Cumhur Ýttifaký'nda bayramlaþma... Cumhurbaþkaný Erdoðan, MHP Lideri Bahçeli'yi aradý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli telefonda görüþtü. Görüþmede, Erdoðan ve Bahçeli karþýlýklý olarak birbirlerinin Kurban Bayramý'ný tebrik etti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan ile MHP Genel Baþkaný Bahçeli telefonda karþýlýklý olarak birbirlerinin Kurban Bayramý'ný kutladý.

ERDOÐAN BAYRAM NAMAZINI MARMARÝS'TE KILDI

Cumhurbaþkaný Erdoðan, bayram namazýný Muðla'nýn Marmaris ilçesindeki Okluk Millet Camii'nde kýldý. Erdoðan, cami çýkýþýnda vatandaþlarla bayramlaþarak sohbet etti.

Erdoðan, "Nasýl bizim için Ayasofya Cami Þerifi'nin kutlu açýlýþý müyesser olduysa, Haremi Þerif'in de açýlýþýný bu millete nasip eylesin. Deðerli kardeþlerim Kurban Bayramý'nýn bildiðimiz gibi hakikati Hazreti Ýbrahim Aleyhisselam ile Hazreti Ýsmail Aleyhisselam'ýn arasýndaki münasebet neyse inþallah bizler arasýnda da münasebet ayný þekilde tecelli eder. Birbirimizi sevmeliyiz. Bir beraber olarak bu millet yoluna devam etmeli" diye konuþtu.

Akrabalar arasýndaki muhabbetin devam ettirilmesi gerektiðine dikkati çeken Erdoðan, bayramlarda anne baba ve büyüklerin ziyaret edilmesinin önemine iþaret ederek, þunlarý söyledi:

"Bayramlar bu noktada hele hele dini bayramlar bir vesiledir. Bu vesileyi en güzel þekilde icra etmeliyiz. Kurban Bayramý'nda bu yakýnlýðý yaþamalýyýz, yaþatmalýyýz. Yakýnlarýmýzý ziyarette en ufak bir inþallah sýkýntý olmamalý. Dargýnlar küskünler varsa bir olmalýyýz, beraber olmalýyýz, bu dargýnlýðý küskünlüðü atmalýyýz. Bahane mümkün deðil, bu bahaneleri aþarak inþallah milletçe bunu baþarmalýyýz. Biz Müslümanýz, Müslüman'a da bu yakýþýr. Ben bunu baþaracaðýmýza inanýyorum. Tüm þehitlerimizin ruhlarýna, onlar biliyorsunuz Peygamberimizin varisleridir, komþularýdýr, þühedanýn bu ülkedeki yaptýklarýyla þu anda bu günlere geldik, ayaktayýz, bu vesileyle tüm þühedanýn ruhlarýna, tüm geçmiþlerinin ruhlarýna Fatiha okuyalým. Bayramýnýzý da tebrik ediyorum. Rabb'im yar ve yardýmcýmýz olsun."

BAHÇELÝ, ALPARSLAN TÜRKEÞ'ÝN KABRÝNÝ ZÝYARET ETTÝ

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, bayram namazýnýn ardýndan MHP'nin kurucu Genel Baþkaný Alparslan Türkeþ'in Beþtepe'deki anýt mezarýný ziyaret etti.

Kur'an-ý Kerim tilavetinin ardýndan Bahçeli, Türkeþ'in kabrine karanfil býraktý, bakýr ibrikle su döktü.

Ziyaretinin ardýndan gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Bahçeli, Türk siyasetinde kargaþa, kavga yaratmak isteyenlerin her gün yalan ve fitne üzerinde görüþ beyan ettiklerini belirterek, bu durumun toplumun belli bir kesimini rahatsýz ettiðini söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti devleti ayaktadýr, Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi ile yoluna devam etmektedir." diyen Bahçeli, bütün seçimlerin yapýldýðýný, 2028 yýlýna kadar Cumhur Ýttifaký'nýn önünde dört önemli yýlýn bulunduðunu dile getirdi.

"ÜMÝTLÝYÝZ, GÜVENLÝYÝZ"

Bu dönemin yapýsal reformlarýn gerçekleþeceði, kurumsal yapýnýn yerleþeceði, demokratik açýlýmýn ve demokratik yaklaþýmlarýn daha da geliþeceði bir dönem olacaðýný ifade eden Bahçeli, þöyle konuþtu:

"Sayýn Cumhurbaþkaný'nýn kararlý tutumu, Cumhur Ýttifaký birleþenlerinin uyumlu çalýþmalarý, millet için her türlü fedakarlýða hazýr hale gelmiþ olmalarý, Türkiye'nin önemli meselelerinin çözümünde çok büyük bir program hayata geçirecektir. O bakýmdan ümitliyiz, güvenliyiz. Cumhur Ýttifaký devam edecektir. Bizde çatlama olmaz. Biz ne kerpiciz ne topraðýz, kaya gibi Cumhur Ýttifakýyýz. Kayalarýn parçalanmasý gürültülü olur ama sonuç vermez. O sebepten dolayý siyasilerin kaynaþmada, anlaþmada, barýþmada samimi olmalarý ve milletin huzurunu bozacak her türlü davranýþtan kendilerini arýndýrmalarý gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi bu anlayýþla Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn yanýndadýr."

  • Erdoðan Bahçeli arama
  • Bayram kutlama
  • bahçeli