Cumhur Ýttifaký'nýn Ýzmir Adayý Dað: Ýþbaþýna geldiðimizde bizimle kolay anlaþacak, bize kolay ulaþacaksýnýz
ABONE OL

Hamza Dað, Ýzmir Ticaret Odasý, Ege Bölgesi Sanayi Odasý ve Ýzmir Ticaret Borsasý temsilcileriyle Balçova'daki bir otelde yemekte buluþtu.

Dað, dünyayý etkisi altýna alan koronavirüs pandemisi ve Rusya-Ukrayna Savaþý gibi olumsuzluklar neticesinde arz-talep dengelerindeki bozulmalara, küresel tedarik zincirinde yaþanan aksaklýklara raðmen ülkenin yýllýk ihracatýnýn rekor kýrmaya devam ettiðini söyledi.

Bu rekorda Ýzmir iþ dünyasýnýn büyük payý olduðunu dile getiren Dað, "Ülkemiz 2023 yýlýnda 255 milyar 309 milyon dolar ile Cumhuriyet tarihimizin en büyük ihracat rakamýna ulaþýrken Ýzmir'imiz de 23,8 milyar dolar ihracatla Türkiye'nin en fazla ihracat yapan üçüncü þehri olmuþtur." dedi.

Ýzmir'in sanayisiyle, turizmiyle ve 4,5 milyonluk nüfusuyla çok daha büyük potansiyel taþýdýðýný belirten Dað, "Bu potansiyeli birlikte çalýþarak çok daha iyi yerlere taþýyacaðýmýza eminim. Çünkü ayný hedefe yürüdüðümüzü, ayný gayeyi taþýdýðýmýzý, ayný hassasiyetlere sahip olduðumuzu biliyorum." diye konuþtu.

Dað, özel sektörün ihtiyaçlarýný bildiðini, sadece Ýzmir'in deðil bölgenin de her alanda kalkýnmasý için iþ insanlarýna ihtiyaçlarý olduðunu ifade etti.

Ýþ insanlarýnýn belediyeyle rahatlýkla çalýþmasýnýn çok önemli olduðuna vurgu yapan Dað, þunlarý kaydetti:

"1 Nisan'da iþbaþýna geldiðimizde bizimle kolay anlaþacaksýnýz, bize kolay ulaþacaksýnýz. Daima istiþare halinde olacaðýz, her anýnýzda, hep yanýnýzda olacaðýz. Ýþinizi yaparken belediyeyle bir sorun yaþar mýyým diye düþünmeyeceksiniz. Hükümet desteklerinin yanýnda büyükþehrin elini de daima omzunuzda bulacaksýnýz. Adýmlarýnýzý atarken daha güvenli atacaksýnýz. 1 Nisan'dan itibaren 7 gün 24 saat ulaþabileceðiniz bir Ýzmir Büyükþehir Belediyesi göreceksiniz. Yatýrýmýnýzýn, alýn terinizin bir güvencesi de biz olacaðýz. Ýzmir'e deðer katacak her iþinizde önünüzü sonuna kadar açacaðýz. Sorun deðil, çözüm yaratacaðýz."

Hamza Dað, 13 Þubat'ta þehre kazandýracaðý projeleri, 11 ana baþlýk altýnda kamuoyuyla paylaþtýklarýný anlatarak, iþ dünyasý temsilcilerinden sadece 31 Mart Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri için deðil, 1 Nisan'dan sonra da destek istediðini sözlerine ekledi.

BÝNALÝ YILDIRIM, DAÐ ÝÇÝN ÝÞ DÜNYASI TEMSÝLCÝLERÝNDEN DESTEK ÝSTEDÝ

Eski Baþbakan ve 28. dönem TBMM Baþkaný Binali Yýldýrým ise Hamza Dað'ýn havaya girdiðini belirterek, "Önce havaya gireceksiniz. Ýnanacaksýnýz, inanmak, baþarmanýn yarýsýdýr. Ýnþallah 31 Mart'ta hedefleri, hayalleri gerçeðe dönüþür." dedi.

Yýldýrým, 2014 yýlýnda kendisinin de belediye baþkan adaylýðý süreci yaþadýðýný anýmsatýp o günlerin, bugünler gibi olmadýðýný belirterek, "Türkiye þartlarý sizin yelkeninizi dolduracak yönde. Onu konuþmamýn baþýnda hatýrlatmak isterim. Yani mazeretimiz olmayacak. Baþarýya mecbursunuz. Ýzmir iþ dünyasý, Ýzmirli bütün paydaþlar þunu gördü; Ýzmir seçmeninin seçeneði yok, biz istediðimiz gibi seçmen üzerine oyun kurabiliriz, bu anlayýþýn deðiþmesi gerektiðini düþünüyorum." diye konuþtu.

Binali Yýldýrým, belediye baþkan adaylýðý döneminde Ýzmir için 35 proje açýkladýklarýný, seçilmemesine raðmen bunlarýn yüzde 90'ýnýn gerçekleþtirdiklerini söyledi.

Yýldýrým, Dað için iþ dünyasý temsilcilerinden destek isteyerek, þunlarý söyledi:

"Ýzmirliler, Ýzmir'in iþ dünyasýnýn çok deðerli temsilcileri, gün bugündür. Ýnþallah bu seçim gündeminizden bu ay sonu itibariyle çýkacak. Ýþ artýk ondan sonra baþlayacak. Yapacak çok iþ var. Çünkü Ýzmir maalesef bazý konularda geç kaldý. Deprem dönüþümü, kentsel dönüþümde Ýzmir de geç kaldý."

Ýzmir Ticaret Odasý Baþkaný Mahmut Özgener de belediye baþkan adaylarýna seçimlerde baþarýlar diledi.

Toplantýya, AK Parti Ýzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Þebnem Bursalý, AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý, MHP Ýzmir Ýl Baþkaný Veysel Þahin, AK Parti Konak Belediye Baþkan adayý Ceyda Bölünmez Çankýrý, AK Parti Balçova Belediye Baþkan adayý Erol Eroðlu, partililer ve iþ dünyasýnýn temsilcileri katýldý.