Baþkan Erdoðan: Aybüke kýzýmýzýn katilleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceðiz
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Mesleðini icra etmekten; vatanýna, milletine faydalý olmaktan, öðrencilerine iyi bir eðitim vermekten baþka gayesi olmayan, ancak bölücü teröristlerin hain saldýrýsý sonucu þehit edilen Aybüke Yalçýn'ý, þehadetinin 7'nci yýlýnda rahmetle yâd ediyorum. Aybüke kýzýmýzýn katilleriyle mücadelemizi hem ülkemizde hem de bölgemizde sonuna kadar sürdüreceðiz" ifadelerini kullandý.

ÞEHADETÝNÝN ÜZERÝNDEN 7 YIL GEÇEN AYBÜKE ÖÐRETMEN ANILIYOR

3 Eylül 1994'te dünyaya gelen Çorumlu Þenay Aybüke Yalçýn, Edremit Kültür ve Sanat Derneðinde müzik eðitimi aldýktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öðretmenliði Bölümünden mezun oldu.

Atandýðý Kozluk Çok Programlý Anadolu Lisesinde müzik öðretmeni olarak göreve baþlayan, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde yüksek lisans yapan Yalçýn, 7 ay gibi kýsa sürede hem meslektaþlarý hem de öðrencilerinin gönlüne taht kurdu.

Milli Eðitim Bakaný Tekin, þehit öðretmen Aybüke Yalçýn'ýn kabrini ziyaret etti

Aybüke öðretmen, 9 Haziran 2017'de öðrencilerine karnelerini verdikten sonra eve gitmek için okuldan arkadaþlarýyla ayrýldý.

Dönemin Kozluk Belediye Baþkaný Veysi Iþýk'ýn aracýna yönelik PKK'lý teröristlerce düzenlenen saldýrýda, bulunduðu araca isabet eden kurþunla aðýr yaralanan Yalçýn, Kozluk Devlet Hastanesinde müdahaleye raðmen kurtarýlamadý.

Ýlk görev yerinde þehit düþen Yalçýn'ýn cenazesi, Batman Öðretmenevi bahçesinde düzenlenen törenle gözyaþlarý içinde memleketine uðurlandý. Aybüke öðretmenin naaþý, memleketi Çorum'un Osmancýk ilçesindeki törenin ardýndan topraða verildi.

Ömrünün ve mesleðinin baharýnda Aybüke öðretmeni hayattan koparan terör örgütü PKK, ülkenin dört bir yanýnda lanetlendi.

Maðusa Limaný türküsü ve fotoðrafýndaki tebessümüyle hafýzalara kazýnan Aybüke öðretmenin ölümü, baþta annesi Zehra, babasý Sadýk, kardeþi Atýf Aybars Yalçýn olmak üzere tüm ülkeyi yasa boðdu.

Kozluk'ta vatandaþlar, þehit öðretmenleri için yaptýklarý yürüyüþle terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü öncülüðünde 15 Temmuz Þehitler Parký önünde toplanan vatandaþlar, ellerinde Türk bayraklarýyla, "Türk Kürt kardeþtir, PKK kalleþtir", "Kahrolsun PKK", "Þehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarýyla þehit öðretmenin görev yaptýðý okula kadar yürüdü.

Türk Kýzýlay Batman Þubesinin 200 metre uzunluðundaki Türk bayraðýyla destek verdiði yürüyüþün ardýndan okul bahçesinde toplanan vatandaþlar, Yalçýn için dua etti. Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü müzik zümresi de þehit öðretmeni anlatan þiirler okudu.

- AYBÜKE ÖÐRETMENÝN ADI YAÞATILIYOR

Aybüke öðretmenin hatýrasý, okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde, anýsýna düzenlenen etkinliklerle yaþatýlýyor.

Þehit öðretmenin ismi, ilk olarak görev yaptýðý ve kendi imkanlarýyla açtýðý müzik atölyesine, daha sonra Kozluk Çok Programlý Anadolu Lisesine verilerek yaþatýlýyor.

Mezun olduðu Körfez Anadolu Lisesi, saldýrýnýn gerçekleþtiði Hastane Caddesi ve mezun olduðu Necmettin Erbakan Üniversitesinin orkestra salonuna da Aybüke öðretmenin ismi verildi.

Osmancýk'ta bir ortaokulda, Kozluk'ta konukevinde, Muþ'un Bozbulut köyündeki okul kütüphanesinde, Pozantý'daki bir lisenin resim atölyesinde, Safranbolu'daki üst geçitte de adý yaþatýlýyor.

Yalçýn'ýn ismi, yüksek lisansa baþladýðý Batman Üniversitesinde bir sýnýfa verildi. Keçiören Belediyesi tarafýndan da önceki yýl Yayla Mahallesi'nde, þehit öðretmen Þenay Aybüke Yalçýn'ýn adýnýn verildiði halk kütüphanesi açýldý.

Ýsminin verildiði Batman Þehit Þenay Aybüke Yalçýn Halk Kütüphanesi de geçen yýl 1,6 milyon kullanýcýya hizmet verdi.

Aybüke öðretmenin hatýrasýna yönelik 2017'de masa tenisi turnuvasý, 2018'de Türk halk müziði solo ses yarýþmasý düzenlendi.

Akademisyen olmayý hedeflerken terörün hayattan kopardýðý Þenay Aybüke Yalçýn, her yýl 9 Haziran'da ve 24 Kasým Öðretmenler Günü'nde mezarý baþýnda, saldýrýnýn gerçekleþtiði yerde, görev yaptýðý okulda anýlýyor.

Öte yandan, Þýrnak'ta terörden temizlenen Gabar Daðý'nda keþfedilen petrol kuyularýnýn bulunduðu sahaya da Aybüke öðretmenin adý verildi.

- GEÇEN YIL "AYBÜKE; ÖÐRETMEN OLDUM BEN!" FÝLMÝ TÜRKÝYE'NÝN BÝRÇOK ÝLÝNDE ÝZLENDÝ

Öðretmen Þenay Aybüke Yalçýn'ýn hayatýný ve öðretmenlik azmini beyazperdeye taþýyan "Aybüke; Öðretmen Oldum Ben!" filmi, geçen yýl 24 Kasým Öðretmenler Günü'nde vizyona girdi.

TRT ile Bee Yapým ortaklýðýnda çekilen filmin yönetmenliðini Murat Onbul üstlendi. Filmin senaryosunu Uður Kýlýç ile Ozan Bodur kaleme aldý. Filmde Aybüke öðretmeni Nihayet Þahin, Aybüke öðretmenin babasýný Caner Kurtaran, annesini ise Zeynep Kankonde canlandýrdý. Filmin oyuncularý arasýnda Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci de yer aldý.

Geçen yýl 23 Kasým'da Beþtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen filmin galasýna, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, eþi Emine Erdoðan, þehit öðretmen Aybüke Yalçýn'ýn annesi Zehra, babasý Sadýk, kardeþi Atýf Aybars Yalçýn ve filmin oyuncularý katýldý.

Film, Türkiye'nin birçok ilinde gösterime girdi ve binlerce kiþi filmi izledi.

- AYBÜKE ÖÐRETMENÝN ÞEHÝT DÜÞTÜÐÜ TERÖR SALDIRISI

Batman'ýn Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de dönemin Belediye Baþkaný Veysi Iþýk'ýn aracýna yönelik PKK'lý teröristlerce düzenlenen saldýrýda, karne daðýtým töreninin ardýndan evine giden müzik öðretmeni Þenay Aybüke Yalçýn aðýr yaralanmýþ, genç öðretmen kaldýrýldýðý Kozluk Devlet Hastanesinde þehit olmuþtu.

Bölgeden uzaklaþan ve Bekirhan Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalýþýlan araçtaki terörist, "dur" ihtarýna uymayýp aracý infilak ettirmiþ, 2 asker þehit olmuþ, bir vatandaþ yaralanmýþtý.

Batman'ýn Sason ilçesinde 22 Mart 2018'de Ýl Jandarma Komutanlýðý ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten Ýran uyruklu "Agit" kod adlý teröristin, yapýlan incelemede Aybüke öðretmenin þehit düþtüðü saldýrýda kullanýlan bomba düzeneðini hazýrladýðý belirlenmiþti.

Batman 3. Aðýr Ceza Mahkemesindeki duruþmada, tutuklu yargýlanan 5 sanýk "terör örgütüne silah saðlamak" suçundan 18'er yýl hapis cezasýna çarptýrýlmýþtý.

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • þehit
  • Aybüke Yalçýn