Cumhurbaþkaný Erdoðan: Depreme hazýrlýk için gereken vakitÝ DEM'le pazarlýkta harcadýlar
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydaný'nda düzenlediði mitingde yaptýðý konuþmada, bugün ebediyete irtihal eden kýymetli dava arkadaþlarý, AK Parti AR-GE ve Eðitim Baþkan Yardýmcýsý Osman Karaaslan'a Allah'tan rahmet niyaz etti.

Genç yaþta kaybettikleri Karaaslan'ýn partide farklý görevlerde bulunduðunu, davalarýna samimiyetle hizmet ettiðini anlatan Erdoðan, Allah'tan Karaaslan'ý cennetiyle ve cemaliyle müþerref eylemesini dileyip, ailesine, sevenlerine ve camialarýna baþsaðlýðý dileðinde bulundu.

Katýlýmcýlarýn, artýk sonuna doðru yaklaþýlan Ramazan-ý Þerifi'ni tebrik eden Cumhurbaþkaný Erdoðan, Allah'tan kendilerini ramazana ulaþtýrdýðý gibi saðlýkla, huzurla ve esenlikle bayrama da eriþtirmesini diledi.

Erdoðan, geçen yýl yapýlan 14-28 Mayýs'taki seçimlerde, Sultanbeyli'nin Cumhur Ýttifaký'na milletvekilliðinde yüzde 64 ve Cumhurbaþkanlýðýnda yüzde 67 oy oranýyla destek verdiðini aktararak, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Ahde vefanýz ve kadirþinaslýðýnýz için sizlere teþekkür ediyorum. Sultanbeyli'yle bizim aramýzdaki gönül baðý çok eskidir hem de çok derindir. Ýstanbul'un yaþadýðý çarpýk þehirleþme sürecinin en aðýr sonuçlarýnýn görüldüðü yerlerden biri de Sultanbeyli'ydi. Anadolu'nun dört bir yanýndan yeni bir hayat kurmak için buraya gelen insanlarýmýz hep sahipsiz býrakýldý. Bu ilçemiz, bir dönem ülkemizdeki hak ve özgürlük gasplarýnýn adeta sembol yeri haline getirildi. Ýnsanlarýnýn sýrf inançlarýndan, kýyafetlerinden, geleneklerinden dolayý taciz edildiði Sultanbeyli, vakur duruþuyla bu badireleri geride býraktý. Bugün Sultanbeyli, Ýstanbul'un yýldýzý parlayan ilçelerinden biri olarak, kendini istiskal edenlere adeta nazire yapýyor."

- "MAZLUMLARA HER TÜRLÜ YARDIMI YAPTIÐIMIZ ÝÇÝN MÝMLENDÝK"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, ilçe belediyesinin hayata geçirdiði projeler, yaptýðý eser ve hizmetlerle Sultanbeyli'yi her geçen gün daha da güzelleþtirdiðine dikkati çekerek, þunlarý kaydetti:

"Bizim hikayemiz de Sultanbeyli'nin durumuyla farklý deðil. Emperyalistlerin uzantýlarý, vesayetçilere ve darbecilere eyvallah etmediðimiz için önümüze tuzak üzerine tuzak kuruldu. 'One minute' diyerek masumlara uygulanan zulme karþý koyduðumuz tavýr için ayrýmcýlýða maruz kaldýk. 'Dünya beþten büyüktür' diyerek, küresel yönetim ve güvenlik sisteminin çarpýklýklarýna itiraz ettiðimiz için ambargolara uðradýk. PKK, FETÖ ve DEAÞ terör örgütlerini üzerimize saranlara teslim olmadýðýmýz için pek çok acýyla sýnandýk. Gazze'de yapýlan katliama en üst perdeden itiraz ettiðimiz, mazlumlara her türlü yardýmý yaptýðýmýz için mimlendik. Hamdolsun önce Allah'ýn yardýmý, sonra da Sultanbeyli'den, Ýstanbul'dan, milletimizden aldýðýmýz güçle hepsinin üstesinden geldik, geliyoruz."

Erdoðan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydaný'nda düzenlediði mitingde yaptýðý konuþmada, Türkiye Yüzyýlý ile yeni bir döneme hazýrlandýklarýný, Türkiye Yüzyýlý'nýn ayný zamanda belediyecilik hizmetlerinde yapacaklarý tarihi atýlýmlarla þehirlerin de yüz yýlý olacaðýný söyledi.

- "ÝSTANBUL KENDÝNE ORTAK KABUL ETMEZ"

Mitinge katýlanlara "Buna hazýr mýyýz?", "Pazar gününe kadar buna hazýr mýyýz?", "Pazar günü sandýklarý patlatacak mýyýz?" diye soran Erdoðan'a vatandaþlar, "Evet" yanýtýný verdi. Bunun üzerine Erdoðan, "Ben Sultanbeyli'den gümbür gümbür bir sesin geleceðine inanýyorum." ifadelerini kullandý.

Erdoðan, þöyle devam etti:

"Ýstanbul'da 30 yýl önce baþlattýðýmýz yerel yönetim hamlesi, maalesef son 5 yýldýr durmuþ, hatta ibre tersine dönmüþtür. Þehri yönetmesi gerekenler Ýstanbul'dan baþka her iþle uðraþtýklarý için býrakýnýz yeni projeyi, devraldýklarý yatýrýmlarý bile sürdürememiþlerdir. Ýþte þu anda Ýstanbul'u yöneten büyükþehir belediye baþkanýnýn acaba Sultanbeyli'ye en ufak bir yatýrýmý oldu mu? Büyükþehir belediyesinden ne diyor, 'Tam ileri.' Ne tam ileri ya, sen tam gaz geri gidiyorsun. Sultanbeyli'yi bir defa hiçbir zaman kalkýp da sahiplenmedin ki. Ulaþýmýyla, çevresiyle, depreme hazýrlýðýyla, sosyal belediyeciliðiyle Ýstanbul içler acýsý bir hale gelmiþtir. Lazým olduklarýnda, hava bozuk olduðunda ya tatilde ya cumhurbaþkaný yardýmcýlýðý peþinde ya büyükelçilerle Sarýyer'de balýkta... Bu þehrin sorunlarýný bunlar çözebilir mi? Ýstanbul'un yönetimi yarý zamanlý mesaiyle olacak bir iþ deðildir. Ýstanbul kendine ortak kabul etmez. Ya Ýstanbul'a hizmet ediyorsunuz ya da bu þehri ihmal ediyorsunuz ya Ýstanbul'a aþkla, tutkuyla baðlýsýnýz ya da gönlünüzde baþka hesaplar var. Bu þehir hiç kimsenin þahsi ihtiraslarýnýn aracý, atlama taþý, basamaðý, oyuncaðý, finans kaynaðý haline getirilemez."

- "ÝSTANBUL'UN BÝRÝNCÝ ÖNCELÝÐÝ DEPREME HAZIRLIKTIR"

Eyüp Sultan hazretlerinin uðruna surlarýn dibinde can verdiði Ýstanbul'a böyle bir zulüm yapýlmasýna rýza gösteremeyeceklerini, Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ýstanbul'un bu hale düþürülmesine vicdanlarýnýn el vermeyeceðini dile getiren Erdoðan, kentte yaþayan 16 milyon insanýn vebali üzerlerindeyken yaþananlara seyirci kalamayacaklarýný vurguladý.

Erdoðan, vatandaþlara, "Bunun için ne diyoruz, 'Yeniden Ýstanbul.' diyoruz. Ne diyoruz bunun için, 'Sadece Ýstanbul.' diyoruz." þeklinde seslendi.

Ýstanbul'un beklentisi ve ihtiyacýnýn çok olduðunu ama bazý hayati öncelikleri olduðunu da anýmsatan Cumhurbaþkaný Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Ýstanbul'un birinci önceliði depreme hazýrlýktýr. Son dönemde bu konuda herhangi bir çaba, gayret, proje, icraat gördünüz mü? Hayýr. Çünkü depreme hazýrlýk için kullanýlmasý gereken kaynaklar bavul bavul, ne oldu? Dolar. Ne oldu? Avro ve bunlar bir yere götürülüyor. Peki nereye götürülüyor? Depreme hazýrlýk için sarf edilmesi gereken vakit, delege avlarýnda, DEM'le pazarlýkta. Bu DEM'i biliyorsunuz deðil mi? Bizim Rize'nin çay demi deðil, kazanma deðil, kaybettirme hýrsýyla hareket edenleri yemlemekte harcanýyor. Sanki Ýstanbul böyle bir tehditle karþý karþýya deðilmiþ gibi hareket etmekle bu tehlike ortadan kalkmýyor."

- "DEPREME DAYANIKSIZ YAPILARIN HEPSÝNÝ DÖNÜÞTÜRECEÐÝZ"

Miting alanýna gelirken emniyete ne kadar katýlým olduðunu sorduðunu ve cuma günü olmasýna raðmen 40 bin kiþi bulunduðunu öðrendiðini anlatan Erdoðan, "Maþallah, böyle bir cuma gününde 40 bin kardeþimle Sultanbeyli'de buluþmak bizim için hakikaten vefadýr." dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, bilim insanlarýnýn her gün "Ýstanbul'u depreme hazýrlayýn." diye ikaz ettiðini, bu sebeple kendilerinin Ýstanbul'da afet bölgelerindeki gayretli çalýþmalarýyla milletin takdirini toplayan Murat Kurum'u büyükþehir adayý olarak belirlediklerini aktardý.

Ýstanbul'a 5 yýl büyükþehir belediye baþkaný olarak hizmet ettiðini hatýrlatan Erdoðan, "Sonra beni nereye gönderdiniz? Baþbakanlýða gönderdiniz, sonra Cumhurbaþkanlýðý ve dediniz ki, 'Ýstanbul emin ellere teslim.' Ve bunu yaptýk mý? Þimdi de emin eller, Allah'ýn izniyle Murat Kurum kardeþimle ve tüm ilçe belediyeleriyle gerçekleþecek. Önümüzdeki 5 yýlda Ýstanbul'daki depreme dayanýksýz yapýlarýn hepsini inþallah dönüþtüreceðiz. Tam bir seferberlik anlayýþýyla 650 bin konutun dönüþümünü inþallah 5 yýl gibi kýsa süre içinde tamamlayacaktýr." deðerlendirmesinde bulundu.

- ÝSTANBUL TRAFÝÐÝ

Ýstanbul'un ikinci gündeminin artýk hayatý çekilmez bir hale getiren trafik olduðuna deðinen Erdoðan, þunlarý söyledi:

"Ya þuraya doðru dürüst otobüs geliyor mu? Devamlý otobüsler ya yanýyor, buradaki ulaþým ne yazýk ki yapýlmýyor. Þimdi bütün bunlara karþý inþallah otobüslerimiz, metrobüsler olarak, otobüsler olarak, Sultanbeyli yeni bir döneme geçecek. Mevcut yönetim bizden devraldýðý metro hatlarýný bile yapamadýðý, trafiði rahatlatacak baþka projeler de geliþtiremediði için þehir adeta kilitlendi. Ya bu öyle bir belediye baþkaný ki þurada, Sancaktepe'de metro ile ilgili açýlýþ yaptýk. Orayý geldi, toprakla doldurdu. Ya sen nasýl bir belediye baþkanýsýn? Nasýl bunu doldurursunuz? Bunu biliyorsunuz deðil mi? Daha ne diyor bir de 'Akýllý belediyecilik, tam ileri.' Nasýl bir tam ileri? Sabah iþe gitmek, akþam iþten eve dönmek, bir yerden bir yere seyahat etmek, kayak yapmak, Ýstanbul sizin bu zevkinizi çekmeye layýk mý? Ve Ýstanbul tam bir çile þehri haline geldi. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattýnýn durak sayýlarýný yarýya düþürerek, sýrf açmýþ olmak için ne yaptýlar açtýlar. Sultanbeyli'ye kadar ilerlemedikleri gibi uyduruk sebeplerle hastane önünden geçecek duraklarý iptal ettiler. Yani bizim dönemimizde baþlayan diðer birçok proje gibi metro hattýný da ellerine, yüzlerine ne yazýk ki bulaþtýrdýlar, beceriksizliklerinden. Hafriyat alanýna çevirdikleri metro duraklarýný saymýyorum."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, ÝBB Baþkan adayý Murat Kurum ve Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý ile iþbirliðinde Ýstanbul'un raylý sistem uzunluðunu 1000 kilometreye çýkaracaklarýný söyledi.

Ayrýca Boðaz'ýn altýna yapacaklarý yeni tünelle, iki yaka arasýndaki raylý sistem geçiþlerini bir araya toparlayacaklarýný kaydeden Erdoðan, Ýstanbul'un bir baþka gündeminin de, engellisiyle, çocuðuyla, kadýnýyla, yaþlýsýyla, yoksuluyla bu þehrin dezavantajlý kesimlerinin sahipsiz kalmasý olduðunu dile getirdi.

Erdoðan, "Biz Murat Kurum kardeþimle merkezi idarede yaptýðýmýz gibi, büyükþehirde de kimsesizlerin kimsesi olacak bir yönetim anlayýþýný hakim kýlacaðýz." dedi.

Ýstanbul'un diðer bir önemli ihtiyacýnýn tarihi, kültürel ve insani zenginliðine uygun vizyonla çalýþýlmasý olduðunu dile getiren Erdoðan, "Haliç'i biz temizledik. Ayasofya'yý ibadete açtýk. Ýstanbul Havalimaný'ný faaliyete geçirerek, Çamlýca Kulesi'ni ve Camii'ni yaparak, her iki tarafta pek çok abide eseri þehre kazandýrarak bunun ilk adýmlarýný attýk." diye konuþtu.

Alandakilere "Durmak yok. Yaparsa..." diye seslenen Erdoðan, vatandaþlarýn "AK Parti yapar" diye karþýlýk vermesi üzerine "Yaptýk mý? Gene yapacaðýz." ifadelerini kullandý.

- "ÖNÜMÜZDEKÝ DÖNEMDE ÝSTANBUL YENÝDEN KENDÝNE DEÐER KATAN BÖYLE BÝR ÝDAREYE KAVUÞACAKTIR"

Erdoðan, "Biz böyle þu andaki belediye baþkanýyla deðil, Cumhurbaþkanýnýz olarak tüm bakan arkadaþlarýmla, hep beraber bu adýmlarý attýk, atýyoruz ve atacaðýz. Ýnþallah önümüzdeki dönemde Ýstanbul yeniden kendine deðer katan böyle bir idareye kavuþacaktýr." diye konuþtu.

Ýstanbul'dan uzak tutulmasý gerekenler olduðunu vurgulayan Erdoðan, yönetimi üzerinde yapýlacak her türlü kirli pazarlýðýn bu þehri kirlettiðini söyledi.

Ýstanbul'u kirli pazarlýklardan uzak tutmak gerektiðini kaydeden Erdoðan, þunlarý söyledi:

"Þehir halkýna hizmet için tahsis edilen kaynaklarý yaðmalayýp baþka amaçlar için deste deste savurmak bu þehri üzer. Ýstanbul'u üzmemek gerekir. Her semtini sevmeye bir ömür vakfedilen Ýstanbul'u iþporta pazarýna düþürmek bu þehre ihanettir. Ýstanbul'a bu kötülüðü yapmamak gerekir. Bu örnekleri daha olabildiðince çoðaltabiliriz. Siz hepsini ve daha fazlasýný zaten biliyorsunuz. Biz Ýstanbul'un geriye saran eser ve hizmet filmini 2019'da kaldýðý yerden tekrar baþlatma yanýnda, þehri bu cendereden çýkarmaya da talibiz. Artýk bu þehirde belediyecilik sosyal medyada deðil, bizzat hayatýn içinde yapýlacak. Artýk bu þehrin insanlarý ihtiyaç duyduklarýnda, belediye baþkanlarýnýn nerede olduðunu merak etmeyecekler. Ýþinin baþýnda olduðunu bilecekler."

- "CHP'YE SEÇÝM KAZANDIRMAYA ÇALIÞANLARIN SÖYLEMLERÝNE ÝTÝBAR ETMEYECEÐÝZ"

"Siztem Ýstanbul" yaklaþýmýyla þehrin tüm meselelerinin birbirlerini tamamlayýcý bir anlayýþla çözüleceðini kaydeden Erdoðan, tüm bunlarý ve daha fazlasýný 1 Nisan itibarýyla hemen hayata geçirmeye baþlayacaklarýný belirtti.

Erdoðan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bunun için sizlerden 31 Mart'ta sandýklarý sýký tutmanýzý, en küçük bir kayýp kaçaða meydan vermemenizi istiyorum. Buradan öyle bir ses vermenizi bekliyorum ki karþý kýyýdan bile duyulsun. Hazýr mýyýz? Sultanbeyli, yoldaþým, gönüldaþým, dava arkadaþým Sultanbeyli, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyýlý þehirleri için hazýr mýyýz? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyýlý þehirleri için kararlý mýyýz? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliði tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapý kapý dolaþmaya var mýyýz? Hanýmlar, var mýyýz? Gençler, var mýyýz? Sultanbeyli ile birlikte Ýstanbul haritasýnýn tamamýný Cumhur Ýttifaký'nýn renkleriyle boyamaya var mýyýz? Rabb'im hepinizden razý olsun."

Bunun için kalan 1,5 günün çok ama çok iyi deðerlendirilmesi gerektiðini vurgulayan Erdoðan, þöyle devam etti:

"Henüz kararýný verememiþ eþimiz, dostumuz, arkadaþýmýz varsa hepsine tek tek ulaþacaðýz. Bu seçimlerin önemini anlatacak, Ýstanbul'un bir 5 sene daha kaybetmeye tahammülünün olmadýðýný söyleyeceðiz. Kýrgýnlýk varsa giderecek, yanlýþ anlaþýlma varsa düzelteceðiz. Bir dönem bizim yanýmýzda olduklarý halde þimdi sadece AK Parti'ye ve Cumhur Ýttifaký'na kaybettirerek, CHP'ye seçim kazandýrmaya çalýþanlarýn söylemlerine itibar etmeyeceðiz. Hiçbir iddiasý, elle tutulur hiçbir projesi olmayanlarla oyumuzu ziyan etmeyeceðiz. Basiret ve aklýselimle hareket ederek 31 Mart seçimlerinde inþallah þehrimiz ve ilçemiz için en hayýrlý kararý vereceðiz. Ben Sultanbeylili kardeþlerime inanýyorum, güveniyorum. 31 Mart seçimlerinin þehrimize ve ülkemize þimdiden hayýrlý olmasýný diliyorum."

Geçen 2 ayda 52 il ziyareti yaparak vatandaþlarla kucaklaþtýklarýný ve hasbihal ettiklerini dile getiren Erdoðan, aslýnda bu seçim dönemi az bile ziyaret yaptýklarýný dile getirdi.

Çoðu zaman bu sayýnýn 60'ý, 65'i bulduðunu ifade eden Erdoðan, "Bazýlarý bizim mahalli seçimler için niçin bu kadar koþturduðumuzu, çalýþtýðýmýzý, didindiðimizi merak ediyor. Biz ister genel seçim, ister mahalli seçim, ister halk oylamasý olsun tüm seçimlere milletimizle ruberu, yüz yüze bir araya gelme fýrsatý olarak bakýyoruz." diye konuþtu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, dün Bursa mitinginde 85 bin, Kocaeli'de ise 90 bin kiþinin olduðunu söyledi.

Bu millete aþýk olduðunu belirten Erdoðan, "Seçim dönemlerinin dýþýnda da toplu açýlýþ ve benzeri programlarla ayný þekilde milletimizle hasret gideriyoruz. Türkiye'de Baþbakanlýðýmýz ve Cumhurbaþkanlýðýmýz döneminde bizim kadar çok il gezisi yapan, program gerçekleþtiren siyasetçi bulamazsýnýz. Çünkü bizim gýdamýz, beslenme ve motivasyon kaynaðýmýz milletimizin sevgisi, coþkusu, kalpten kopup gelen duasýdýr." ifadelerini kullandý.

- "BÝZ MÝLLETÝMÝZE GÝTMEKLE YORULMUYORUZ TAM TERSÝNE ADETA ÞARJ OLUYORUZ"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, halksýz halkçýlýk, insansýz hümanistlik, yeþilsiz çevrecilik peþinde koþanlarýn, milletle aralarýndaki bu deruni muhabbeti anlayamadýðýný kaydederek, "Biz milletimize gitmekle yorulmuyoruz tam tersine adeta þarj oluyoruz. Þehre ayak bastýðýmýz andan itibaren ayrýldýðýmýz vakte kadar yolda, parkta, evinin balkonunda, iþ yerinin önünde, miting meydanýnda gördüðümüz her vatandaþýmýzla aramýzda bir gönül köprüsü kurulur. Tek dünya kelamýný etmesek de biz o gönül köprüsü vasýtasýyla insanýmýzýn derdini anlarýz, sevincine de ortak oluruz, heyecanýný paylaþýrýz." diye konuþtu.

Tüm mitinglerinde açýk yüreklilikle ifade ettiði bir hususu tekrarlamak istediðini belirten Erdoðan, tüm dünya gibi kendilerinin de sorunu olan enflasyonun yol açtýðý sýkýntýlarýn farkýnda olduklarýný dile getirdi.

"Komþumuz hangi ilçe?" sorusunu yönelten Erdoðan, "Sancaktepe." cevabý üzerine, "Sultanbeyli, Sancaktepe'yle el ele çalýþmaya var mýyýz?" diye sordu. Mitingdekilerin "Evet." demesi üzerine Erdoðan, "Çünkü, Sancaktepe'yi kaybedemeyiz. Orayý da alacaðýz. Tamam. Aynen yola beraber devam edeceðiz." dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, kamu bankalarýnýn emeklilere yönelik promosyon ödemeleriyle ilgili, "Özellikle, dünden itibaren kamu bankalarýmýz baþvuran emeklilerimizin yeni banka promosyonunu biliyorsunuz, ödüyor. Sizler de 2 Nisan'dan itibaren bunu alma imkanýna sahipsiniz ve bu emeklilerimiz için önemli bir kaynak olacak." diye konuþtu.

- "ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR... BU NE DEMEK, CHP"

Mitingde, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn konuþmasý sýrasýnda, "Türkiye Yüzyýlý þehirleri için gerçek belediyecilik" baþlýklý video gösterildi.

Ümraniye'de, 28 Nisan 1993'te meydana gelen çöp patlamasýna dair görüntülerin gösterildiði esnada Erdoðan, "Pisliði görüyorsunuz deðil mi? Bunun adý ne biliyor musunuz? Çöp, çukur, çamur... Bu ne demek, CHP." þeklinde konuþtu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, belediye baþkaný seçildiði zamana dair görüntülerin gösterildiði sýrada miting alanýndakilere, "Sancaktepe'yi unutmuyorsunuz. Tamam." diye de seslendi.

Ýstanbul'da hayata geçirilen projelerin gösterildiði esnada Erdoðan, "Marmaray'ý kim yaptý? Avrasya Tüneli'ni kim yaptý? Peki bu beyler ne yaptý?" ifadelerini kullandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, kentteki toplu taþýma ve trafikle ilgili görüntülerin gösterildiði sýrada ise "Tam yol ileri.' diyor ya tam gaz geri." dedi.

Videonun ardýndan konuþan Erdoðan, "Allah'ýn izniyle biz bunlara çok daha fazlasýný ekleyeceðiz. Cumhurbaþkanýnýz olarak ben grup yönetimiyle birlikte hýzla Ýstanbul'umuza çok daha büyük hizmetleri inþallah gerçekleþtireceðiz. Hiç endiþeniz olmasýn. Biz belediye baþkanlýðýmýzda bu sýnavý verdik. Baþbakanlýðýmýzda bu sýnavý verdik. Cumhurbaþkanlýðýmýzda 2014'ten bu yana yine bu sýnavý verdik, veriyoruz. Bizim þu anda tecrübemiz bu iþ için zaten yeterli. Hiçbir zaman biz aþk ile çalýþtýðýmýz ülkemizde geri dönüþ olmayacak." deðerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Sultanbeyli'nin 31 Mart'ta yine rekor oy oranlarýyla eser ve hizmet yolculuðunun en baþýnda yer alacaðýna inandýðýný ifade etti.

- "BU ÝÞ, BECERÝ, KABÝLÝYET ÝÞÝDÝR"

Büyükþehirde Murat Kurum'u, Sultanbeyli'de Ali Tombaþ'ý vatandaþlara emanet ettiðini söyleyen Erdoðan, þöyle devam etti:

"Þimdi kardeþlerimi sizlere emanet ederken diyorum ki Allah razý olsun. Büyükþehirde de Sultanbeyli'de de emanetimi kabullendiniz mi? Fakat pazar gününe kadar durmak yok, durmak yok, durmak yok. Ýnþallah pazar akþamý Ankara'dan Sultanbeyli'nin durumunu takip edeceðim. Bu sonradan hani ortaya çýkanlar falan var, biliyorsunuz. Bunlara asla yüz vermiyoruz deðil mi? Çünkü bu iþ beceri iþidir, bu iþ kabiliyet iþidir. Biz Murat Kurum'u bir kenardan bulup da getirmedik. Önce bakanlýklarý var mý? Bakanlýklarýnýn dýþýnda bu süreç içerisinde adýmlarý var mý? Dolayýsýyla diðerlerinin kabiliyeti ne? Onlar kayaða gitsin, baþka iþleri yok."

Konuþmasýnýn ardýndan AK Parti'nin Sultanbeyli Belediye Baþkan adayý Ali Tombaþ'ý sahneye çaðýrýp katýlýmcýlara takdim eden Erdoðan, "Ali Tombaþ, inþallah Sultanbeyli'nin kaptaný olacak." dedi.

Miting alanýnda Cumhur Ýttifaký'nýn Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Murat Kurum, Sultanbeyli Belediye Baþkaný Hüseyin Keskin, AK Parti Sultanbeyli Ýlçe Baþkanvekili Ayhan Uþdi, Sultanbeyli Belediye Baþkan adayý Ali Tombaþ da birer konuþma yaptý.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun ve AK Parti Ýstanbul Ýl Baþkaný Osman Nuri Kabaktepe de mitingde yer aldý.