Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Fuat Oktay baþkanlýðýnda, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde gerçekleþtirilen toplantýya, Diyanet Ýþleri Baþkaný Ali Erbaþ, Cumhurbaþkanlýðý Hukuk ve Eðitim Politikalarý Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve ilgili bakan yardýmcýlarýnýn yaný sýra diðer ilgili kurum ve kuruluþlarýn temsilcileri katýldý.
Toplantýda, din hizmetleri sýnýfýna ait kadrolara atanacak din görevlilerine mesleki ve hizmet içi eðitim vermek üzere Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý birimi olarak Diyanet Akademisi kurulmasýna iliþkin yapýlacak düzenlemeler deðerlendirildi.
Din eðitimi almak isteyenlere yönelik kurslarýn açýlabilmesinin de görüþüldüðü toplantýda, taslak çalýþma çerçevesinde kurulmasý planlanan akademinin görev ve yetkileri ele alýndý.
"Dini yüksek ihtisas", "dini ihtisas", "eðitim merkezi" olarak üç bölümden oluþacak akademide, din hizmetleri sýnýfýna ait kadrolara atanacak din görevlilerine mesleki ve hizmet içi eðitim verilmesi, bunun yaný sýra baþkanlýðýn görev alanýna iliþkin yayýn çalýþmalarý yapýlabilecek konferans, panel, sempozyum gibi etkinliklerin düzenlenmesi öngörülüyor.
Bu kapsamda, dört yýllýk dini yüksek öðrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezlerinde eðitim almýþ olanlar, ilahiyat alanýnda doktora yapmýþ olanlar, dini musiki ve kýraat gibi özellik gösteren alanlarda ilahiyat ön lisansý yapmýþ olanlar Baþkanlýkça yapýlacak sýnav sonrasý eðitim görevlisi kadrosuna atanabilecek.
Toplantýda, ayrýca meslek öncesi eðitim süresinin 6 ay ila 3 yýl olmasý konusu da görüþüldü.