Cumhurbaþkaný Erdoðan Türkiye'nin gurur projelerini isim isim saydý: Bunlara sahip olmak beka meselesi
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, partisince 15 Temmuz Demokrasi Meydaný'nda düzenlenen mitingde yaptýðý konuþmada, alanda toplanan vatandaþlarýn Berat Kandili'ni tebrik etti.

"Rabb'im bizleri saðlýk, huzur ve afiyet içerisinde, sevdiklerimizle birlikte ramazan-ý þerife kavuþtursun." diyen Erdoðan, baþta Gazze'de yaþayanlar olmak üzere gönül coðrafyasýnýn dört bir köþesindeki mazlumlar için dua ettiðini söyledi.

Sakarya'ya teþekkür borcu bulunduðunu belirten Erdoðan, "Geçen sene mayýs ayýnda tarihimizin en kritik seçimlerinden birini yaþadýk. 14-28 Mayýs seçimleri Türkiye'nin demokrasi ve kalkýnma mücadelesinde daima örnek gösterilecektir." ifadesini kullandý.

Sadece katýlým oranlarýnýn yüksekliði itibarýyla deðil, sonuçlarý açýsýndan da mayýs seçimlerinin bir dönüm noktasý olduðunu dile getiren Erdoðan, þöyle devam etti:

"Millet olarak bugün geriye doðru baktýðýmýzda nasýl bir badire atlattýðýmýzý çok daha iyi anlýyoruz. Karþýmýzdaki ittifakýn bugünkü durumunu gördükçe 'Türkiye'nin ve Türk milletinin verilmiþ sadakasý varmýþ.' diyoruz. Ýþte bu kritik cumhurbaþkanlýðý ve milletvekilliði seçimlerinde Sakarya'mýz iradesine sahip çýkarak yine destan yazdý. Yüzde 65'er oy oranýyla bize destek olan Sakaryalý kardeþlerimin her birine þükranlarýmý özellikle sunuyorum. Cumhur Ýttifaký'nýn örnek dayanýþmasýný sergileyen Sakarya inþallah 31 Mart'ta çok daha güçlü þekilde inanýyorum ki yanýmýzda yer alacaktýr."

- "MEYDANDA 60 BÝN KÝÞÝ VAR"

Mitinge katýlanlarýn sayýsýný açýklayan Erdoðan, "Þu anda meydana bakýyorum, resmi rakamý istedim, resmi rakam ne biliyor musunuz? Þu anda meydanda elhamdülillah 60 bin kiþi var. Zaten Sakarya'ya da bu yakýþýr. Bizim Sakarya'yla aramýzdaki muhabbeti ancak gönül gözüyle bakanlar görebilir." diye konuþtu.

Erdoðan, "Bu muhabbeti dizelere dökecek olursak herhalde þu þekilde akýp gelirdi." diyerek, "Hep haktan yanasýn, yiðitsin, mertsin/Kimseye eðilmez baþýn Sakarya/Yeryüzüne indirilmiþ cennetsin/Dünyada bulunmaz eþin Sakarya/Gönül ikliminin rüzgarý sende/Bahtýmýn bitmeyen baharý sende/Tarihimin þaný, zaferi sende/Sýrtýmý dayadýðým daðsýn sen Sakarya." dizelerini seslendirdi.

Gönül coðrafyasýnýn her rengini, her güzelliðini baðrýnda yaþatan, Kafkaslar'ýn, Balkanlar'ýn, Anadolu'nun her köþesinin kokusunu taþýyan Sakarya'ya hasret gidermeye geldiðini belirten Erdoðan, "Bu coðrafyanýn vatan olmasýnda kanýyla canýyla teriyle bedel ödeyen, þehitler veren Sakarya, geleceðimize güvenle bakmamýzýn da teminatýdýr." ifadelerini kullandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Milli Mücadele'de olduðu gibi 15 Temmuz'da da dimdik ayakta durarak hainlere geçit vermeyen bu þehrin Türkiye Yüzyýlý'nýn da yükselen yýldýzý olduðunu belirtti.

Türkiye'nin demokrasi, adalet ve kalkýnma mücadelesinin her safhasýnda Sakaryalýlarýn yanlarýnda olduðunu dile getiren Erdoðan, "Bir dönem bizimle birlikte olup da sonra yolunu ayýranlarýn veya yolunu kaybedenlerin aksine Sakarya istikametini hiç bozmadý. Ayný þekilde Sakarya, ülkeye eser kazandýrmak, millete hizmet etmek için çalýþmasý gereken muhalefetin oyunlarýna da hiç gelmedi." diye konuþtu.

Erdoðan, ülkenin ikinci büyük partisinin iþi gücü býraktýðýný ve kendi içinde saç saça, baþ baþa kavga ettiðini ifade ederek, þöyle devam etti:

"Dün, Türkiye'yi yönetecek cumhurbaþkaný adayý diye karþýmýza çýkardýklarý genel baþkanlarýný çiðneyip geçtiler. Onun yanýnda cumhurbaþkaný yardýmcýsý diye þehir þehir dolaþtýrdýklarý isimlerin ise yarýn ne olacaklarý belli deðil. Yaptýklarý kongrenin üzerindeki þaibeleri, aday belirleme sürecindeki kirli pazarlýklar ve vahim iddialarý izledik. Öyle bir haldeler ki, dünya yansa, ülke batsa, kýyamet kopsa, millet feveran etse umurlarýnda deðil. Kendi çýkarlarýndan, kendi þahsi kariyerlerinden baþka hiçbir þeyi gözleri görmüyor. Aslýnda bunlar tek parti devrinden beri hep böyleydiler. Bunun için milletimiz rahmetli Menderes'ten merhum Özal'a, kendi hayallerini paylaþan, kendi derdiyle dertlenen herkese sahip çýkmýþtýr."

Kendilerinin 21 yýldýr, ülkenin kalkýnmasý ve geliþmesi için verdikleri mücadeleyle farklarýný gösterdiðini vurgulayan Erdoðan, þimdi de ülkeyi Türkiye Yüzyýlý belediyeciliðiyle mahalli idarelerde de dünyanýn en üst ligine çýkarmak istediklerini aktardý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Sakarya buna hazýr mýyýz?" sorusuna mitingdekilerin "Evet" diyerek cevap vermesi üzerine, "Milletimizden 31 Mart'ta sandýkta desteði, muhalefetin yaptýðý gibi siyasi rant paylaþýmý deðil, iþte bu vizyonu hayata geçirme iradesiyle talip ediyoruz. Bugün sizlerin karþýsýna da ayný hissiyatla çýktýk." ifadelerini kullandý.

Katýlýmcýlara, "Sakarya'dan öyle bir ses verin ki Marmara'dan Karadeniz'e kadar duymayan kalmasýn" diyen Erdoðan'ýn, "Ayaða kalkmaya hazýr mýyýz Sakarya? Sakarya, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyýlý þehirleri için hazýr mýyýz? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyýlý þehirleri için kararlý mýyýz? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliði tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe, kadýn kollarý, gençler kapý kapý dolaþmaya var mýyýz? Seçim akþamý Sakarya'yla birlikte Türkiye haritasýný Cumhur Ýttifaký'nýn renkleriyle boyamaya var mýyýz?" sözlerine alandakiler "Evet" diye karþýlýk verdi.

Erdoðan da "Rabb'im hepinizden razý olsun, maþallah." dedi.

- "EZANLARIMIZ SUSMASIN, MABETLERÝMÝZÝN GÖÐSÜNE NAMAHREM ELÝ DEÐMESÝN DÝYE CAN VERDÝK"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Sakarya'nýn Türkiye'nin, Türkiye'nin de bulunduðu coðrafyanýn kalbi olduðunu belirterek, "Tarih boyunca tüm hükümdarlarýn, tüm imparatorluklarýn gözü hep bu coðrafyada oldu. Boðazlarý, Ýstanbul'u, Anadolu'yu almak için çok kanlý savaþlar yapýldý. Bu bakýmdan Anadolu sadece medeniyetler beþiði deðildir. Ayný zamanda bir medeniyetler mezarlýðýdýr. Bu topraklarda nice devlet kuruldu, hüküm sürdü ve yýkýlýp gitti. Nice kral, nice kumandan en son nefesini bu topraklarda verdi." diye konuþtu.

Türk milleti olarak, Malazgirt'ten beri vatan olan bu topraklarý müdafaa için mücadele ettiklerini, can verdiklerini kaydeden Erdoðan, "Bir asýr önce Çanakkale'de ve Milli Mücadele'de yüz binlerce vatan evladýný feda ederek, Anadolu'yu milletimizin mezarý haline getirmek isteyenlerin elinden kurtardýk. Bayraðýmýz inmesin, ezanlarýmýz susmasýn, mabetlerimizin göðsüne namahrem eli deðmesin diye can verdik, ter döktük." þeklinde konuþtu.

- "SON TERÖRÝSTÝ ETKÝSÝZ HALE GETÝRENE KADAR BU MÜCADELEYÝ DEVAM ETTÝRECEÐÝZ"

Erdoðan, son 40 yýldýr da birliðe, beraberliðe, kardeþliðe kasteden bölücü terör örgütüne karþý mücadele yürüttüklerine iþaret ederek, "Terör örgütü, askeriyle polisiyle kamu görevlisiyle korucusuyla kadýný, yaþlýsý, genci ve hatta bebeðiyle on binlerce insanýmýzý katlederek bizden kopardý. Çektiðimiz acýlarýn, maruz kaldýðýmýz ihanetlerin, ödediðimiz bedellerin haddi hesabý yok. Ama hamdolsun her karýþý þehit kanlarýyla sulanmýþ bu cennet vataný iþgalcilere, hainlere, emperyalistlerin tetikçiliðini yapan teröristlere teslim etmedik." diye konuþtu.

Katýlýmcýlara, "Bunlarý Cudi'de, Tendürek'te, Gabar'da gömdük mü?" diye seslenen Erdoðan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bildiðiniz gibi artýk içeride terör örgütleri kalmadý. Hepsi de terk ettiler. Son olarak güney sýnýrýmýz boyunca bir teröristan kurmaya teþebbüs ettiler. Gerçekleþtirdiðimiz sýnýr ötesi harekatlarla bu senaryoyu da yýrtýp attýk. Ýnsansýz hava araçlarýmýzla ÝHA'larýmýzla SÝHA'larýmýzla Akýncý'larýmýzla deðerleri evlatlarým, deðerli kardeþlerim, gençler, bunlarý yok ettik ve bunlarý o maðaralarda yok ettik. Þimdi en son olarak ortaya hangi uçaðýmýzý çýkardýk? Þimdi de KAAN'ýmýzý çýkardýk. KAAN'la beraber yine gökyüzüyle buluþtuk."

Erdoðan'ýn, "Yaparsa" sözlerine katýlýmcýlar "Erdoðan yapar" karþýlýðýný verdi. Erdoðan da "Yaptýk mý? Gene yapacaðýz." dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Nerede bir terörist varsa buluyoruz, baþýný eziyoruz. Arkalarýnda kimlerin olduðuna bakmadan, son teröristi etkisiz hale getirene kadar bu mücadeleyi devam ettireceðiz. Tüm bu sürecin bize öðrettiði en önemli hakikat nedir biliyor musunuz; Hazýr ol cenge, eðer ister isen sulh-ü salah. Yani barýþ ve huzur istiyorsan savaþa hazýr olmalýsýn." diye konuþtu.

Erdoðan, "Türkiye ve Türk milleti olarak þayet bu topraklarda huzur ve güven içinde yaþamak istiyorsak yapacaðýmýz iþ bellidir. Güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayine sahip olacaðýz. Denizde sahip olacaðýz, havada sahip olacaðýz, karada sahip olacaðýz. Olduk mu? Olduk." ifadelerini kullandý.

Baþka ülkeler için bunlarýn bir tercih olabileceðini ama Türkiye için her alanda güçlü olmanýn bir mecburiyet olduðunu vurgulayan Erdoðan, "Aksi takdirde bizi düþmanlarýmýza karþý ne uluslararasý hukuk koruyabilir, ne mensubu olduðumuz ittifaklar koruyabilir, ne de acizliði artýk herkesin kabullendiði Birleþmiþ Milletler (BM) koruyabilir. Bizi düþmanlarýmýza karþý koruyacak olan tek þey bileðimizdir, kendi gücümüzdür, kendi imkan ve kabiliyetlerimizdir. Diðer türlü bize bu coðrafyada nefes bile aldýrmazlar." deðerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, bu gerçeði yakýn çevredeki örneklerle acý bir þekilde gördüklerini kaydederek, þunlarý kaydetti:

"Bosna'da 30 yýl önce yaþanan katliamlarý hepimiz hatýrlýyoruz. Avrupa'nýn ortasýnda Boþnak kardeþlerimiz açýkça soykýrýma uðradý. Batýlý devletlerin ve kurumlarýn kýlý dahi kýpýrdamadý. Irak'ta 2 milyon kiþi resmen katledildi. Kimse dönüp bakmadý. Azerbaycan topraklarý ve onun bir parçasý olan Karabað yýllarca iþgal altýnda kaldý. Hocalý baþta olmak üzere pek çok katliam yapýldý, kimse harekete geçmedi. Suriye'de 1 milyon insan vahþice öldürüldü, 12 milyon insan göçe zorlandý. Zulmü durdurmak için kimse adým atmadý."

- "KAMERALAR ÖNÜNDE ÝSRAÝL'Ý ELEÞTÝREN BATILI GÜÇLER, ORDUSUNA SÝLAH DESTEÐÝNÝ SÜRDÜRÜYOR"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana çoðu çocuk, kadýn ve sivil 30 bin masum Filistinlinin þehit edildiðini, 70 binden fazla sivilin yaralandýðýný aktararak, þunlarý söyledi:

"Ne Batýlý güçler ne de Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi, Ýsrail vahþetini engelleyecek iþe yarar bir çaba göstermedi. Tam 140 gündür Ýsrail'in iþlediði insanlýk suçlarýný sadece seyrediyorlar. Öyle ki Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi, Ýsrail'e acil ateþkes çaðrýsý bile yapmýyor, yapamýyor. Kameralar önünde yasak savma kabilinden Ýsrail'i eleþtiren Batýlý güçler, iþgalci Ýsrail ordusuna her türlü silah desteðini vermeyi sürdürüyor. Allah korusun, yarýn bizim baþýmýza da bir felaket gelse karþýlaþacaðýmýz manzara bundan farklý olmayacaktýr."

Aslýnda bunun yaþandýðýný dile getiren Erdoðan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Suriye topraklarýndan ülkemize yönelik DEAÞ ve PKK tehditleri yoðunlaþtýðýnda, müttefik dediðimiz ülkeler topraklarýmýzda konuþlu hava savunma sistemlerini söküp götürdüler. Terörle mücadelede ihtiyacýmýz olan silahlarý, araç gereci, mühimmatý vermediler. Hatta bugün dünyanýn en büyük üretici ve ihracatçýlarý arasýnda olduðumuz tabanca almamýza dahi engel oldular. Sonra ne oldu? Biz tabancamýzý yapmaya baþladýk ve onlar bizden þimdi tabanca istiyorlar. Dolayýsýyla KAAN savaþ uçaðýna, Anadolu gemisine, Akýncý'ya, Kýzýlelma'ya, ANKA'ya, Atak'a, fýrtýna obüslerine, Altay tankýna -burada Sakarya'da- çeþit çeþit füze sistemlerine sahip olmak bizim için bir beka meselesidir. Biz bunlarý yaptýk mý? Þimdi onlar bizden istiyor."

- "GEÇTÝÐÝMÝZ YIL 5,5 MÝLYAR DOLARLIK REKOR ÝHRAÇ TUTARI YAKALADIK"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Dünyada 5. nesil savaþ uçaðý yapabilen 4 ülke arasýna girmemizin gururunu yaþayamayanlar, dönüp kalplerindeki ülke ve millet sevgisini bir sorgulasýn. Þayet, bu savunma sanayi projelerini hayata geçirmemiþ olsaydýk, Allah göstermesin bugün nasýl bir durumda olurduk düþünmek bile istemiyorum." deðerlendirmesini yaptý.

Son 21 yýlda savunma sektörüne yaptýklarý yatýrýmlarýn karþýlýðýný hem güvenlikte hem ihracatta almaya baþladýklarýný vurgulayan Erdoðan, kendileriyle beraber dost ve kardeþ ülkelerin ihtiyaçlarýný da karþýlayan bir ülke haline geldiklerini kaydetti.

Erdoðan, geçen yýl 185 ülkeye 230 çeþit ürün ihraç ederek 5,5 milyar dolarlýk rekor ihraç tutarý yakaladýklarýna iþaret ederek, Sakarya'nýn diðer alanlarda olduðu gibi bu mücadelede de ülkenin önde gelen þehirleri arasýndaki yerini aldýðýný belirtti.

Savunma sanayinde sürekli yükselttikleri hedefler doðrultusunda azim ve kararlýlýkla çalýþmayý sürdürdüklerinin altýný çizen Erdoðan, "Yeter ki þu dört ilkeye sýký sýkýya sahip çýkmaya devam edelim." diyerek alandaki vatandaþlarla birlikte, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacaðýz, iri olacaðýz, diri olacaðýz, kardeþ olacaðýz, hep beraber Türkiye olacaðýz." sözlerini tekrarladý.

Erdoðan, "Bu irade 85 milyonuyla milletimizde yaþadýkça, Allah'ýn izniyle Türkiye Yüzyýlý'nýn doðuþunun önünü kimsenin kesemeyecektir." dedi.

Türkiye'nin bugün bölgesel ve küresel bir güç hedefine sahip olmasýnýn gerisinde son 21 yýlda ülkeye kazandýrdýklarý eser ve hizmet altyapýsýnýn bulunduðunu söyleyen Erdoðan, ülkenin her þehrinin, her karýþ topraðýnýn bu yatýrýmlardan istifade ettiðini dile getirdi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Sakarya'da son 21 yýlda 183 milyar liranýn üzerinde yatýrým yaptýklarýný belirtti.

Eðitimde þehre 3 bin 642 yeni derslik kazandýrdýklarýný, ikinci devlet üniversitesi Sakarya Uygulamalý Bilimler Üniversitesini kurduklarýný hatýrlatan Erdoðan, gençlik ve sporda 14 bin 500 kiþi kapasiteli yükseköðrenim yurt binalarý açtýklarýný, 28 bin kiþi kapasiteli þehir stadyumu baþta olmak üzere 88 spor tesisi inþa ettiklerini kaydetti.

Sakaryalý ihtiyaç sahibi vatandaþlara 4,5 milyar lira tutarýnda kaynak aktardýklarýný vurgulayan Erdoðan, 20 bin metrekare açýk ve 103 bin metrekare kapalý alana sahip yeni bir adliye sarayý yaptýklarýný bildirdi.

Erdoðan, saðlýk hizmetlerine iliþkin, "Saðlýkta 1300 yataklý eðitim ve araþtýrma hastanesi baþta olmak üzere toplamda 1946 yataklý 23 hastanenin de aralarýnda olduðu 59 saðlýk tesisi hizmete açtýk. Yapýmý süren 1000 yataklý Sakarya Þehir Hastanemizi inþallah en kýsa sürede tamamlayýp hizmete açacaðýz." bilgisini paylaþtý.

TOKÝ vasýtasýyla 8 bin 501 konutu tamamlayýp hak sahiplerine teslim ettiklerini aktaran Erdoðan, kentsel dönüþümde þehirde riskli yapý olarak belirledikleri 1740 baðýmsýz bölümün dönüþümünü gerçekleþtirdiklerini söyledi.

Þehirdeki 7 atýk su arýtma tesisiyle nüfusun yüzde 98'ine hizmet verdiklerini, Sakarya'da 2 millet bahçesi yaptýklarýný aktaran Erdoðan, ulaþtýrmada 133 kilometreden devraldýklarý bölünmüþ yol uzunluðunu toplamda 401 kilometreye çýkardýklarýný, Kuzey Marmara Otoyolu'yla Ýstanbul'a ulaþýmý kolaylaþtýrdýklarýný ifade etti.

- "SAKARYA'NIN BÜTÜN ÝLÇELERÝNE DOÐAL GAZ ARZI SAÐLADIK"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, þehre kazandýrdýklarý diðer hizmetleri þöyle sýraladý:

"Sakarya Üniversitesi Demokrasi Meydaný Tramvay Hattý için çalýþmalarýmýz sürüyor. Sakarya'yý hýzlý trenle buluþturduk. Þehir sýnýrlarýmýzdaki hýzlý tren hattý üzerinde çalýþmalarýn halen sürdüðü yerler bittiðinde Ankara-Ýstanbul arasýndaki seyahat süresi 25 dakika daha azalacaktýr. Sakarya'ya hýzlý tren fabrikasýný kurarak ülkemizin ihtiyacý olan tren setlerinin hýzlý tren noktasýnda, hafif raylý sistem araçlarýnýn milli imkanlarla üretilmesini saðladýk. Tarým ve ormanda Sakarya'ya 2 baraj, 4 gölet, 61 taþkýn koruma tesisi, 12 sulama tesisi ve 9 hidroelektrik santral tesisi inþa ettik. Ýnþa ettiðimiz sulama tesisleriyle 57 bin dekar araziyi sulamaya açtýk. Yapýmý devam eden 4 sulama tesisiyle 25 bin dekar araziyi daha sulamaya açacaðýz. Þehrin içme suyu ihtiyacýnýn karþýlanmasýnda önemli bir alternatif olacak Ballýkaya Barajý'nýn inþasýnda yüzde 85 seviyesine geldik. Sakaryalý çiftçilerimize 10 milyar lira tutarýnda tarýmsal hibe desteði verdik. Sanayi ve teknolojide 2 endüstri bölgesi, 6 yeni organize sanayi bölgesi, 2 teknopark, 24 araþtýrma geliþtirme merkezi ve 5 tasarým merkezi kurduk. Ýstihdamý desteklemek için Sakarya'daki iþverenlere toplam 6,5 milyar lira tutarýnda prim teþviki verdik. Enerjide, Sakarya'nýn bütün ilçelerine doðal gaz arzý saðladýk."

Þehre kazandýrýlan yatýrýmlarla ilgili hazýrlanan videonun izletilmesinin ardýndan konuþmasýný sürdüren Erdoðan, "Ýnþallah önümüzdeki dönemde bu yatýrýmlarý katlayarak arttýracaðýz. Nasýl olmasýn? Kardeþlerim, þu anda cumhurbaþkaný bu kardeþiniz mi? Hükümet biz miyiz? Dolayýsýyla biz hükümet olduktan sonra Sakarya'da yerel yönetimi bizlere verdiðiniz zaman hem yerel yönetim hem hükümet olarak bütün imkanlarýmýzla -bu ne demektir- Sakarya her türlü hizmeti görecek demektir. Ben bu duygularla hepinizi sevgiyle, saygýyla selamlýyorum. Rabb'im yolumuzu, bahtýmýzý açýk etsin diyorum." ifadelerini kullandý.

- ERDOÐAN, SAKARYA BÜYÜKÞEHÝR VE ÝLÇE BELEDÝYE BAÞKAN ADAYLARIYLA KATILIMCILARI SELAMLADI

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, "Cumhur Ýttifaký'mýzýn Büyükþehir ve ilçe belediye baþkan adaylarýný sizlere emanet ediyorum. Emanete sahip çýkmaya var mýyýz?" sorusunu yönelttiði alandaki katýlýmcýlar, "Evet" diyerek karþýlýk verdi.

Daha sonra Erdoðan, Serdivan Belediye Baþkaný ve Cumhur Ýttifaký'nýn Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Yusuf Alemdar ve ilçe belediye baþkan adaylarýný, Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya Ýl Baþkaný Yunus Tever ve MHP Sakarya Ýl Baþkaný Oðuz Alkaþ ile sahneye davet ederek, katýlýmcýlarý selamladý.

AK Parti Genel Baþkanvekili Mustafa Elitaþ, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýlarý Ali Ýhsan Yavuz, Hasan Basri Yalçýn ve Erkan Kandemir, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Þahin, AK Parti Genel Merkez Kadýn Kollarý Baþkaný Ayþe Keþir, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfü Bayraktar, Çiðdem Erdoðan, Ali Ýnci, Ertuðrul Kocacýk ve Murat Kaya ile MHP Grup Baþkanvekili Muhammed Levent Bülbül de sahneye davet edildi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, katýlýmcýlarý selamladýktan sonra, "Sakarya, Cumhur Ýttifaký olarak gümbür gümbür sandýklara gidiyor ve sandýklarý patlatýyor muyuz? 31 Mart akþamý 'Sakarya saf çocuðu masum Anadolu'nun, divanesi ikimiz kaldýk Allah yolunun.' diyor muyuz? Sakarya, ben inanýyorum yine gümbür gümbür akacak ve buradan Türkiye'ye gayet güzel marþlarý dinleteceðiz. Tamam." þeklinde konuþtu.