Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan TUSAÞ paylaþýmý: Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kýrýlacak
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, sosyal medya hesabýndan, Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii Anonim Þirketinin (TUSAÞ) Kahramankazan'daki yerleþkesini hedef alan terör saldýrýsýna iliþkin açýklamada bulundu.

Adli soruþturma baþlatýldý

"HÝÇBÝR TERÖR ÖRGÜTÜ, HÝÇBÝR ÞER ODAÐI EMELLERÝNE ULAÞAMAYACAKTIR"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluþlarýndan olan TUSAÞ'a yönelik düzenlenen terör eylemi, ülkemizin bekasýný, milletimizin huzurunu ve 'tam baðýmsýz Türkiye' idealimizin timsali olan savunma atýlýmlarýmýzý hedef alan alçakça bir saldýrýdýr. Terör eyleminin ilk anýndan itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuþ ve teröristleri etkisiz hale getirmiþtir. Milletimiz þunu bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kýrýlacak, güvenliðimize kasteden hiçbir yapý, hiçbir terör örgütü, hiçbir þer odaðý emellerine ulaþamayacaktýr.

Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlýlýkla ve çok boyutlu bir þekilde devam edecektir. Kalleþ terör eyleminde þehit olan kardeþlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum. Savunma sanayimizin gurur kaynaðý TUSAÞ'ýmýzýn fedakar çalýþanlarýna ve milletimize geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum."

TUSAÞ'a terör saldýrýsý: Savunma sanayisi temsilcileri SAHA EXPO'dan ayrýlarak Ankara'ya doðru yola çýktý

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • TUSAÞ
  • saldýrý