeceðiz."

Bakan Güler, SAHA EXPO 2024'teki TUSAÞ standýnda düzenlenen anma töreninde konuþtu

Törende konuþan Milli Savunma Bakaný Güler, dün Türk savunma sanayisinin öncü kuruluþlarýndan TUSAÞ'ýn tesislerine alçakça ve þerefsizce bir saldýrý gerçekleþtirildiðini söyledi.

Ülkenin ve milletin huzuru, yerli ve milli savunma sanayisini hedef alan menfur saldýrýyý bir daha lanetlediðini belirten Güler, þehitlere Allah'tan rahmet, yaralýlara acil þifa, þehitlerin ailelerine ve millete baþsaðlýðý diledi.

Acýnýn büyük olduðunu ancak evlatlarýnýn intikamýný almak için kudretlerinin daha büyük ve kararlýlýðýn tam olduðunu ifade eden Güler, "Bu hain saldýrý ayný zamanda, teröristlerin ve hamilerinin ülkemizin yükselen markasý, tam baðýmsýzlýk ülkümüzün lokomotifi yerli ve milli savunma sanayimizden ne kadar rahatsýzlýk duyduklarýnýn da bir iþaretidir. TUSAÞ tesislerimizde, baþta milli muharip uçaðýmýz KAAN olmak üzere HÜRJET, HÜRKUÞ, AKSUNGUR ve ANKA ÝHA'larýmýz gibi birbirinden deðerli ve kritik projeler yürütülmekte, savunma sanayimizin göz bebeði sistemler üretilmektedir." diye konuþtu.

- "TÜRKÝYE ASLA HÝÇBÝR TEHDÝDE BOYUN EÐMEMÝÞTÝR VE EÐMEYECEKTÝR"

Böylesine kritik bir tesisin hedef alýnmasýnýn elbette tesadüf olmadýðýna dikkati çeken Güler, "Bir maþa olan terör örgütlerinin ve onlarý güden karanlýk güçlerin niyetlerini gayet iyi biliyoruz. Ancak unutulmasýn ki, Türkiye asla hiçbir tehdide boyun eðmemiþtir ve eðmeyecektir. Hainlerin oyunlarýný bozmaya, heveslerini kursaklarýnda býrakmaya devam edeceðiz." dedi.

Bakan Güler, savunma sanayisinde Türkiye Yüzyýlý hedeflerine daha emin, daha kararlý bir þekilde ilerleyeceklerini kaydederek, "TUSAÞ'ýmýzýn ve birbirinden seçkin personelinin de bu doðrultuda bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da elde edeceði baþarýlarla göðsümüzü kabartacaðýna ve asil milletimizin gururu olmaya devam edeceklerine yürekten inanýyorum. Sizlerin ve savunma sanayimizin tüm seçkin mensuplarýnýn her zaman yanýnda olacaðýz. Unutmayýnýz ki sizlerin azmi çalýþkanlýðý ve yüksek gayreti terörle mücadelede en önemli güvencelerimizden biridir." ifadelerini kullandý.

Ülkenin ve halkýn güvenliði ile huzuruna kasteden þer odaklarýný bertaraf etmeye, bu coðrafyadan son terörist yok olup gidinceye kadar mücadelelerine artan bir azim ve kararlýlýkla devam edeceklerini belirten Güler, þunlarý kaydetti:

"Nitekim dün gece kahraman Silahlý Kuvvetlerimiz, Suriye'nin ve Irak'ýn kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik büyük baþarýyla hava harekatlarýný icra etmiþtir. 29'u Irak ve 18'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam 47 terör hedefi tam isabetle vurulmuþ, çok sayýda terörist etkisiz hale getirilmiþtir. Terör örgütlerinin tüm tesis ve faaliyetlerinin bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da meþru hedefimiz olacaðýnýn herkes tarafýndan bilinmesini istiyoruz. Operasyonlarýmýz kararlý ve tavizsiz bir þekilde devam edecektir. PKK, PYD, YPG, baþta olmak üzere hiçbir hain terör örgütü mensubu kahraman Mehmetçiðin pençesinden kurtulamayacaktýr."

- "DAHA GÜÇLÜ, DAHA KARARLI VE DAHA AZÝMLÝYÝZ"

BAYKAR Genel Müdürü Bayraktar da TUSAÞ standýnda tüm katýlýmcýlarla birlikte milletin birlik ve beraberliðini en güçlü þekilde ortaya koyduklarýný ifade etti.

Savunma sanayisinin öncü kurumlarýndan TUSAÞ'a yönelik hain ve alçak terör saldýrýsýný en sert biçimde lanetlediklerini söyleyen Bayraktar, "Bu menfur saldýrý yalnýzca TUSAÞ'a deðil, ülkemizin savunma sanayisine, baðýmsýzlýk mücadelemize ve milli hedeflerimize yapýlmýþtýr. Ancak herkes bilmelidir ki bu tür alçakça terör eylemleri bizleri ne yýldýrýr ne de hedeflerimizden uzaklaþtýrabilir. Bu kadim topraklar þanlý tarihimiz boyunca baðýmsýzlýk ve özgürlük uðruna verilen mücadelelerin izini taþýr. Bu güzel ülke, canýný ortaya koyarak fedakarlýk yapan kahramanlarýmýzýn bize emanetidir. Onlarýn býraktýðý bu kutsal emanete sahip çýkmak en büyük sorumluluðumuzdur." diye konuþtu.

Bayraktar, vatan için çalýþýrken topraða düþen kahraman þehitlere Allah'tan rahmet ve yaralýlara acil þifalar dileyerek, þunlarý kaydetti:

"Milletimizin baþý sað olsun. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz. SAHA Ýstanbul ailesi olarak tam baðýmsýz savunma sanayisi hedefine tüm paydaþlarýmýzla omuz omuza, daha güçlü, daha kararlý ve daha azimli þekilde yürümeye devam edeceðiz. Böyle hain saldýrýlar bizleri yalnýzca daha güçlendirir ve dayanýþmamýzý daha da saðlamlaþtýrýr. Birlik ve beraberliðimizden aldýðýmýz güçle ülkemizi ve savunma sanayimizi daha ileriye taþýyacaðýz. Türkiye'nin her alanda tam baðýmsýzlýðýna giden bu yolda hiçbir güç bizleri durduramayacak. Daha güçlü, daha kararlý ve daha azimliyiz. Aziz þehitlerimizin ruhlarý þad olsun. SAHA EXPO bugün devam ediyor ve devam da edecek. Cumartesi gününe kadar fuarýmýz açýk ve misafirlerimizi aðýrlamaya, burada dayanýþmamýzý, birlikteliðimizi göstermeye güçlü þekilde devam edeceðiz."