Cumhurbaþkaný Erdoðan: Coðrafyamýzda sýnýrlarý kanla çizilmesine yönelik sinsi bir plan uygulamaya konulmuþtur
ABONE OL

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti "Özümüzden Geleceðe Türkiye Buluþmalarý" programýnda konuþan Cumhurbaþkaný Erdoðan, bundan 1 ay önce baþlattýklarý Türkiye Buluþmalarý programlarý kapsamýnda Ýstanbul'da partililerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduðunu söyledi.

Erdoðan, 6 Eylül'den itibaren partinin il ve ilçe teþkilatlarý baþta olmak üzere merkez yürütme kurulu üyelerinden, merkez karar ve yönetim kurulu üyelerine, milletvekillerinden bakanlara kadar tüm kadroyla sahada olduklarýný kaydetti.

"SEÇÝM SONUÇLARINI MÝLLETÝMÝZLE BÝRLÝKTE DEÐERLENDÝRDÝK"

Çarþý ve pazarda tüccardan çiftçiye, emekliden memura, þehit gazi yakýnlarýndan ihtiyaç sahibi vatandaþlara kadar herkesin kapýsýný çaldýklarýný belirten Erdoðan, þunlarý söyledi:

"Bu kapsamda 100 bin 800 müstakil noktada milletimizle bir araya geldik. Program sayesinde teþkilat olarak birliðimizi, beraberliðimizi, yol ve dava arkadaþlýðýmýzý perçinledik. Milletimizle kurduðumuz gönül köprülerimizi biraz daha saðlamlaþtýrdýk. Toplumun nabzýný tuttuk, tavsiyelerini dinledik, eleþtirilerine kulak verdik. 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarýný milletimizle birlikte açýk yüreklilikle deðerlendirdik. Nerede eksiðimizin olduðunu tahlil ve tespit etmeye çalýþtýk. Son 23 yýldýr olduðu gibi milletimizin hassas terazisinde hiçbir komplekse kapýlmadan kendimizi tarttýk, hesaba çektik, kendimize ayna tuttuk."

Erdoðan, kongre süreci öncesinde kendilerine rehberlik edecek çok geniþ bir fikir havuzunu derlemiþ bulunduklarýný, Türkiye Buluþmalarý'nda gündeme getirilen tespit, tenkit ve tekliflerden kongre sürecinde azami derecede istifade edeceklerini vurguladý.

"ÝNSANIMIZ AK PARTÝ'YE VE CUMHUR ÝTTÝFAKI'NA GÜVENÝYOR"

Türkiye Buluþmalarý'nýn AK Parti'nin, milletin kalbindeki sarsýlmaz yerini bir kez daha teyit ettiðini vurgulayan Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Vatandaþlarýmýz sorunlarýn çözüm adresi olarak ilk sýrada partimizi ve ittifakýmýzý görüyor. Hayat pahalýlýðý ve enflasyon baþta olmak üzere ekonomideki zorluklarýn üstesinden bizim geleceðimize, etrafý ateþ çemberiyle kuþatýlmýþ ülkemizin güvenliðini ve huzurunu yine bizim saðlayacaðýmýza inanýyor. Bir baþka ifadeyle vatandaþlarýmýz muhalefet aktörlerine güvenmiyor, muhalefetin söylemlerine prim vermiyor. Daha doðrusu onlardan kendisine hayýr geleceðine asla ve kata inanmýyor. Zaman zaman serzeniþte bulunsa da insanýmýz son kertede AK Parti'ye ve Cumhur Ýttifaký'na güveniyor, itimat ediyor."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, AK Parti olarak kendilerine verilen bu desteðin kýymetini ve ne anlama geldiðini çok çok iyi bildiklerini, partilerine ve hükümete yönelik güveni, inancý, teveccühü boþa çýkarmamakta kararlý olduklarýný dile getirdi.

Bugüne kadar milleti hayal kýrýklýðýna uðratmadýklarýný kaydeden Erdoðan, bundan sonra da millete hayal kýrýklýðý yaþatmayacaklarýný söyledi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, AK Parti'ye oy veren, gönül verenler baþta olmak üzere 85 milyon vatandaþýn kendilerinden beklentilerinin farkýnda olduklarýný ifade etti.

Bu beklentileri karþýlamak noktasýnda son 23 yýlda en ufak bir zafiyet göstermediklerini, yine göstermeyeceklerini belirten Erdoðan, "8. Büyük Olaðan Kongremiz, milletimizin partimizden taleplerinin hayata geçirildiði ana zemin olacaktýr." diye konuþtu.

Erdoðan, "Kongre sürecimizi, tazelenmenin, yenilenmenin, bununla birlikte büyük bir kucaklaþmanýn vesilesine dönüþtürmek arzusundayýz. Davamýzýn çilesini çekmiþ emektarlarýmýzýn tecrübelerini dýþlamadan, AK Parti ruhunu içselleþtirmiþ, deðerlerimizi benimsemiþ, AK Parti'nin ufkuna, vizyonuna sahip, dürüst, çalýþkan, donanýmlý, millet ve memleket sevdalýsý yeni isimlerle inþallah kadrolarýmýzý tahkim ve takviye edeceðiz." ifadesini kullandý.

Kongreleri parti içi bir faaliyet gibi görmediklerini, milletle ortak geleceði inþa edecekleri bir kardeþlik þölenine çevireceklerini belirten Erdoðan, AK Parti'nin geleneðine yakýþan bir usulde kardeþlik ve dayanýþma içinde, Türk siyasetine referans teþkil edecek bir muhabbet ikliminde 8. Olaðan Kongre sürecini yöneteceklerini dile getirdi.

Türkiye Buluþmalarý'nýn milletle kucaklaþma, milletle aralarýndaki iletiþimi kuvvetlendirme hamlelerinin ilk adýmý olduðunu vurgulayan Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Bunu, 12 Ekim'de baþlayacak kongrelerimizle birlikte tüm Türkiye sathýna taþýyacaðýz." dedi.

"KUTLU DAVA ÝNÞALLAH ÝLELEBET PAYÝDAR OLACAKTIR"

AK Parti olarak, üye sayýsý itibarýyla Türkiye'nin en büyük ailesi olduklarýný hatýrlatan Erdoðan, "Biz çýkar birliði yapmýþ bir hareket deðil, Türkiye'ye hizmet aþkýyla gönül birliði, kader birliði, yol ve dava arkadaþlýðý yapmýþ bir siyasi partiyiz. AK Parti teþkilatlarýný bir arada tutan harç, kardeþlik hukukudur. Biz birbirini ezerek yükselenlerden olmadýk. Birbirinin elini tutarak, birbirine omuz vererek yükselenlerden olduk. Hep söylüyorum; makamlar, rütbeler, oturulan koltuklar deðiþebilir, molalar olabilir, kesintiler olabilir, dinlenmeye çekilenler olabilir ama uðruna ömrümüzü adadýðýmýz AK Parti'nin temsilcisi olduðu kutlu dava inþallah ilelebet payidar olacaktýr." diye konuþtu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, kendilerinden öncekilerden devraldýklarý hizmet kervanýnýn ayný þekilde yoluna devam edeceðini belirterek, "Bu süreçte öfke ve nefret diline prim vermeyecek, nezaketle, hoþgörüyle gönüller fethederek yolumuzda ilerleyeceðiz." dedi.

Her bir arkadaþýnýn yürüttüðü mücadeleye bakmasýný istediðini, onlara inanýp güvendiðini ifade eden Erdoðan, Türkiye Buluþmalarý'nýn ülkeye, millete ve AK Parti teþkilatýna hayýrlý olmasýný diledi.

Erdoðan, konuþmasýnýn 'Cumhurun baþkaný Kasýmpaþalý' sloganlarýyla bölünmesi üzerine, "Kasýmpaþalý olmak bir baþka" ifadesini kullandý.

" ASLA ÇEKÝNMÝYORUZ"

Türkiye Buluþmalarý'nda görev alan herkese teþekkür eden Cumhurbaþkaný Erdoðan, son 1 yýldýr bölgede çok kanlý çatýþmalar yaþandýðýný anýmsattý.

Ýsrail'in Gazze halkýna yönelik soykýrýmýnýn 1'inci yýlýný tamamlamak üzere olduðunu söyleyen Erdoðan, geride býrakýlan 364 günde, 17 binden fazla çocuðun, binlerce kadýnýn, yaþlýnýn, sivilin, doktorun, gazetecinin alçakça þehit edildiðini, tüm dünyanýn gözleri önünde 50 bine yakýn masum insanýn katledildiðini belirtti.

Erdoðan, "Uluslararasý hukuk, temel insan hak ve hürriyetleri, savaþ hukuku, insana ve insanlýða dair ne kadar deðer varsa hepsi ayaklar altýna alýndý. 360 kilometrekare içinde iþlenmedik suç, iþlenmedik barbarlýk kalmadý ama ne yaparlarsa yapsýnlar, Gazze halkýnýn direniþ zeminini kýramadýlar. Gazzeli kardeþlerimiz, tüm imkansýzlýklara raðmen ümmetin ve insanlýðýn yüz aký olarak 364 gündür siyonist iþgalcilere karþý kahramanca direniyor." ifadesini kullandý.

Filistin'in kahraman evlatlarýna en kalbi muhabbetlerini gönderen Erdoðan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Türkiye olarak, tüm imkanlarýmýzla Gazzeli kardeþlerimizin yanýnda olmayý sürdüreceðiz. Bunu da öyle hamaset olsun diye söylemiyorum. Bakýnýz, Ýsrail'e karþý ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz. Gazze'ye miktar olarak en fazla yardým gönderen Müslüman ülke biziz. Uluslararasý tüm platformlarda Filistin halkýnýn haykýran sesi, nefesi, savunucusu olan hükümet biziz. Ýlk gün nerede duruyorsak, bugün de ayný yerde dimdik duruyoruz. Ýlk gün neyi savunuyorsak, bugün de ayný deðerleri savunuyoruz. Türkiye'de ne diyorsak, Birleþmiþ Milletler kürsüsünde de ayný cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz. Yalpalamadan, savrulmadan, kimseden korkmadan, kimsenin baskýsýna, tehdidine boyun eðmeden mazlumun yanýnda, zalimlerin karþýsýndayýz."

"FÝLÝSTÝN BAYRAÐINA DAHÝ TAHAMMÜL EDEMÝYORLAR"

Ýsrail'in Lübnan'a baþlattýðý saldýrýlar sonrasýnda en güçlü tepkiyi veren ülkelerden birinin Türkiye olduðunu kaydeden Erdoðan, "Ýsrail hükümetinin tüm bölgeyi kan gölüne çevirmeyi amaçlayan kirli planlarýný gören, deþifre eden, sonuçlarýyla ilgili tüm insanlýðý uyaran yine Türkiye'dir. Artýk akýl ve basiret sahibi herkes þu gerçeði görüyor; Dini fanatizmle hareket eden mevcut Ýsrail yönetiminin niyeti bellidir, hedefi bellidir. Neyi gerçekleþtirmek istediði çok net bellidir. Batýlý güçler ise bunlarýn asýl niyetlerini çok iyi bildikleri halde Holokost utancýndan dolayý Netanyahu ve katliam çetesine seslerini çýkaramamaktadýrlar." dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, yýllardýr özgürlüklerden bahsedenlerin, Filistinli çocuklar için toplanan göstericilere nasýl davrandýklarýný herkesin gördüðünü belirterek, "Býrakýn Filistinli mazlumlarýn hakkýnýn savunulmasýna izin vermeyi, Filistin bayraðýna dahi tahammül edemiyorlar. Terör örgütlerine gelince, 'Protesto hakký kutsaldýr.' diyerek baþkentlerinin en geniþ meydanlarýný açanlar, söz konusu Filistin olunca, Gazze'de katledilen 50 bine yakýn masum olunca, faþizmin en nobran halini uyguluyorlar. On yýllardýr savunageldikleri deðerleri Ýsrail uðruna, Ýsrail'in katliamlarýný örtmek uðruna sadece 1 senede bizzat kendi elleriyle itibarsýz hale getirdiler." diye konuþtu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ýsrail'in yayýlmacý politikalarýna dikkati çekerek þunlarý kaydetti:

"Týpký geçen yüzyýlýn baþýnda olduðu gibi, coðrafyamýzda sýnýrlarýn kanla çizilmesine yönelik sinsi bir plan uygulamaya konulmuþtur. Hamas sadece bir bahanedir. Hizbullah sadece bir bahanedir. Yemen, Suriye, Ýran sadece birer bahanedir. Ýþgal ve istila politikasýný meþrulaþtýrmak için Ýsrail hükümeti her gün yeni bir mazeret üretmektedir. Ýçimizdeki bazý Ýsrail dostlarý, bazý siyonist muhipleri, bazý kalemþorlar her ne kadar gerçekleri gizlemeye çalýþsa da þayet durdurulmazsa, Netanyahu ve çetesine 'dur' denilmezse, bu yayýlmacý politikanýn nereye varacaðýný bizler tahmin edebiliyoruz."

Erdoðan, "Þunu herkes bilsin ve anlasýn Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye, 2300 yýlý aþan köklü birikimiyle tecrübeli bir devlettir. Türkiye, 85 milyon vatandaþýyla bölgesinin istikrar ve güven kaynaðýdýr. Büyüklüðümüze yaraþýr þekilde bugüne kadar nasýl devletimizin ve milletimizin güvenliðinde hiçbir zafiyete izin vermediysek þimdi de ayný hassasiyetle, ayný soðukkanlýlýkla, ayný kararlýlýkla ve elbette ayný stratejik akýlla hamlelerimizi planlýyoruz." diye konuþtu.

"BU YANGINI SÖNDÜRMZSEK ENÝNDE SONUNDA SÝZE DE ULAÞACAK"

Her karýþý þehit kanlarýyla sulanmýþ vatan topraklarý üzerinde ameliyat yapýlmasýna müsamaha gösteremeyeceklerini kaydeden Erdoðan, þunlarý söyledi:

"Ýsrail hükümetini þýmartanlarý, Ýsrail hükümetine koþulsuz destek vererek pervasýz hale getirenleri buradan aklý selimle hareket etmeye davet ediyorum. Ýþler daha fazla kontrolden çýkmadan, daha çok kan dökülmeden, daha fazla yýkým olmadan yularýný elinizde tuttuðunuz bu zalimleri durdurun. Diðer türlü, gözünü kan bürümüþ Ýsrail hükümetinin harladýðý ateþ, sadece bu coðrafyayý, bu coðrafyada yaþayan halklarý deðil, sizleri de yakacak. Büyümesine müsaade ettiðiniz bu yangýn, el ele verip söndürmezsek eninde sonunda size de ulaþacak."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ýslam alemini de ayný þekilde Ýsrail saldýrganlýðýnýn önüne geçmek için ekonomik ve ticari tedbirleri devreye almaya çaðýrdýðýný vurgulayarak, þöyle devam etti:

"Ýslam dünyasý olarak Ýsrail'e yönelik önlem almadýðýmýz her gün, bu kan deryasý maalesef daha da büyüyecek. Kardeþlik hukukumuzun gereðini yapmak artýk bizim için tercihten öte bir mecburiyettir. Türkiye'nin karþý karþýya olduðu tehditlerin bertaraf edilmesinde AK Parti teþkilatlarýna düþen, kardeþlik ruhunu yüceltmek, tam bir dayanýþma içinde olmaktýr. Birbirimize her zamankinden daha fazla kenetleneceðiz. Her zamankinden daha fazla sahada olacak, çalýþacak, koþturacaðýz. Durmak yok, duraklamak yok, mola, rehavet, yýlgýnlýk yok. Gözlerimizi hedeflerimizden ayýrmak asla ve asla yok. Mesuliyetimizin ne kadar aðýr olduðunun eminim sizler de idrakindesiniz."

MUHALEFETE TEPKÝ

Cumhurbaþkaný ve AK Parti Genel Baþkaný Erdoðan, muhalefete iþaret ederek, þunlarý söyledi:

"Muhalefetin kimi aktörlerinin halini milletimiz gibi sizler de görüyorsunuz. Hangi gündemlerin peþinde koþtuklarýný, dertlerinin ne olduðunu, millete ve þehirlerine hizmet gibi kaygýlarýnýn bulunmadýðýný inanýyorum ki sizler de takip ediyorsunuz. Sabah akþam koltuk kavgasýndan, ikbal ve parti içi iktidar mücadelesinden baþlarýný kaldýramýyorlar. 14-28 Mayýs seçimlerinde sandýkta yaþadýklarý toplu hezimeti unuttular. 31 Mart gecesinden bu yana yaklaþýk 4 yýl sonra yapýlacak seçimler için þimdiden birbirleriyle kavgaya tutuþtular. Ne millete ve þehirlerine hizmet gibi dertleri var ne de vatandaþa meydanlarda verdikleri sözleri yerine getirme gibi bir hassasiyetleri var."

Eski CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'na iþaret eden Erdoðan, "Geçen sene koltuðundan tardedilen eski genel baþkan ise bir köþeye atýlmanýn hýncýyla sosyal medyadan sürekli saða sola sataþýyor. Partisinin baþýnda olduðu dönemlerde yaptýðý gibi milleti kutuplaþtýrarak, siyasi iklimi gererek kendini gündemde tutmaya çalýþýyor. Bölgemizin dört bir tarafýndan çatýþma seslerinin geldiði bir dönemde zehirli dili ve söylemleriyle Türkiye'nin siyasi atmosferinin yumuþamasýna, normalleþmesine, tansiyonun düþmesine bir türlü müsaade etmiyor." ifadelerini kullandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, gerilimden beslenenler olduðuna vurgu yaparak, "Biz iktidar ve muhalefet arasýndaki diyalog zeminini geniþletmek için uðraþtýkça, sýkýlý yumruklarý gevþetmek için samimi adýmlar attýkça, yýllarca gerilimden beslenenler buna engel olmak için ellerinden geleni yapýyor. Onlara þunu söylemek isterim; 'Türkiye'ye bir hayrým dokunsun.' diyorsanýz gölge etmeyin sizden baþka ihsan istemiyorum." diye konuþtu.

Bunlara aldýrmadan millete hizmet mücadelesini azimle sürdüreceklerini belirten Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Ýþte bugün Oruç Reis Araþtýrma Gemimizi Somali'ye uðurladýk. 2017 yýlýndan beri ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Oruç Reis, artýk Somali'de her biri beþer bin kilometrekarelik alaný temsil eden üç ruhsat sahasýnda sismik faaliyet yürütecek. On yýllardýr çatýþma, istikrarsýzlýk ve açlýkla anýlan Somali bölgesi Oruç Reis'in keþifleri sonrasýnda artýk ekonomik kalkýnmayla, refahla, huzurla gündeme gelecek. Somali açýklarýndaki sismik araþtýrma faaliyetlerimizden de Allah'ýn izniyle müjdeli haberler alacaðýmýza inanýyorum."

"Rabbim yolumuzu, bahtýmýzý açýk etsin diyorum. Ben sizlere, bu kadroya sonuna kadar inanýyor ve güveniyorum." ifadelerini kullanan Erdoðan, Türkiye Buluþmalarý Programý'nýn hayýrlara vesile olmasýný dileyerek, emeði geçenleri tebrik etti.

Programda, "Türkiye Buluþmalarý" kapsamýnda yapýlan görüþmelere iliþkin video izletilirken, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn konuþmasý esnasýnda destek tezahüratlarý yapýldý.

Buluþmaya; bakanlar, milletvekilleri, genel baþkan yardýmcýlarý, parti yöneticileri ve partililer katýldý.

Oruç Reis gemisi Somali yolunda

Fransa'dan Ýsrail'i kýzdýracak çaðrý

Türkiye-Afrika iþbirliði artýyor