Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan Astana'da diplomasi trafiði
ABONE OL
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Türk Devletleri Teþkilatý 10. Zirvesi'ne katýlmak üzere geldiði Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da temaslarýný sürdürüyor.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, TOKAYEV ÝLE GÖRÜÞTÜ

TDT 10. Zirvesi için Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Kazakistan Cumhurbaþkaný Kasým Cömert Tokayev ile bir araya geldi.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, ALÝYEV ÝLE GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev ile görüþtü.

Türk Devletleri Teþkilatý 10. Zirvesi için Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan, konakladýðý otelde Azerbaycan Cumhurbaþkaný Aliyev ile bir araya geldi.

Görüþme, basýna kapalý gerçekleþti.

CUMHURBAÞKANLIÐI ÝLETÝÞÝM BAÞKANLIÐINDAN ERDOÐAN-ALÝYEV GÖRÜÞMESÝNE ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev ile görüþmesinde Ýsrail'in uluslararasý hukuka uygun hareket etmesini saðlamak için uluslararasý toplumun güçlü mesajlar vermesi gerektiðini belirtti.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý, Türk Devletleri Teþkilatý 10. Zirvesi için Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Azerbaycan Cumhurbaþkaný Aliyev ile görüþmesine iliþkin açýklama yaptý.

Görüþmede Türkiye-Azerbaycan iliþkileri, bölgesel ve küresel meseleler ile Ýsrail-Filistin çatýþmalarýnýn ele alýndýðý bildirilen açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaþkaný Erdoðan, görüþmede Türkiye'nin insani yardým çabalarýnýn artarak süreceðini, Ýsrail'in uluslararasý hukuka uygun hareket etmesini saðlamak için uluslararasý toplumun güçlü mesajlar vermesi gerektiðini, bölgede kalýcý barýþýn ancak 1967 sýnýrlarýnda, baþkenti Doðu Kudüs olan, coðrafi olarak bütün ve baðýmsýz Filistin Devletinin kurulmasý ile mümkün olabileceðini ifade etti. Görüþmede ayrýca Türkiye-Ermenistan normalleþme süreci ile Azerbaycan ve Ermenistan arasýndaki çatýþma sonrasý sürecin son durumu da gündeme geldi."

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, KIRGIZÝSTAN CUMHURBAÞKANI CAPAROV ÝLE GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Kýrgýzistan Cumhurbaþkaný Sadýr Caparov ile görüþtü.

Türk Devletleri Teþkilatý 10. Zirvesi için Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan, konakladýðý otelde Kýrgýzistan Cumhurbaþkaný Caparov ile bir araya geldi.

Basýna kapalý görüþmede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakaný Ömer Bolat, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Türk Devletleri Teþkilatý Aksakallar Konseyi Baþkaný Binali Yýldýrým ile Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun da hazýr bulundu.

CUMHURBAÞKANLIÐI ÝLETÝÞÝM BAÞKANLIÐINDAN, ERDOÐAN-CAPAROV GÖRÜÞMESÝNE ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA:

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Kýrgýzistan Cumhurbaþkaný Sadýr Caparov ile görüþmesinde, Gazze halkýna yönelik Ýsrail'in insan haklarý ihlallerine karþý uluslararasý toplumun tepkisinin önemli olduðunu belirtti.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý, Türk Devletleri Teþkilatý 10. Zirvesi için Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Kýrgýzistan Cumhurbaþkaný Caparov ile görüþmesine iliþkin açýklama yaptý.

Görüþmede, Türkiye-Kýrgýzistan iliþkileri, terörle mücadele, bölgesel ve küresel meseleler ile Ýsrail ve Filistin arasýndaki çatýþmalarýn deðerlendirildiði belirtilen açýklamada þunlar kaydedildi:

"Cumhurbaþkaný Erdoðan görüþmede, Gazze halkýna yönelik Ýsrail'in insan haklarý ihlallerine karþý uluslararasý toplumun tepkisinin önemli olduðunu ve Türk Devletleri Teþkilatý'nýn birlik içinde bölgede insani ateþkes ve barýþa giden yola katký saðlayabileceðini söyledi."

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, MACARÝSTAN BAÞBAKANI ORBAN'I KABUL ETTÝ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Macaristan Baþbakaný Viktor Orban'ý kabul etti.

Türk Devletleri Teþkilatý 10. Zirvesi için Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan, konakladýðý Rixos President Astana Otel'de, Orban ile görüþtü.

Görüþme, basýna kapalý yapýldý.

ÝLETÝÞÝM BAÞKANLIÐINDAN, CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN'IN MACARÝSTAN BAÞBAKANI ORBAN'I KABULÜNE ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Macaristan Baþbakaný Viktor Orban'ý kabulünde, Türkiye'nin küresel barýþ ve bölgenin huzuru için hem insani yardýmlarýn önünün açýlmasý hem de geç kalýnmadan tüm ilgili aktörlerin katýlýmýyla Ýsrail-Filistin sorununa çözüm için garantörlük mekanizmasý oluþturulmasýnýn yararlý olacaðýný belirtti.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý, Türk Devletleri Teþkilatý 10. Zirvesi için Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Macaristan Baþbakaný Orban'ý kabulüne iliþkin açýklama yaptý.

Kabulde, Türkiye-Macaristan iliþkilerinin yaný sýra bölgesel ve küresel geliþmeler ile Ýsrail-Filistin çatýþmalarýnýn son durumunun ele alýndýðý bildirilen açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Cumhurbaþkaný Erdoðan kabulde, uluslararasý toplumun Filistin'deki insan haklarý ihlallerini durdurmak için etkin adýmlar atmasýnýn zorunlu olduðunu ve Türkiye'nin barýþçýl çabalarýnýn sürdüðünü ifade etti. Cumhurbaþkaný Erdoðan, Türkiye'nin küresel barýþ ve bölgenin huzuru için hem insani yardýmlarýn önünün açýlmasý hem de geç kalýnmadan tüm ilgili aktörlerin katýlýmýyla Ýsrail-Filistin sorununa çözüm için garantörlük mekanizmasý oluþturulmasýnýn yararlý olacaðýný belirtti."