Cumhurbaþkaný Erdoðan tarafýndan Mirziyoyev'e Devlet Niþaný verildi
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde "Devlet Niþaný Tevcih Töreni" gerçekleþtirildi.

Törende, iki ülkenin milli marþlarýnýn okunmasýnýn ardýndan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Mirziyoyev'e Türkiye Cumhuriyeti Devlet Niþaný tevcih etti.

Törende konuþan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Özbekistan'ýn, Mirziyoyev'in 2016'da Cumhurbaþkaný seçilmesinden itibaren bölgesinde barýþ ve istikrarýn kaynaðý haline geldiðini belirtti.

Mirziyoyev'in, Türkiye'nin de gönülden desteklediði yeni Özbekistan 3. Rönesans Projeleri ve uyguladýðý ekonomik reformlarla ülkesinin kalkýnmasýný temin ettiðini dile getiren Erdoðan, "Þevket kardeþimin tarihiyle büyük, kültürüyle büyük, halkýyla büyük bir devlet olan Özbekistan'ý tekrar þaha kaldýrdýðýný memnuniyetle görüyoruz. Özbekistan'ýn her alanda elde ettiði baþarýlardan Türkiye olarak, Türk kardeþleri olarak biz de gurur duyuyoruz." dedi.

Bu yýl Türkiye-Özbekistan diplomatik iliþkilerin kuruluþunun 32. yýlýnýn idrak edildiðini anýmsatan Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Kapsamlý stratejik ortaklýk seviyesine çýkardýðýmýz münasebetlerimizi inþallah daha da ileri taþýyacaðýz. Aziz kardeþim, iliþkilerimizin bugünkü mükemmel seviyesine ulaþmasýnýn önünü açan müstesna liderliðinizle aramýzdaki dostuk ve kardeþlik baðlarýnýn güçlendirilmesine yönelik samimi bir irade sergilediniz. Türkiye'nin ve Türk milletinin kara gün dostu olduðunuzu 6 Þubat depremleri baþta olmak üzere, son yýllarda karþýlaþtýðýmýz her hadisede gösterdiniz. Ýþte tüm bu nedenlerle Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek niþaný olan Devlet Niþanýmýzý size tevcih etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Devlet Niþanýný ülkelerimiz arasýndaki sarsýlmaz kardeþliðin güçlü niþanesi olarak göreceðinize ve taþýyacaðýnýza inanýyorum. Rabbim kardeþliðimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Zatý devletlerinin ve kardeþ Özbek halkýnýn mutluluk ve refahý için en iyi dileklerimi sunuyorum."

Törene, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn eþi Emine Erdoðan ile Özbekistan Cumhurbaþkaný Þevket Mirziyoyev'in eþi Ziroat Mirziyoyeva da katýldý.

ZÝROAT MÝRZÝYOYEVA'NIN TÜRKÝYE ZÝYARETÝNE ÖZEL OLARAK LALE MOTÝFLÝ BÝR ELBÝSE GÝYDÝÐÝ GÖRÜLDÜ

Törenin ardýndan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Özbekistan Cumhurbaþkaný Mirziyoyev onuruna resmi akþam yemeði verdi.

Öte yandan, tören öncesinde Cumhurbaþkaný Erdoðan ve eþi Emine Erdoðan ile Özbekistan Cumhurbaþkaný Mirziyoyev ve eþi Ziroat Mirziyoyeva, sergi salonunda düzenlenen "Asýrlýk Tatlarýn Buluþma Noktasý: 7 Bölgede Türk Mutfaðý" sergisini gezdi. Erdoðan ve Mirziyoyev, sergi alanýnda gösteri yapan horon ekibini izledi. Cumhurbaþkanlarý ve eþleri, günün anýsýna fotoðraf çektirdi.

  • Erdoðan
  • Mirziyoyev
  • Devlet Niþaný Töreni