Cumhurbaþkaný Erdoðan, Arnavutluk'ta Balkanlar'ýn en büyük camisinin açýlýþýna katýlacak
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, 10 Ekim'de Arnavutluk'u ziyaret edecek. Cumhurbaþkaný Erdoðan, Arnavutluk'un baþkenti Tiran'da yapýmý sona eren Namazgah Cami'nin açýlýþýna katýlacak. Büyük bir açýlýþla hizmete girecek olan Namazgah Cami'sine, 2024 Ezaný güzel okuma Türkiye birincisi Enes Baþtür imam olarak atandý.

BALKANLARIN EN BÜYÜÐÜ

Türkiye'nin desteðiyle 2015 yýlýnda yapýmý baþlanan Namazgah Cami, Balkanlar'ýn en büyük camisi olarak inþa edildi. Camide, dört adet 50 metre yüksekliðindeki minaresi ve 35 metre yüksekliðindeki kubbesi, Osmanlý mimarisini çaðrýþtýran detaylar bulunuyor. Cami, hem içeride hem de dýþarýda toplam 10 bin kiþiye ayný anda ibadet etme imkaný sunacak.

SOSYAL MERKEZ OLARAK DA HÝZMET VERECEK

Cami, sadece ibadet mekaný olarak deðil, ayný zamanda bir sosyal merkez olarak da hizmet verecek. Bünyesinde bir kültür merkezi, kütüphane, sergi salonu, konferans salonu ve Kur'an okulu gibi alanlar barýndýrýyor. Caminin yanýnda bir "Birlikte Yaþama Müzesi" de kurulacak.

Caminin, yalnýzca bir ibadet yeri olmanýn ötesinde, Tiran'ýn kültürel ve sosyal yapýsýnda da önemli bir yere sahip olmasý bekleniyor.