Cumhurbaþkaný Erdoðan onayladý: Milletlerarasý anlaþmalar Resmi Gazete'de
ABONE OL

Ankara'da 22 Aralýk 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Yapý Ýþleri Alanýnda Ýþbirliði Protokolünün Onaylanmasý" hakkýndaki karara göre inþaat iþleri alanýnda dayanýklýlýðý saðlamak için taraflar, hakkaniyet, fayda ve mütekabiliyet esasýna dayanarak bilgi, deneyim ve teknoloji paylaþýmýný kapsayan özel programlar ve projeler çerçevesinde iþbirliði yapacak.

13 Kasým 2023'te Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Kültürel Ýþbirliði Anlaþmasýnýn Onaylanmasý" hakkýndaki karar da iki ülke arasýndaki kültürel iþbirliðinin güçlendirileceði alanlarý belirliyor.

18 Aðustos 2020'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bolivarcý Venezuela Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Kültürel Ýþbirliði Anlaþmasýnýn Onaylanmasý" hakkýndaki karara göre taraflar, iki ülkenin kültür ve sanat kurumlarý arasýndaki iþbirliðini geliþtirmek hususunda çaba sarf edecek.

Karakas'ta 29 Nisan 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Bolivarcý Venezuela Cumhuriyeti Arasýnda Eðitim Alanýnda Ýþ Birliði Anlaþmasýnýn Onaylanmasý" hakkýndaki karar da Türkiye ile Venezuela'nýn eðitim alanýndaki iþbirliðini eþitlik ve mütekabiliyet temelinde geliþtirmeyi amaçlýyor.

Ankara'da 18 Ocak 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sýrbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Eðitim Alanýnda Ýþ Birliði Anlaþmasýnýn Ýliþik Notalarla Birlikte Onaylanmasý" hakkýndaki karar, taraflarýn ilgili kurumlarý arasýnda eðitim alanýnda iþbirliðini eþitlik ve karþýlýklý saygý ilkeleri temelinde geliþtirmeyi hedefliyor.

Darüsselam'da 23 Ocak 2017'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tanzanya Birleþik Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Eðitim Ýþbirliði Anlaþmasýnýn Onaylanmasý" hakkýndaki karar da iki ülke arasýndaki iþbirliðini, anlayýþý ve özellikle eðitim alanýndaki iliþkileri karþýlýklý eþitlik, anlayýþ ve fayda temelinde geliþtirmeyi amaçlýyor.

12 Þubat 2020'de Tiran'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Arasýnda Sürücü Belgelerinin Karþýlýklý Olarak Tanýnmasý ve Deðiþtirilmesine Ýliþkin Anlaþma ve Anlaþmada Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Notalarýn Onaylanmasý" hakkýndaki karar da iki ülkenin kara yolu trafiðinde kolaylýk saðlamayý hedefliyor.

Seul'de 22 Ekim 2021 tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Gelir Üzerinden Alýnan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçýlýðý ile Vergiden Kaçýnmaya Engel Olma Anlaþmasý ve Eki Protokolün Onaylanmasý" hakkýndaki karar ile de iki ülke arasýndaki ekonomik iliþkilerin geliþtirilmesi ve vergi konularýnda iþbirliðinin artýrýlmasý öngörülüyor.

Ýstanbul'da 20 Ekim 2023'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gürcistan Hükümeti Arasýnda Saðlýk ve Týp Bilimleri Alanlarýnda Ýþ Birliðine Dair Anlaþmanýn Onaylanmasý" hakkýndaki karara göre de taraflar, saðlýk alanýndaki iþbirliðini geliþtirecek ve güçlendirecek.

20 Mayýs 2022'de Ýstanbul'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kolombiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Saðlýk ve Týp Bilimleri Alanlarýnda Mutabakat Zaptýnýn Onaylanmasý" hakkýndaki karar ile iki ülkenin saðlýk alanýnda uluslararasý iþbirliðini geliþtirmesi ve güçlendirmesi amaçlanýyor.

Ankara'da 10 Eylül 2021'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kýrgýz Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Saðlýk Alanýnda Hibe Yapýlmasýna Dair Anlaþmanýn Yürürlüðe Girmesi" hakkýndaki karar da dostluk ve iyi niyet jesti olarak Türkiye'nin Kýrgýzistan'a 150 bin doz inaktif Kovid-19 aþýsý hibesini içeriyor.

25 Þubat 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Lübnan Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Saðlýk Alanýnda Hibe Yapýlmasýna Dair Anlaþmanýn Yürürlüðe Girmesi" hakkýndaki kararda Türkiye'nin Lübnan Sayda Türk Travma ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin ihtiyaç duyduðu malzemelerin hibesine iliþkin detaylar yer alýyor.

Ankara'da 16 Aðustos 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gambiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasýnda Saðlýk Alanýnda Hibe Yapýlmasýna Dair Anlaþmanýn Yürürlüðe Girmesi" hakkýndaki karar, Türk tarafýnýn Gambiya'da saðlýk hizmetleri çalýþmalarýnda kullanýlmak üzere bu ülkeye iki ambulans hibesini içeriyor.