Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz: Cezalar artacak, faillere tutuksuz yargýlama olmayacak
ABONE OL

Yýlmaz, Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya ve Ankara Valisi Vasip Þahin ile Ankara Atatürk Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamýnda, bayrak törenine katýlan Yýlmaz ve bakanlar, öðrencilerle sohbet etti, öðretmenler odasýnda öðretmenlerle görüþtü.

Görüþmenin ardýndan açýklamalarda bulunan Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz, çocuklarý geleceðe hazýrlayan, gönül dünyasýný aydýnlatan öðretmenlerle bir araya gelerek sohbet etme imkaný bulduklarýný söyledi.

Eðitim camiasýna yönelen her türlü þiddeti ülkenin geleceðine yapýlan bir saldýrý olarak gördüklerini ve en güçlü þekilde kýnadýklarýný vurgulayan Yýlmaz, Ýstanbul'da 7 Mayýs'ta odasýnda uðradýðý silahlý saldýrýda hayatýný kaybeden eðitimci Ýbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakýnlarýna ve tüm eðitim camiasýna baþsaðlýðý diledi.

Yýlmaz, Baþöðretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve görevi esnasýnda þehit olan öðretmenleri minnetle, þükranla yad etti, emekli veya görevi baþýndaki tüm öðretmenlere de saðlýklý, huzurlu ömürler diledi.

Hazreti Muhammed'in "Ben ancak bir muallim olarak gönderildim" sözleriyle toplumda þiddetin yerine þefkati, nefretin yerine merhameti inþa ettiðini hatýrlatan Yýlmaz, "Bizim medeniyetimiz bir merhamet medeniyetidir." dedi.

Þiddetin, özellikle öðretmenlik, doktorluk gibi "kutsal görevler" ifa edenleri hedef almasýný affetmenin asla mümkün olmadýðýný belirten Yýlmaz, eðitimin esas itibarýyla þiddete baþvurmadan konuþabilmenin, yaþayabilmenin, sorun çözebilmenin yollarýný, yöntemlerini de gösteren çok kutsal bir faaliyet olduðunu anlattý.

- TASLAK KANUN, ÖZEL ÖÐRETÝM KURUMLARINDA GÖREV YAPAN ÖÐRETMENLERÝ DE KAPSIYOR

Yýlmaz, öðretmenlere þiddet olaylarýný önleyecek, daha fazla caydýrýcý olacak, faillere yönelik cezalarý arttýran bir yasal düzenlemenin Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn talimatlarýyla gündemlerinde olduðunu bildirerek, þöyle devam etti:

"Soruna köklü ve kalýcý çözüm için hazýrlýklarýný zaten sürdürmekte olduðumuz Öðretmenlik Meslek Kanunu'nda öðretmenin güvencesini güçlendirici bir çerçevede hazýrlýklarýmýzý sürdürüyoruz. Meclis'teki grubumuzla istiþare içinde hazýrlanan taslak metin, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisimizin gündemine getirilecek ve takdirlerine arz edilecektir. Taslak, eðitimcilere karþý þiddetin doðrudan tutuklama sebebi sayýlarak bu fiilleri iþleyenlere tutuksuz yargýlanma yolunu kapatmayý öngörüyor. Bu fiilleri iþleyenlerin hapis cezalarýnýn ertelenmesinin engellenmesini öngörüyor. Ve bu türden fiillere karþýlýk ceza kanunlarýnda öngörülen cezalarýn yüzde 50 oranýnda artýrýmlý olarak verilmesini içeriyor. Bununla birlikte, özel öðretim kurumlarýnda görev yapan öðretmenlerin, görevleri sebebiyle kendilerine karþý iþlenen suçlar bakýmýndan kamu görevlisiyle ayný þekilde korunmasý yine teklif edilen hususlar arasýnda."

Siyasi parti farký ayýrt etmeksizin milletvekillerinin Meclis'te bu düzenlemeye sahip çýkacaðýna ve düzenlemenin en hýzlý þekilde yürürlüðe gireceðine inandýðýný vurgulayan Yýlmaz, sivil toplum kuruluþlarý, öðrenci velileri ve medya organlarý baþta olmak üzere eðitim, öðrenimin tüm paydaþlarýný þiddete karþý farkýndalýðý ve duyarlýlýðý arttýracak þekilde bu çalýþmalara destek olmaya davet etti.

- "DEÐÝÞEN ÝHTÝYAÇLARA GÖRE EÐÝTÝM FAALÝYETLERÝMÝZÝN GÜNCELLENMESÝ ÇOK KIYMETLÝ"

Yýlmaz, sadece öðretmenlerin deðil, velilerin, kurumlarýn, medyanýn, bütün kesimlerin bu konudaki katkýsýný çok deðerli bulduklarýný dile getirerek, "Rehber öðretmenlerimizin çalýþmalarý, okullardaki sosyal aktiviteler, deðiþen ihtiyaçlara göre eðitim modelimizin, müfredatýmýzýn, eðitim faaliyetlerimizin güncellenmesi çok kýymetli. Nitekim Sayýn Bakanýmýz da bu konuda yeni eðitim modeli konusunda çalýþmalarý olgunlaþtýrmýþ durumda." diye konuþtu.

Çocuklarýn baþarýsýnýn önemli olduðunu ancak huzur ve uyum içinde bir hayat yaþamanýn baþarýdan daha önemli olduðunu ifade eden Yýlmaz, tüm meslek gruplarýnda þiddetin her türüyle mücadele etmeye kararlýlýkla devam edeceklerinin altýný çizdi.

Öðretmenlerin mesleklerini icra edecekleri en rahat ve en güvenli ortamý sunmak için bütün kurumlarla gece gündüz çalýþacaklarýný belirten Yýlmaz, þunlarý kaydetti:

"Ülkemizde huzur ve güven ortamý, birlik ve beraberliðimiz her þeyin üstünde. Sorunlar elbette yaþanacak. Bu kadar büyük bir camiadan, milyonlarca öðrenciden bahsediyoruz. Önemli olan dayanýþma içinde, çocuklarýmýzýn, toplumumuzun geleceðini düþünerek, el birliði içinde bu sorunlarla mücadele etmek. Bir daha inþallah böyle elim hadiseler yaþamayýz, görmeyiz, duymayýz. Bütün gayretimiz bunun için olacaktýr. Cenabýallah tekrar böyle acýlar göstermesin. Birliðimizi, beraberliðimizi, huzurumuzu daim eylesin."

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz, bu konudaki hassasiyetleri dolayýsýyla Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya ve Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç'a teþekkür etti.