Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan Türk Kýzýlay mesajý
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, Erdoðan, Türk Kýzýlayýn 156. kuruluþ yýl dönümü dolayýsýyla mesaj yayýmladý.

Erdoðan, mesajýnda yardýmseverlik, merhamet, þefkat ve dayanýþmanýn sembolü haline gelen Türk Kýzýlayýn özverili þekilde yürüttüðü hizmetleriyle bu alanda dünyanýn önde gelen saygýn kuruluþlarý arasýnda olduðunu vurguladý.

"Ýyiliðin gücüyle insanýn ve toplumun onurunu korumayý, direncini arttýrmayý ve ýzdýrabýný dindirmeyi görev edinen" Türk Kýzýlayýn, son olarak asrýn felaketi 6 Þubat depreminde olduðu gibi ihtiyaç duyulan her zamanda ilk müdahaleyi gerçekleþtirip þefkat elini uzattýðýný kaydeden Erdoðan, mesajýnda þu ifadeleri kullandý:

"Uluslararasý yardýmlardan sosyal faaliyetlere, göç çalýþmalarýndan ilk yardýma, afet örgütlenmesinden kan baðýþýna kadar birçok alanda insanlarýn zor zamanlarýnda yanýnda olan Türk Kýzýlayýn tüm gönüllülerinin fedakarlýklarýný takdir ediyoruz. Türk Kýzýlay, zor durumda olanlarýn geleceðe umutla bakmalarýný saðlamak için var gücüyle çalýþmaktadýr. Bu anlamlý günde dokunduðu hayatlarý iyileþtirmeyi ve insanlýða hizmette ülkemizi en iyi þekilde temsil etmeyi sürdüreceðine inandýðým Türk Kýzýlayýn tüm mensuplarýný ve gönüllülerini en kalbi duygularýmla selamlýyor, çalýþmalarýnda baþarýlar diliyorum."

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • Türk Kýzýlay
  • yardým