Cumhurbaþkaný Erdoðan: Dün CHP'de birlikte yoldaþlýk ettiklerini bugün sýrtýndan hançerliyorlar
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, partisinin Cumhuriyet Meydaný'nda düzenlenen yerel seçim öncesi mitinginde yaptýðý konuþmada, Erzincan'ýn Ýliç ilçesinde toprak kaymasý sonucu meydana gelen maden kazasý nedeniyle vatandaþlara ve iþçilere geçmiþ olsun dileklerini iletti.

Yaklaþýk 9-10 milyon metreküp topraðýn kaydýðý bu afette 9 iþçinin toprak altýnda kaldýðýnýn tespit edildiðini belirten Erdoðan, bakanlýklardan, kurumlardan, belediyelerden, ordudan, özel sektörden ve sivil toplum kuruluþlarýndan binlerce kiþinin arama kurtarma faaliyetlerine destek verdiðini, ihtiyaç duyulan her türlü araç gerecin de bölgeye ulaþtýðýný bildirdi.

Erdoðan, "Ýþçilerimizin konteyner ve araç içinde olmalarý, kendilerine canlý ulaþma ümidimizi artýrýyor. Ýnþallah toprak altýndan hayýrlý haberler almayý ümit ediyoruz." ifadelerini kullandý.

Marmara Denizi'nde bugün içinde 6 kiþilik mürettebatýn bulunduðu kargo gemisinin battýðýný hatýrlatan Erdoðan, "Dalgalarýn boyunun 3 metreye ulaþtýðý çok zorlu hava þartlarýna raðmen bu kardeþlerimizin de bir an önce kurtarýlmasý için çalýþmalarýmýz yoðun bir þekilde devam ediyor. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten, kazadan muhafaza eylesin. Bir kez daha Erzincan'a, bilhassa da toprak kaymasý olan yerde yaþayan ve çalýþan kardeþlerimize geçmiþ olsun dileklerimizi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten, kazadan muhafaza eylesin." diye konuþtu.

Erdoðan, Milli Mücadele meþalesinin yakýldýðý Samsun'da olmaktan, Samsunlularla hasret gidermekten duyduðu memnuniyeti dile getirerek, þehrin kendilerinden desteðini esirgemediðini, mayýs ayýndaki cumhurbaþkaný ve milletvekili seçiminin her ikisinde de Samsunlularýn yüzde 62'þer oy oranýyla þahsýna ve Cumhur Ýttifaký'na teveccüh gösterdiðini kaydetti.

Türkiye Yüzyýlý hedeflerine verdikleri güçlü destek için Samsunlulara þükranlarýný sunan Erdoðan, "Samsun, 31 Mart'ta da büyükþehir ve ilçeleriyle Cumhur Ýttifaký adaylarýnýn yanýnda yer alarak yeni bir destan yazacaktýr." diye konuþtu.

Erdoðan, bu seçimlerde niyetlerinin ülkenin tamamýný gerçek belediyecilikle, vatandaþýn her anýnda yanýnda bulunacak belediye baþkanlarýyla buluþturmak olduðunu vurguladý.

- "HEPSÝNÝN TEK GÜNDEMÝ, SEÇÝM SONRASI CHP'SÝNÝN YÖNETÝMÝNÝ ELE GEÇÝRMEK"

Siyasetlerinin eser ve hizmet siyaseti olduðunu belirten Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Atakum, bu seçimde gümbür gümbür geliyor mu? Söz mü? Ben de size inanýyorum. Bizde millete tepeden bakmak, millete dayatmada bulunmak, millete raðmen herhangi bir iþe kalkýþmak asla yoktur. Ýþte sizler de takip ediyorsunuz. Tek parti dönemi alýþkanlýðýyla milleti týpýþ týpýþ sandýða gidip oy verecek kitle olarak gören CHP zihniyeti, bu seçimlerde de ayný kafayla yoluna devam ediyor. Benim milletim, 'Týpýþ týpýþ gidecek, oy verecek.' diyenlere sandýkta dirsek gösterir.

Kendi aralarýnda öyle bir çýkar kavgasýna tutuþmuþ durumdalar ki dünyada ve ülkede kýyamet kopsa umurlarýnda deðil. Kendi bireysel hedeflerine öyle kilitlenmiþ durumdalar ki ülkenin ve milletin geleceði için ne hayalleri ne programlarý ne de projeleri var. Eski ve yeni genel baþkanlarýyla, belediye baþkanlarý adaylarýyla ve aday olamayanlarýyla, perde gerisindekilerle hepsinin tek gündemi, seçim sonrasý CHP'sinin yönetimini ele geçirmek. Þimdi ona çalýþýyorlar. 'Acaba hangimizin elinde kalacak?' Bu uðurda birbirlerine çelme takmaktan, birbirlerinin kuyusunu kazmaktan, dün beraber yoldaþlýk ettiklerini bugün hançerlemekten dahi çekinmiyorlar. Böyle bir zihniyetin þehirlerimize hizmet etmek, eser kazandýrmak, yatýrým yapmak gibi bir gayesi olabilir mi?"

- "CHP'NÝN YÖNETÝMÝNDE OLAN KÝMÝ ÞEHÝRLERÝMÝZÝN ÝÇLER ACISI DURUMU ORTADADIR"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, 1989 seçimlerinde tepki oylarýyla þehirlerin önemli bir kýsmýnda belediyelerin bu zihniyete mensup baþkanlarýn yönetimine geçtiðini söyledi.

Türkiye'nin 1994 seçimlerine kadar geçen 5 yýllýk CHP zihniyeti döneminin aðýr faturalarýný uzun yýllar boyunca ödemek mecburiyetinde kaldýðýný ifade eden Erdoðan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bizzat þahsýmýn 1994'te Ýstanbul'a Büyükþehir Belediye Baþkaný seçildiðinde karþýlaþtýðýmýz manzarayý anlatmaya kelimeler yetmez. Neydi? Görevi aldýðýmda çöp, çukur, çamur. Ýstanbul bu haldeydi. Zaten sizin çoðunuz Ýstanbul'un ne halde olduðunu gayet iyi bilirsiniz. Gerçekten de þehirlerimizin hemen hepsinde böylesine büyük bir felaket söz konusuydu.

Bugün de CHP zihniyetinin ideolojik istismarý sebebiyle uzun yýllardýr bu partinin yönetiminde olan kimi þehirlerimizin içler acýsý durumu ortadadýr. Sadece bir dönemliðine bile bu zihniyetin gadrine uðrayan þehirlerimiz, býrakýn yeni hizmetlere kavuþmayý, mevcut seviyesinin bile hep gerisine düþtü."

Erdoðan, mayýstaki cumhurbaþkaný ve milletvekili seçimlerinde "Türkiye Yüzyýlý vizyonuyla bu habis zihniyetin ülkeye musallat olmasýnýn önüne geçtiklerini" belirterek, þunlarý kaydetti:

"Rabb'imizin inayeti ve milletimizin desteðiyle 31 Mart'ta da þehirlerimizden ayný müjdeyi alacaðýmýza inanýyorum. Samsun, buna hazýr mý? Her zaman Samsun yol açýcý, istikamet gösterici, ilk adýmý atan vasfýyla öne çýkmýþ bir þehrimizdir. Bu seçimlerde sizlerden yine ayný liderliði bekliyoruz. Türkiye Yüzyýlý þehirlerini inþa etmek için sizlerden bir kez daha destek istiyoruz. Unutmayýnýz, sandýk baþýna gittiðinizde vuracaðýnýz mühürle sadece kendinizin deðil çocuklarýmýzýn nasýl bir þehirde, nasýl bir ülkede yaþayacaðýnýn kararýný da vereceksiniz. Bu vatan bize ecdadýn emaneti."