Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan diplomasi trafiði: Liderlerle önemli görüþmeler
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre Cumhurbaþkaný Erdoðan, BAE Devlet Baþkaný Al Nahyan ile görüþmesinde, kan ve gözyaþýnýn hakim olduðu iþgal altýndaki Filistin topraklarýnda, barýþ ve huzur içerisinde yaþanan bayramlara kavuþma dileðini ifade etti.

Erdoðan görüþmede, Al Nahyan ve tüm BAE halkýnýn Kurban Bayramý'ný da kutladý.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN SUUDÝ ARABÝSTAN VELÝAHT PRENSÝ ÝLE TELEFONDA GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefon görüþmesi gerçekleþtirdi.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre Erdoðan, Prens Selman ile yaptýðý görüþmede, Ýslam aleminin bu zor zamanlarda birliðinin önemli olduðunu belirterek, Suudi Arabistan'ý Gazzeli þehit ve yaralý ailelerinden oluþan 1000 kiþiyi hac için ülkelerinde aðýrlama kararýndan dolayý tebrik etti.

Görüþmede Erdoðan, Selman ve tüm Suudi Arabistan halkýnýn Kurban Bayramý'ný kutladý.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, IRAK CUMHURBAÞKANI REÞÝD ÝLE GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Irak Cumhurbaþkaný Abdullatif Reþid ile telefon görüþmesi gerçekleþtirdi.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Cumhurbaþkaný Erdoðan, Reþid ile görüþmesinde, Ýslam dünyasýnýn en özel günlerinden bayramlarýn bayram tadýnda yaþanmasý ve Filistin topraklarý baþta olmak üzere, Ýslam alemine huzur, mutluluk ve bereket getirmesi dileklerini iletti.

Görüþmede Erdoðan, Iraklý mevkidaþýnýn ve tüm Irak halkýnýn bayramýný tebrik etti.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, PAKÝSTAN BAÞBAKANI ÞAHBAZ ÞERÝF ÝLE GÖRÜÞTÜ

Erdoðan görüþmede; Ýslam dünyasýnýn, Gazze'deki Ýsrail zulmü nedeniyle Kurban Bayramý'ný buruk geçirdiðini belirtti. Görüþmede Cumhurbaþkanýmýz Erdoðan, Pakistan Baþbakaný Þerif'in ve tüm Pakistan halkýnýn Kurban Bayramý'ný tebrik etti.

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • diplomasi