Hamza Dað'dan Ýzmirli esnaf ve sanatkarlara müjde: Projelerimizle hayat kalitesini artýracaðýz
ABONE OL

Dað, Ýzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalarý Birliði'nde (ÝESOB) düzenlenen Esnaf Buluþmasý programýnda esnaf odalarýnýn baþkanlarýyla bir araya geldi.

Esnafý yerel ekonominin temeli olarak gördüðünü anlatan Dað, esnafýn güçlü olmasýnýn ekonomi için önem taþýdýðýný aktardý.

Dað, merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin desteklerle esnaf ve sanatkarýn yanýnda olduðunu belirterek, "Pandemi gibi en zor günlerde hibe desteði, gelir kaybý ödemesi, düþük faizli ertelemeli kredi desteði gibi imkanlarý esnaf ve sanatkarlarýmýza sunduk. Yine depremde, selde, türlü afetlerde esnafýmýzýn yaþadýðý maðduriyeti gidermek daima önceliðimiz oldu." dedi.

Milletvekilliði döneminde olduðu gibi seçilmesi halinde büyükþehir belediye baþkanlýðý döneminde de esnafla birlikte olacaðýný ifade eden Dað, þöyle konuþtu:

"Projelerle esnaf ve sanatkarýmýzýn hayat kalitesini arttýrýrken, iþlerini daha rahat bir ortamda yapmalarýna imkan saðlayacaðýmýza inanýyorum. 1 Nisan itibariyle su ücret tarifesinde yüzde 50 indirime gideceðiz. Otopark tarifelerinde Nisan 2024 itibarýyla yüzde 50 oranýnda indirime gideceðiz. 5 yýl içerisinde yapacaðýmýz toplamda 100 bin araç kapasiteli otopark projemizle bir sorunu daha bitireceðiz. Kenttin her köþesinde kuracaðýmýz iþ geliþtirme ofisleriyle, küçük esnafýmýzýn kurumsallaþmasýna öncelik edeceðiz. 'Kalbim Ýzmir: Tarihi Konak Atatürk Meydaný ve Kemeraltý Cazibe Projesi' ile bölge, esnafýn ve sanatçýlarýn ürünlerini sergileyeceði, ziyaretçilerin alýþveriþ yaparken tarihi atmosferin tadýný çýkarabileceði bir mekan olacak. Esnaflarýn elaman ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý için kurslar açacaðýz."

MHP Ýzmir Ýl Baþkaný Veysel Þahin de seçimlerde esnaf temsilcilerinden Cumhur Ýttifaký adaylarý için destek istedi.

ÝESOB Baþkaný Yalçýn Ata ise büyükþehir belediyesi ve ilçe belediyelerinde esnaf masalarýnýn kurularak, meslektaþlarýnýn iþlemlerinin daha hýzlý ve kolay yapýlmasýný talep etti.