Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn çaðrýsý FETÖ'cü darbeciler için sonun baþlangýcý oldu
ABONE OL

Türkiye, 8 yýl önce 15 Temmuz 2016'da tarihinin en kanlý gecelerinden birini yaþadý. Kurtuluþ Savaþý ve Çanakkale Zaferi'nin ardýndan bir kez daha tarih yazan millet, destansý direniþiyle alçaklarýn darbe rüyalarýný kabusa çevirdi. AKÞAM Gazetesi 15 Temmuz özel ekinde yer alan habere göre, Darbe giriþiminin olduðu saatlerde Marmaris'te bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ýstanbul'a hareketinin öncesinde Türk milletine bir kere daha destan yazdýran çaðrýsýyla milli iradeye yön verdi.

Saat 00.24'ü gösterdiðinde CNN Türk'e baðlanan Erdoðan, darbe giriþiminin seyrini deðiþtiren tarihi konuþmasýný yaptý ve "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" çaðrýsýnda bulundu.

Ardýndan Erdoðan'ý taþýyan helikopter alçak irtifada seyrederek ATA uçaðýnýn bulunduðu Muðla Dalaman Havalimaný'na indi.

Erdoðan, 01.31'de ATA uçaðýna geçti, uçak 12 dakika sonra Ýstanbul'a gitmek üzere havalandý. Erdoðan'ýn Marmaris'te konakladýðý ve gece yarýsý ayrýldýðý otele ise darbeciler helikopterlerden ateþ açtý. Oteli ablukaya alan darbeciler, koruma polisi Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker'i þehit etti. Erdoðan darbeye karþý direnisin önemli mevzilerinde biri olan Ýstanbul Atatürk Havalimaný'na iniþ yapmýþtý. Bu, darbeci hainler için sonun baþlangýcý oldu.

MÝLYONLAR SOKAÐA AKTI

Cumhurbaþkaný Erdoðan ve ailesi, Atatürk Havalimaný Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin darbeci askerlerden geri alýnarak kontrolün saðlanmasýnýn ardýndan Dalaman Havalimaný'ndan özel 'TC-ATA' tescilli uçakla Atatürk Havalimaný'na geldi. Coþkulu bir kalabalýk Erdoðan'ý 'Dik dur eðilme bu millet seninle' sloganlarýyla karþýladý.

Vatandaþlarýn, Erdoðan'ýn içinde bulunduðu araca doðru yönelmesiyle izdiham yaþandý. Erdoðan burada vatandaþlara "Milletin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu bir ayaklanma, ihanet, vatana ihanet hareketidir. Bunun bedelini çok aðýr ödeyecekler" diye seslendi.

Erdoðan'ýn korumalarýnýn üzerlerinde çelik yelekler ve ellerinde de otomatik silahlar bulunduðu görüldü. Erdoðan'ýn damadý ve dönemin Enerji Bakaný Berat Albayrak vatandaþlardan yolu açmalarýný istedi. Erdoðan'ýn havalimanýndaki devlet konukevine geçtiði dakikalarda darbecilerin kullandýðý F-16'lar havalimaný üzerinde uçuyordu.