Baþkan Erdoðan'dan Kurban Bayramý mesajý: Ýsrail'in barbarlýklarýna raðmen zafer Filistin'in olacak
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Kurban Bayramý dolayýsýyla yayýmladýðý video mesajda, vatandaþlarýn bayramýný gönülden tebrik ettiðini söyledi.

Bu mübarek günlerin millete, Ýslam alemine ve tüm insanlýða hayýrlar getirmesini niyaz eden Erdoðan, Cenabýallah'ýn kesilen kurbanlarý, yapýlan ibadetleri katýnda kabul ve makbul eylemesini diledi.

Tüm milletin, ümmeti Muhammed'in daha nice bayramlara saðlýkla, huzurla, mutlulukla eriþmesini temenni eden Erdoðan, "Özellikle Gazze'de soykýrýmcý Ýsrail'in mezalimi altýnda bayramý idrak eden kardeþlerimin Kurban Bayramý'ný yürekten tebrik ediyor; acý çeken, zulme ve her gün katliama uðrayan kardeþlerimizin de bir an önce huzura, güven ve istikrar ortamýna kavuþmasýný diliyorum." ifadelerini kullandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, bayramlarýn, birlik, beraberlik, dayanýþma ve kardeþlik duygularýnýn en üst seviyede yaþandýðý müstesna günler olduðuna vurgu yaparak, þunlarý kaydetti:

"Bayramlar, yetimlerin, öksüzlerin, garip gurebanýn hatýrlandýðý, akrabalýk ve komþuluk münasebetlerinin sýklaþtýðý, millet olarak birbirimize daha sýký kenetlendiðimiz özel günlerdir. Koronavirüs salgýný sebebiyle maalesef komþuluk, akrabalýk, dostluk iliþkilerimizde araya mesafeler girdi. Bayramlar vasýtasýyla bu mesafeleri kapatýyor, sýlayýrahimi daha çok hatýrlýyoruz. Atalarýmýz, 'gözden ýrak olan gönülden de ýrak olur' demiþlerdir. Millet olarak her zamankinden daha fazla gönül birliðine, kalp birliðine, dayanýþmaya ihtiyacýmýz olan günlerden geçiyoruz. Siyasette oluþan yumuþama ikliminin, milletimizin tekrar kucaklaþmasýna katký saðladýðýný memnuniyetle müþahede ediyoruz. Ýnþallah hep birlikte gönül gönüle vererek bu bayramý tam anlamýyla bir kardeþlik þölenine dönüþtüreceðimize inanýyorum."

Geride kalan bir yýl içerisinde üst üste üç seçim yaþandýðýný hatýrlatan Erdoðan, bu seçimlerin hepsinden de demokrasinin güçlenerek çýktýðýný söyledi.

"ENFLASYON CANAVARINDAN KURTULMA SÜRECÝNE GÝRDÝK"

Erdoðan, hükümet olarak önlerinde 4 yýllýk icraat dönemi bulunduðuna dikkati çekerek, þöyle devam etti:

"Dünyada yüksek seyreden enflasyon halen endiþe kaynaðý olmaya devam ediyor. Aþýmýza, iþimize, ekmeðimize ortak olan enflasyon canavarýndan kurtulma sürecine girdik. Ekonomi programýmýz üretim, istihdam ve ihracat tarafýnda meyvelerini veriyor. Enflasyonda yýlýn ikinci yarýsýndan itibaren inþallah güzel neticeler alacaðýz. Biz çiftçisinden memuruna, beyaz yakalýsýndan iþçisine kadar bu milletin refahýný yükselten, geliþmiþ ülkeler seviyesine getiren bir iktidarýz. Salgýn, savaþlar, küresel krizler gibi sebeplerle tekrar nükseden enflasyon sorununu geçmiþte olduðu gibi tek haneli rakamlara mutlaka indireceðiz. Terörle mücadele konusunda elde ettiðimiz tarihi kazanýmlarýmýzdan taviz vermemiz asla söz konusu deðildir. 40 yýldýr milletimizin kanýný ve kaynaklarýný sülük gibi emen bölücü terör belasýna son verinceye kadar operasyonlarýmýzý devam ettireceðiz."

Ýsrail'in, 7 Ekim'den beri Gazze'de ve iþgal edilmiþ Filistin topraklarýnda yürüttüðü soykýrým politikasý karþýsýndaki dik duruþun sürdüðüne vurgu yapan Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Gazze'ye gönderdiðimiz insani yardýmlarýn miktarý 55 bin tonu aþtý. Ýsrail'le olan tüm ticari iþlemleri durdurduk. Uluslararasý Adalet Divaný'ndaki soykýrým davasýna müdahil olma kararý aldýk. Filistin devletinin tanýnmasý için en yoðun çaba harcayan ülkelerdeniz. Siyonist þebekenin tüm baskýsýna raðmen her platformda hakký, adaleti ve barýþý savunuyor, doðrularý cesaretle haykýrmaktan çekinmiyoruz. Çocuk katili Ýsrail'in ve destekçilerinin tüm barbarlýklarýna raðmen zafer inþallah Filistin halkýnýn olacaktýr. Bu zorlu mücadelelerde en büyük kuvvet ve ilham kaynaðýmýz milletimizin duasý, desteði, birliði, beraberliði ve kendi arasýndaki kardeþlik ruhudur."

"Millet olarak birbirimize ne kadar sýký sarýlýrsak sorunlarýn üstesinden o derece kolay gelir, mücadelemizi o derece baþarýlý veririz." diyen Erdoðan, sözlerini þöyle tamamladý:

"Bayramlar vasýtasýyla yeniden tazelediðimiz kardeþliðimiz, yardýmlaþma ve dayanýþma þuurumuz, bu bakýmdan ayrýca önemlidir. Bu bayramda yine büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpecek, eþimizin, dostumuzun, komþumuzun kapýsýný çalacak, dargýnsak barýþacak, inþallah ezeli ve ebedi kardeþliðimizi daha da perçinleyeceðiz. Bu düþüncelerle mübarek topraklarda hac farizasýný yerine getiren kardeþlerimin Allah ibadetlerini kabul etsin, Kabe'de, Arafat'ta, Müzdelife'de yaptýklarý dualarý katýnda makbul eylesin diyorum. Her bayramda olduðu gibi yola çýkacak sürücülerimize trafik kurallarýna uymalarýný, yola asla yorgun çýkmamalarýný, bilhassa varacaklarý yere yaklaþtýkça dikkatlerini daha da artýrmalarýný tekrar tavsiye ediyorum. Kurban Bayramý'nýn kalplerimize huzur, ülkemize esenlik, Filistin ve Sudan baþta olmak üzere gönül coðrafyamýza barýþ getirmesini diliyorum. Bayramýnýz mübarek olsun. Kalýn saðlýcakla."