Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Altun, ÝÝT Toplantýsý kapsamýnda ikili görüþmeler gerçekleþtirdi
ABONE OL

Altun, Türkiye'nin ev sahipliðinde Ýstanbul'da düzenlenen toplantýda Bangladeþ Enformasyon ve Yayýncýlýk Bakaný Mohammad Ali Arafat, Gine-Bissau Sosyal Ýletiþim Bakaný Maria da Conceicao Evora, Ýran Ýslam Cumhuriyeti Kültür ve Ýslami Ýrþat Bakaný Dr. Muhammed Mehdi Ýsmaili, KKTC Dýþiþleri Bakaný Tahsin Ertuðruloðlu, Nijer Ýletiþim, Posta ve Dijital Ekonomi Bakaný Raliou Sidi Mohamed ve Somali Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakaný Daud Aweis Jama ile görüþtü.

Görüþmelerde Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldýrýlarý ile dünya kamuoyunu yanýltýcý, yalan haber ve dezenformasyon faaliyetleri ele alýndý.

Ýsrail'in saldýrýlarý ve zulmü karþýsýnda sivillerin yaný sýra 130 gazetecinin hayatýný kaybettiðini görüþmelerde dile getiren Altun, Ýsrail'in katliamlar yaparken uluslararasý kamuoyunun tepkisini minimalize etmek ve suçlarýný örtmek için uluslararasý medya ve sosyal medyayý kullanmaktan geri durmadýðýný belirtti.

Bunun dezenformasyon, yalan, yanlýþ bilgi ve kurgu ürünü içeriklerle yapýldýðýna dikkati çeken Altun, Ýletiþim Baþkanlýðý olarak ilk günden itibaren Ýsrail'in suçunu örtmek için baþvurduðu yalanlarý tek tek belirleyerek ifþa ettiklerini anlattý.

Ýsrail'in yalanlarýný ifþa etmenin iþlediði suçlarýn da ifþasý olduðunun altýný çizen Altun, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde diplomasi baþta olmak üzere Ýsrail'e karþý ellerindeki enstrümanlarý sonuna kadar kullandýklarýný vurguladý.

Altun, Ýsrail tarafýndan gerçekleþtirilen dezenformasyonla mücadele için ülkeleri iþbirliði yapmaya ve Filistin'in haklý mücadelesine destek olmaya çaðýrdý.