Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz: Barýþ ve huzur Filistin halkýnýn haklý talepleri karþýlanarak saðlanabilir
ABONE OL

Yýlmaz, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, Gazze'de on binlerce çocuðun ve sivilin dünyanýn gözleri önünde katledildiðine, saðlýk, barýnma ve beslenme imkanlarý tahrip edilen bir halkýn toplu olarak imha edilmeye çalýþýldýðýna dikkati çekti.

Ýþgalci Ýsrail, Lübnan'a 87 hava saldýrýsý daha gerçekleþtirdi

Liderleri hedef alýnarak Filistin halkýnýn iradesinin kýrýlmak istendiðini aktaran Yýlmaz, dünyanýn en ileri teknolojileri ile sürekli saldýrý altýnda olan kahraman Filistin halkýnýn direncinin kýrýlamayacaðýný vurguladý.

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz, þunlarý kaydetti:

"Barýþ ve huzur daha fazla kan, iþgal ve katliamla deðil, Filistin halkýnýn haklý talepleri karþýlanarak saðlanabilir. Bir an önce ateþkes saðlanmalý, her türlü insani yardým Gazze'ye ulaþtýrýlmalý, siyasi süreç iþletilerek 1967 sýnýrlarýný esas alan iki devletli çözüm hayata geçirilmelidir. Uluslararasý toplumu insanlýk deðerlerini ve uluslararasý hukuku hiçe sayan Ýsrail yönetimini durdurmaya, çok geç kalýnmýþ olsa da sorumluluklarýný yerine getirmeye davet ediyoruz. Türkiye olarak Filistin davasýný sonuna kadar savunmaya, Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan liderliðinde hak ve hakikatleri en gür sesle gündeme getirmeye, tüm imkanlarýmýzla mazlum Filistin halkýnýn yanýnda olmaya devam edeceðiz."

Bakan Fidan, Hamas üyeleriyle görüþtü Ýstanbul'da Gazze diplomasisi