Çöp skandalýnýn ardýndan aðaç katliamý! CHP'li belediye cezaya bile aldýrýþ etmedi
ABONE OL

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý ekiplerinin Rize'nin CHP yönetimindeki Pazar Belediyesi'ne toplanan çöpleri dere kenarýna döktüðü gerekçesiyle ceza kesmesine raðmen belediye ayný iþlemi sürdürüyor.

Pazar Belediyesi ekipleri, çöpleri ilçeye baðlý Soðuksu Mahallesi'nde derenin kenarýna dökerek üstünü toprakla kapattý. Bunun üzerine mahalle halký maðduriyetlerini dile getirerek ihbarda bulundu. Ýhbar üzerine Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý Rize Ýl Müdürlüðü ekipleri harekete geçti. Yapýlan denetimde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Pazar Belediye Baþkanlýðý'na ait çöp toplama araçlarýnýn evsel atýðý dere kenarýna döktüðü, üzerinin de toprak ile kapatýlmaya çalýþýldýðý tespit edildi.

Çöplerin kaldýrýlarak atýk tesisine gönderilmesi için uyarýlan belediyeye ilgili Çevre Kanunu'na istinaden 1 milyon 299 bin lira ceza kesildi. Ceza kesilmesine raðmen belediye, 12 saat geçmeden gece saatlerinde ayný bölgeye tekrardan çöp dökümü gerçekleþtirdi. Belediyenin vahþi depolama için alaný geniþletmek amacýyla aðaç kesimine baþladýðýný iddia eden mahalleli, bu durumun bir an önce durmasýný istiyor.

"VAHÞÝ DEPOLAMA ALANI OLUÞTURUYORLAR"

Mahalle sakinlerinden Oðuzhan Demir yaptýðý açýklamada, "Çöp deyince çok da düþünülecek bir þey yok. Mahalle ortasýna ve dere kenarýna döküldü. Arazinin benim olup olmamasý önemli deðil. Buranýn yarýsý benim arazim, yarýsý da hazineye ait bir arazidir. Benim araziye girmeye baþlayacaktý. Vahþi depolama alaný oluþturuyorlar. Ýlk önce ayýn 10'unda döküldü. Belediyeyi þikayet ettik, durmadýlar. Araklý'da sel olunca bahane edilmeye baþlandý. Araklý'da sel olduðunu, tesisin kapalý olduðunu söylüyorlar. Çektiðimiz resimlerde de tarihler belli. Bizi sadece oyalayýp durdular. 12 saat geçmeden tekrardan döküm yaptýlar" ifadelerini kullandý.

"SESÝMÝZÝ DUYURMAYA ÇALIÞIYORUZ"

Belediyenin çevreye zarar vermeye devam ettiðini ifade eden Zeki Demir ise, "Çöp dökmeye devam ediyorlar. Çevre katliamýna devam ediyorlar. Burada bizim hiçbir partiyle iþimiz yok. Biz buralýyýz. Bizim buralarý savunmamýz lazým. Sesimizi duyurmaya çalýþýyoruz. Baþka bir þey yok. Bazý kiþiler tarafýndan da hedef halindeyiz. O kiþiler bir gün gelsinler bize misafir olsunlar. Balkonda bir oturup çay içelim, o zaman onlarýn görüþlerini merak ediyorum" þeklinde konuþtu.