Cumhurbaþkaný Erdoðan baþkanlýðýndaki Kabine toplantýsý baþladý
ABONE OL

Kahramanmaraþ merkezli depremlerin koordine edildiði AFAD Merkez Binasý'ndaki Kabine Toplantýsý, saat 15.20'de baþladý.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, AFAD KOORDÝNASYON MERKEZÝ'NDE GÖREV YAPAN ÇALIÞANLARA HÝTAP ETTÝ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Kahramanmaraþ merkezli depremlerle ilgili, "Bugüne kadar nasýl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceðiz." dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðý (AFAD) Merkez Binasý'ndaki Kabine Toplantýsý öncesi AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki görevlilere hitap etti.

AFAD'ýn, tüm birimleriyle büyük felaketin baþýndan itibaren büyük bir mücadeleyi sürdürdüðünü ve sürdürmeye devam ettiðini söyleyen Erdoðan, "Gece gündüz demeden devam eden bir mücadele. Bu felaket, hani 'asrýn felaketi' þeklinde de ifade ediliyor, bu aslýnda çok çok mübalaðalý bir ifade deðil. Dünyada deprem konusunda söz sahibi olanlar, konuþacak sözü olanlar, bizdeki bu felaketi gerçekten bu þekilde ifade ediyorlar." diye konuþtu.

Depremde hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralýlara þifa dileyen Erdoðan, mücadeleyi sonuna kadar vereceklerini belirtti.

Dün Ýstanbul Baþakþehir Çam ve Sakura Þehir Hastanesi'ni ziyaret ettiðini hatýrlatan Erdoðan, "Hastanedeki yavrularýmýzý ve bu felaket esnasýnda doðumu gerçekleþen anneleri ziyaret ettim. Orada gerek annelerde gerekse babalardaki metaneti gördüm. Yavrularýn özellikle duruþunu gördüm. Bunlarýn içinde iki aylýk, bir aylýk yavrular hatta daha doðumu yeni gerçekleþmiþ olanlar vardý. Eþimle beraber ziyaret ettik." ifadesini kullandý.

"Büyük bir felaket, takip ediyoruz" diyen Erdoðan, hedeflerinin, 1 yýl içinde yýkýlan konutlarý yeniden inþa ve ihya olduðunu dile getirdi.

Dolaþtýðý 10 ildeki vatandaþlarýn ilk söyledikleri þeyin "konut" olduðunu vurgulayan Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Benim evim ne olacak? Biz de diyoruz ki 'Daha önce Van'da, Bingöl'de, Ýzmir'de, Manavgat'ta, Muðla'da, sel afetlerinde, Kastamonu'da vesaire bütün buralarda nasýl kýsa zamanda bunlarý inþa ve ihya ettiysek inþallah burada da aynýsýný gerçekleþtireceðiz, endiþeniz olmasýn'. Çünkü bu millet, bu tür felaketlerin altýndan bugüne kadar nasýl kalktýysa bundan sonra da kalkar ve kalkacaðýz. Hiç endiþemiz yok. Sizler iþin þu anda AFAD'ýn merkezinden takipçisi, yönlendiricileri olarak milletimize vereceðiniz sinyallerle, morallerle inþallah milletimiz de AFAD'dan aldýðý iþaretlerle Allah'ýn izniyle yarýna güvenle bakacaktýr. Endiþemiz yok, endiþeniz olmasýn. Biz size inanýyoruz, güveniyoruz. Ýnþallah bugüne kadar nasýl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceðiz. Çok teþekkür ediyorum. Eliniz dert görmesin."